avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate simonadevald

Activitate simonadevald

buna ziua,avocatul meu s-a suparat ca nu i-am dat tot onorariul inainte cu 2 zile de proces in curs(tribunal),iar inainte cu o zi,mi-a trimis email cu rezilierea contractului,unilateral,in urma discutiilor telefonice:asta in 21.09 ac ora 18:52,eu nu am vazut,stiam ca nu s-a depus expertza la imobile,vorbim de un partaj bunuri comune;termen judecata22.09.ac,expertiza s-a depus si transmis pe 10.10 ac,iar pentru transmitere si strudiu expertizei termen 11.11 ac
M-am prezentat in instanta cu cerere termen pentru angajare aparator,deoarec volumul de acte necesita cel putin o luna,expertiza macar 2 saptamani deoarece trebuiec si alte 2 studiate,iar noul avocat si expertul sa faca obiectiuni.
Astfel ca,fara avocat ,dar cu cerere termen pentru angajare aparator si doar observatii la expertiza prin care solicit expertului sa precizaze cum a ajuns la sume,,,,,mi-a venit randul si????// STUPOARE:nu mi s-a acordat termen pentru avocat pe motiv ca sunt apelant in cauza,si ar trebui sa stiu,si ca am avut suficient timp din 22.09-11.11,iar pentru timpul II,mi s-a respins solicitarea catre expert sa depuna precizari,intr-u cat nu contest sumele!!!!!!!!!!!! adica ii solicit sa faca precizari :chitante si facturi pt un colos de suma la o casa ,la care fostul sot isi face ctr comodat pe 10 ani,tot imobilul,nu depune acte.materialele nu se regasesc in casa ci,in alte 2 corpuri din curte,invederez instantei ca nu sunt in masura sa-i raspund cf cpc,sunt fara drept de aparare,si pot sa-mi aduc vatamare singura,neintelegand termenii,si-mi face chipurile favor,suspenda judecata pt o saptamana sa vin cu obiectiuni la expertiza!!!!!!!!!!!dosar din 2007,de innebunesc cu atatea elemente de fals,obstructionare judecata,!!!!!!!!!!!!!!intrebare?pot recuza completul din motiv ca nu-mi da dreptul de a angaja aparator?prevazut de constitutie ci CEDO?e un dosar complex,in care ,un judecator ma vatameaza la judecatorie ca scoate de la masa de partaj si-i atribuie fostului sot un imobil ca fiind al sau de inainte de casatorie,in conditiile in care sunt cumparatoare in timpul casatoriei cu act autentic,el cu o mizerie de contract de imprumut care nu intruneste cd unui inscris sub semnatura privata si care are garantie imobilul care de fapt de la data imrumutului sunt al 5 lea cumparator cu act autentic,cred ca o sa depun copie dosar la CSM si-l voi face public,ma judec cu un fost angajat in functie publica ,de o conduita si moralitate indoielnica,cu relatii si bani,va multumesc,dac vede cineva,va rog sa-ni spuneti cum sa procedez:1 voi depune pe 16.11 obiectiunile ,dac nu se cere expertei sa raspunda pot face recuzarea completului??????????mii de multumiri ,caut avocat impartial,loial ,care sa nu vanda procesul,daca aveti cunostinte in galati,va rog sa-mi recomandati,eventual din braila
Răspuns la discuția OP pentru cota indiviza teren
buna ziua,nu s-a lovit nimeni de aceasta situatie????
Răspuns la discuția Incasare prin mandat postal
va multumesc,asa am gandit si eu,dubla plata
buna ziua,am un imobil spatiu comercial la parter de bloc ,in actul de proprietate la teren este specificat ca il pot cere prin ordin prefect,insa,nu am trecut in act cota indiviza.
Adresandu-ma primariei la cadastru imi spun ei ca nu a fost atribuita cota indiviza pt spatiu la mom inreg la Of cadastru de catre cei care ai atribuit cotele apartamentelor din bloc.Initial,mi s-a dat o adresa prin care mi se spune ca sunt proprietara conform actului de cumparare,insa,la OF Cadastru nu imi intabuleaza aceasta adresa.
