avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate tranfadir51

Activitate tranfadir51

Ceea ce ați făcut se numește nesăbuință. Tocmai pentru că locuința nu avea CF trebuia de la bun început să vă adresați unui notar. Sigur nu aveți nici martori. Dacă nepotul nu mai recunoaște sau dispare ? Oricum e clar, chitanța de mână nu are nicio valoare. Nu ați cumpărat nimic !!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, ! Chiar așa mă gândeam să procedez !
Mulțumesc pentru reamintire. Chiar știam de treaba cu moștenitorii rezervatari și exact acum în cazul meu, am uitat cu desăvârșire. Însă, niciunul dintre notari nu a folosit termenul de moștenitori rezervatari și de acolo ....confuzia mea.
Bună seara! Fiica mea are un testament olograf de la bunica ei (mama mea) care a murit anul trecut, în ianuarie 2022. În timpul vieții ei ,eu și fratele meu care avea o situație materială mult mai bună decât a mea, am convenit ca după moarte apartamentul mamei noastre să-mi rămână mie, fiica ei. Mama mea însă dorea să lase apartamentul nepoatei sale (fiica mea) în a cărei creștere și educație a fost permanent implicată. De aceea a intocmit în 2008 un testament olograf pe care mi l-a dat mie cu vreo 2 ani înaintea morții ei. Dar cu câteva luni înainte de decesul mamei noastre, moare fratele meu.
Ce se poate întâmpla acum ? Am apelat la 1 notar care a spus că testamentul trebuie expertizat. Când am decis să încep procedura, notarul a venit cu ideea că ar fi mai bine (???) să facem succesiunea normală cu moștenitorii legali : eu și cele 2 fiice ale fratelui meu. Fiicele fratelui meu ar trebui să renunțe (???) în favoarea mea, iar apoi eu în favoarea fiicei mele. Ideea mi s-a părut năstrușnică deoarece fetele (cu care sunt în bune relații) poate nu sunt de acord, poate nu au aflat de înțelegerea mai veche dintre mine și tatăl lor. Am fost la alt notar. Aici mi s-au expus 2 variante : efectuarea expertizei grafologice (dar nu cunoaște decât un expert scump pentru buzunarul meu și dintr-o altă localitate din țară) sau fiicele să recunoască testamentul. În căutarea unui expert grafolog local am ajuns la al treilea notar. Nu mai spun ce am aflat de la acesta. Oricum la ora actuală sunt confuză. Dacă fetele nu vor să recunoască testamentul pot să merg doar pe calea expertizei grafologice ? Ce spune legea ?
In asociația noastră de proprietari avem o femeie de 77 ani căreia recent i-a expirat permisul de conducere. Și l-a reinnoit (nu știm cum a trecut de verificările medicale !) în ciuda faptului că are grave probleme de sănătate. Adică mâinile îi tremură vizibil (semne de Parkinson), are memoria mult diminuată uitând lucruri elementare, iar în ultimii 5 ani s-a răsturnat de 2 ori cu mașina. Credem că este un real pericol pe drumurile publice. Ce ar trebui făcut în astfel de situații?
Mă îndoiesc că vă va da în judecată. Un proces implică ceva cheltuieli (avocat în primul rând), ar putea dura o vreme îndelungată și asta pentru ce ? Pentru câteva sute de lei ? Dați-i atâta cât considerați că datorați și apărați-vă la proces (ați zis că aveți dovezi !!!). Dar nu cred că va fi cazul.
Un tânăr venit de la țară acum 13 ani s-a angajat la o firmă de confecții patronată de un italian. În tot acest timp a fost plătit cu bani dați în plic fără fluturaș de salariu și nu a semnat niciodată un stat de plată (???) La începutul acestui an a aflat că CAS a fost achitată ...trunchiat. De la Casa de Pensii a obținut un listing cu aceste contribuții. Astfel a aflat că au fost luni în care a lucrat (!!!) doar câteva zile dintr-o lună întreagă. El spune (și îl cred !) că nu a lipsit niciodată de la muncă pt.că avea nevoie da bani pt.chirie, mâncare... S-a angajat la altă firmă (aici primește fluturaș) dar fostul patron italian (care se pare că nu prea a stat prin țară) este de acord să-i plătească CAS -ul pe toată perioada. Ce pași trebuie să urmeze ?
Mi se pare foarte ciudat să vrei să zugrăvești o locuință cu chiriașii în casă. Au cerut chiriașii ? În acest caz le puteți cere. Altfel e exclus. Când ați închiriat se presupune că apartamentul era curat și chiar proaspăt zugrăvit (pentru că practica spune că zugrăvirea se face între închirieri când apartamentul este nelocuit). Dacă nu era zugrăvit și chiriașii l-au acceptat așa, poate că e bun și acum. Apoi, zugrăvirea poate crea un disconfort major,poate ar trebui să se mute, iar ei ar putea să vă ceară reducerea chiriei. Chiar dacă în contract nu se spune nimic în acest sens, ar trebui să știți că suma plătită drept chirie include suma pe care ar trebui să o plătiți pt. o nouă zugrăvire. Asta este practica. Nu poți închiria un apartament murdar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudat ! Eu am sediul la mine acasă (sunt PFA), iar vecina mea de apartament are tot la ea acasă sediul unei firme de contabilitate. Amândouă am avut nevoie de acordul scris al vecinilor pe care apoi l-am predat la Registrul Comerţului. Atât !!! Nu am avut nevoie de certificat de urbanism. Şi nu ne-am cărat vecinii la notar !!! Certificatul de urbanism este necesar doar pentru modificările din garsonieră, nu şi pentru înfiinţarea unei firme. Deci, înfiinţaţi-vă firma doar cu acordul scris al vecinilor şi apoi vedeţi dacă veţi putea şi veţi mai dori să faceţi modificări în garsonieră.
AVC-ul mamei este monitorizat de către un neurolog (presupun), iar deplinătatea facultăţilor mintale ar trebui să fie atestată de către un psihiatru. Acesta are suficiente mijloace ca să-şi dea seama dacă este aşa sau nu. Prin urmare duceţi-o la un psihiatru nu la un neurolog !