avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate KMK

Activitate KMK

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De pățit nu pățiți nimic, pentru că Dvs aveți calitatea de inculpat, iar inculpatul nu dă declarație de martor, ci declarație de inculpat. In schimb,amicul din spate poate fi condamnat pentru marturie mincinoasa, daca prietenul Dvs l-a rugat sa declare ca Dvs ati condus si nu el. Exista si riscul ca sa nu va creada nimeni si sa se considere ca va schimbati declaratia pentru ca vreti sa va razbunati pe el pentru faptul despartirii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va intenteaza proces, atunci va trebui clarificata daca a fost donatie sau imprumut. Va recomand totusi sa va intelegeti si sa o ajutati cand planurile ei s-au schimbat,eventual si prin luarea unui credit recomandat si de comentatorul 'ibn", dar sa incheiati neaparat act din care sa rezulte ca nu mai are nicio pretentie fata de Dvs!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot sa-mi imaginez cum puteti presupune ca banii ar fi negri din moment ce sunt tinuti acasa!
Răspuns la discuția Abuz - prestări servicii
Buna ziua!
Eu, in locul Dvs as face reclamatie la Protectia consumatorilor si daca nu se ajunge in cadrul acelei proceduri la un acord, atunci as intenta actiune pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin denuntarea nelegala.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vă va da în judecată, dar Dvs vă puteți apăra, invocând prescripția acțiunii si atunci el va plăti cheltuielile de Dvs (onorariul pe care veti achita avocatului care va redacta întâmpinarea și vă va asista/reprezenta la judecată). Dacă tatăl Dvs a promis vânzarea terenului în 5 luni de la emiterea titlului și acei 5 luni au trecut fără contract de vânzare, atunci firma cumpărătoare a avut 6 luni la dispoziție să intenteze acțiunea pentru a-l obliga pe tatăl Dvs la vânzare sau hotărârea judecătorească va ține loc de act autentic. (art.1669 alin. 2 NCC)
Si eu ma subscriu la acest punct de vedere. In mod sigur poate sa inchirieze imobilul, ACESTA FIIND CHIAR UN ACT DE ACCEPTARE TACITA A MOSTENIRII!!! Ceilalti mostenitori (daca vor face act expres sau tacit de acceptare, ca daca nu, atunci dansa ramane singura mostenitoare) vor avea un drept de creanta pentru partea lor din chirie.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari ca va ganditi la aceste lucruri. Nu am timp sa va raspund tuturor intrebarilor, sper sa le faca altii, vroiam numai sa va intreb...ce ar fi daca v-ati ocupa de fete de mai mari de 18 ani si mai ales de cele care nu sunt asa fara suflet? ("suie-te pe ea") La un act sexual intre doi parteneri care se iubesc nu are ce sa caute sora. Daca insistati sa fiti cu una dintre aceste doua fete, eventual puteti discuta parintii si sa-i puneti pe toti sa semneze un inscris in care isi exprima acordul.
Răspuns la discuția Donatie atacata de mostenitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gi-Jane2 v-a spus corect ca fiul nu poate sa aiba nicio pretenti asupra averii Dvs pana cand traiti. Vreau numai sa va accentuez ca nu sunteti obligata sa-i lasati ceva mostenire. Va mosteni numai din ceea ce va exista in averea Dvs in momentul mortii. Daca lasati testament in favoarea cuiva, atunci va mosteni si mai putin, numai rezerva succesorala. Daca vindeti tot si banii ii cheltuiti pana la moarte, atunci nu va avea ce mosteni. Acest lucru trebuie sa intelegeti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Kyandra probabil nu vedeti aceasta finalitate, pentru ca nu v-ati gandit acum la cererea si acordarea de despagubiri pentru o fapta ilicita delictuala. Da, de obicei se procedeaza in felul descris de Dvs, intr-un mod foarte corect si detaliat, dar nu este exlusa deloc posibilitatea intentarii unui proces civil pentru daune in cazul in care fenomenul persista si dupa sanctionarile contraventionale. Cel ce cauzeaza altuia un prejudiciu, trebuie sa despagubeasca acea persoana. Ramane de dovedit in acel proces prejudiciul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Daca scrie in antecontract ca ultima rata trebuia sa i-o dati la semnarea actului de vanzare-cumparare, atunci puteti sta in apartament linistit, el v-a lasat sa intrati acolo in baza PV de predare-primire si ultima rata nu este scadenta daca nu poate sa va transfere dreptul de proprietate prin contract autentic. Deci nu poate sa va puna presiuni, insa poate sa va roage cu respect sa-l ajutati cu prelungirea termenului, probabil are greutati financiare si toti aveti interesul sa fie in stare sa termine lucrarea, poate ajungeti la o intelegere, eventual si platiti o parte din rata a III-a (dar nu tot) in baza intelegerii amiabile si nicidecum in baza presiunii lui.