Ce am de facut,acum,am solicitat primariei,(care trimite la Prefectura ),anularea in tot si eliberarea unei alteia ,conform cu solicitarea mea,
va multumesc(stiu ca exista o dispozitie de atribuire a cotelor indiviza a blocului,trebuie sa o contest pe aceasta ?sau sa cer primariei sa modifice aceasta decizie?trebuie sa ajung in instanta?la un cadastrist nu cred,ca ei ,primaria ,cadastrul lor trebuie sa modifice decizia)
buna ziua,as dori sa intreb:
-o asociatie de proprietari daca primeste prin mandat postal o suma de ex:335 lei cu mentiunea din mandatul postal,,335 lei reprezentand intretinere luna martie 2015'',cum trebuie sa taie chitanta????????????Este admis sa taie o singura chitanta de 335 leisi sa faca mentiunea sub suma:330 intretinere luna martie 2015,25 penalitati restante(fara sa specifice perioada),10 lei fond reparatii restant???????? toate pe aceeasi chitanta?
Ne confruntam cu grave erori in contabilitatea asociatiei,presedintele e mai presus de lege,modul prin care am apelat la aaceasta metoda se datoreaza faptului ca ,desi asociatia,nu mai datoreaza penalitati la furnizorii de servicii,este infiintata din noiembrie 2014,a fost asoc delocatari,vrea sa incaseze penalitati de aproape 1.800.000 lei noi,si desi are restante de 33.500lei la furnizor termoficare,are in liste de incasat laa restante 1.600.000 lei.
care sunt organele competente de control financiar???ANAF?investigatii antifrauda?Parchet?
va multumesc
buna ziua,am urmatoarea situatie:
-presedintele asoc de proprietari a refuzat incasarea intretinerii pe luna martie,conditionand locatarii sa achite din penalitati,acestea fiind zero vis-a-vis de furnizorii de servicii,a refuzat indicarea unui cond spunand ca nu au,sens in care am efectuat plata prin mandat postal,cu mentiunea ,,intretiere martie 2015,exclusiv penalitati'',deoarece acestea trebuiau calculate strict pe ultimii 3 ani,nu din 2007,
Mentionez ca am fost de acord cu plata penalitatolr pe ultimii 3 ani,insa,aceasta a dispus administratorului sa refuze incasarea fara penalitati.
Inteleg ca a face plata fara sa cunosti iti asumi intreaga penalitate,iar pentru recuperarea lor puteau incepe actiune in instanta.
Asoc de propr este infiintata din noiembrie 2014 ,se impunea un control,inca de la preluarea asoc din 2012,iar presedintele asociatie sa aduca la cunostinta ca datoriile catre furnizori sunt doat de 55000 lei iar din listele de plata de incasat 3.000 000 lei,si com executiv sa dispuna luare de masuri pentru a nu frauda locatarii.
Presedintele si administratorul s-au inscaunat in asociatiela fel si com executiv ,toti alesi din aceeasi scara .
Revenind la plata prin mandatul postal,au primit suma de 335 lei reprez intret martie 2015 mentionata in mandat si mi-au eliberat o chitanta pe 335lei,la care este consemnat sub suma urmatoarele:330intretineree martie2015,25 penalitati restante,10 fond reparatii restante.
am uematoare intrebare :PENTRU PENALITATI NU TREBUIA O ALTA CHITANTA?ele nu se inregistreaza separat?din cele ce am auzit de la vecini au platit altii pt mutat zeci de milioane si nu au fost virati catre Apaterm,deoarece penalitatile s-au radiat prin angajamente de plata direct a vecinilor cu furnizorul,asociatia primind in scris diminuarea lor.
Mai mult decat atat,fiind asoc de locatari,se supune legislatiei,DAR,nu trebuie sa avem penalitati decat daca furnizorii trimit fact de penalitati,chiar si asa terbuie tinut cont de penalitatea permisa pentru a nu avea penalitati mai mari deecat debitul.
IN situatia mea,in 2012,aveam un debit restant de 4700 lei intretinere si 8000 lei penalitati.Am achitat intretinerea restantaa pt ca au spus,,ELE''facem sedinta si comitetul dispune radierea penalitatilor,insa,ultimea mea plata la penalitati a fost in 19.01.2012,iar eu ar fi trebuit sa platesc penalitati ex:azi 12.06.2015,pt perioada 12.06.2012-12.06.2015,nu sa imi taie penalitati resstante si sa nu scrie perioada.
mai mult decat atat,in legea contabilitatii sumele trimise prin mandat postal cum se inregistreaza?auu voie sa distribuie sumele cum vor,pe aceeaasi chitanta?in acelasi registru de casa?mai exista fond reparatii restant?in 2013 am platit pe chitanta separata 75 lei finnd una din singurele persoane de pe scara,iar lucrari de reoparatii au fost doar la scara d-lor.
AS PUTEA solicita anularea chitantei?eventual sa le fac plangere pt abuz in serviciu si incalcarea atributiilor de presedinte si administrator?
Ce treaba are presedintele cu gestiunea administratorului?cum sa-mi refuze plata?dar la inevtigatii fraude pentru sumele de intretinere mai mari cu sute de milioane atat la furnizori cat si la penalitati?
Mentionez ca pentru a-mi verifica fisa,la apartament a trebuit sa solicit in scris,cu mari discutii mi-a primit hartia ca nu era presedintele si i-am invederat ca intra in atributiile de serv ale adm sa plrimeasca orice hartie sa dea nr de inregistrare si caa am dreptul sa vad orice document legat de furnizori si modul de calcul.
INTENTIONEZ sa merg sa solicit in scris fisele furnizorilor si sa merg mai departe,in numele proprietarilor de pe scara mea si sa ne separam
VA MULTUMESC DIN SUFLET
Mai mentionez ca mi-au trimis alaturat de chitanta si ca deoarece nu le-am virat in cont,de aceea au facut fractionat catre cele 3 repartizarea,addica intretinere,penalitati,fond reparatii,DAR,reparatii nu s-au facut,doar ca asaa vor elee sa faca bani de reparattii,dar cu plusul din gestiune??????????????ma intreb,cum e repartizaat?
Ce inseamna patrimoniu ,,de fapt'?,nu s-a obtinut nici o autorizatie demolare respectiv de constructie,se poate obtine AC acum in baza cerere obtinere AC si plata amenda?adica sa intabuleze in vederea punerii in legalitate?
va multumesc,...terenul e in aceata forma lot 3800 mp de pe vremea bunicii,dupa act vanzare 1991 e obtinut titlu pe 2900 mp si stapanait in acelasi lot de 3800 mp fara ca mostenitorul decedat sa-si ceara iesire indiviziune sau titlu sau ceva,doar acest dosar iesire indiviziune mostenitorii decedatului in 2009
buna seara,am si eu o nelamurie,va rog poate imi spune cineva cum putem proceda:-in 1970,bunicul sotului a decedat si s-a facut dezbaterea de mostenire pe o casa batraneasca si teren ,mostenitori fiind sotia(bunica) si doi copii(:mama sotului si un unchi),insa ,in 1991 ,bunica si mama au vandut sotului meu(nepot) cotele indiviza .In tot acest timp,unchiul mostenitor al cotei lui indiviza nu a cerut si nu a intabulat cota lui indiviza din mostenire,nu l-a interesat si nu a platit impozite pt cotele lui,a decedat intre timp,iar in 2009,descendentii unchiului au deschis actiune de iesire indiviza sotului meu.Noi in anii 1998-2006 am demolat si ridicat alt imobil pe casa veche,am platit impozite pe intreaga suprafata ,cum procedam, sa se respinga actiunea descendentilor,pentru ca pe ei ii intereseaza nu terenul sau casa veche intre timp arsa de la un incendiu ci,bani,dar noi am facut rate credite sa ne cream confort copiilor,si nu avem cum si de unde sa le dam,bani.Mai au dreptul sa ceara o mostenire care nu i-a interesat nici cand traia tatal,nici dupa ani?ci doar acum?va multumesc
Răspuns la discuția Bunuri proprii cod familie
Doamna draga ,toata stima,ei bine,nu a fost invocata nulitatea absoluta ci doar ca putea fi facut oricand pe parcursul procesului,insa am aduc certificatul de inmatriculare al SC care a fost eliberat nici pe 5.10.1995,nici 15.10.1995,ci,in 22.12.1995,asa ca nu aveau cum sa detina stampila nici in 5,nici 15.10.1995,(lg 31/1991),va multumesc din suflet
Din pacate pentru mine,prea tarziu raspunsul,insa acum ,fostul nu mai are nici bani cu care sa cumpere de la av la judecator,sper intr-o justitie dreapta,ca la noi la Galati,banii functia relatiile vorbesc,inca,...
buna seara,
,,..deci,in 2001 am cumparat un spatiu comercial care a fost vandut pana la mine de 5 ori,provenit de la ,,X'=soc com cu capital maj de stat;acestia vanzandu-l in 1994
actul de v-c la notar spune asa: ...precum si cota indiviza din suprafata de fol comuna a imobilului,impreuna cu dreptul de coproprietate asupra tuturor partilor din imobil ,care,prin natura sau destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor din imobil,cu precizarea ca terenul indiv,respectiv cota indiviza este proprietatea statului si se transmite in folosinta cumparatoarei(eu),pe durata existentei constructiei,aceasta putand sa primeasca terenul indiv .in proprietate,la cerere,conf art 36 din lg 18/1991,legea Fondului Funciar.''
M-am adresat primariei pentru ,,OP'',de unde mi-a venit raspuns ca sunt proprietar,insa ma trimit sa mi se calculeze % indiviza deoarece nu este trecuta cota:1,2,3...%,ci doar in cuvinte.
-am constatat la OCPI,ca,in 1999 a fost intabulat sp com fara a i se atribui %,si,fiind la P de bloc,deci,intra in SUTotatala a condominiului(bloc de locatari cu spatii comerciale la parter de bloc prevazute din constructie)
-adica ca sa primesc raspunsul prin primarie,cei de la camera cadastru-primarie ,m-au trimis la un cadastrist sa-mi calculeze ,,n'%,desi din calculator au constatat ca au fost atribuite intreaga cota de 100% apartamentelor din bloc,pentru mine nemaifiind ,,n'%
SUNT plimbata de la primarie la OCPI,cadastrist,care pana la urma ma indeamna sa depun cerere la primarie sa depun cerere de modificare decizie prin care s-a atribuit intreaga 100% a apartamentelor !!!!
!!!!!!!!!!!!!! mai constat CA:unul din cadastristi,mana in mana cu unul care ar fi cumparat in 1999 fosta ,,X'' soc com cu capital de stat,in foame si ruinat de bani,a dat iama pe la cadastristi si,,,ca ar fi el proprietar pe teren !!!!!!!!!
-----------insa de gasit pe site Cons Jud nu gasesc nici o hot prin care sa le fie atribuit sau vandut terenul,ci doar Hot de ,,reconstituire comisie de stabilire si evaluare a terenurilor detinute de soc de stat,actualizate la vreo 5-6 ani
-ba mai mult,ma asigura cadastristul ca imi va face intrarea la ,,Greul' care e proprietar pe teren sa-mi faca un pret ,,BUN''
INTRebarea mea e ca daca ar fi fost proprietar nu trebuia sa-si intabuleze dreptul in OCPI?la mine la teren in extras nu e inscris nimic,iar eu stiu ca nu s-a vandut nimic,...si,...CUM PROCEDEZ? E CAZUL SA ANUNT ORGANELE DE CERCETARE?Ma gandesc ca acest cadastrist are intrare la OCPI si sa nu ma trezesc ca depune ,,desteptul''in numele meu vreo ,,n''% cota indiviza cu numele Greului
va multumesc daca stie,s-a intalnit cineva cu asa ceva