avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate vladxela

Activitate vladxela

Vreau să cumpăr un apartament împreună cu părinții iar cotele de împărțire vreau să fie 1/3 mama, 1/3 tata, 1/3 eu. Cum se procedează cu banii, trebuie să fie 3 transferuri bancare din 3 conturi diferite fiecare de pe numele fiecăruia? poate să fie un singur transfer? dacă trebuie 3 transferuri sumele trebuie neapărat să fie egale? Mulțumesc
Poți vinde un teren între membri familiei cu 1 leu și taxele notariale să fie la grila zonei? Mă interesează să avem contract de vânzare-cumpărare, nu donație.
Răspuns la discuția Plata gaze la pausal
A uitat să pună NU la prima frază.
Răspuns la discuția Racord utilitati prin vecin
Mulțumesc
Bună ziua,
Vrem să tragem utilitățile, apă, gaz, curent la o casă nouă. Cel mai simplu ar fi dacă ne-am lega de conductele, cablurile care vin la vecinu (socru-mio) care e de acord să mergem cu ele mai departe pe proprietatea lui până la casa noastră, însă am vrea să fie totul legal adică să avem contoare proprii, loc de consum propriu. Ca să aducem conductele de la stradă pe drumul comun privat ar trebui să pătim în plus vreo 100 m. E legal să putem prelungi rețeaua direct de la el cu contoare separate cu acordul lui scris la notar?
Răspuns la discuția Extrasul revisal de la ITM
OK, nu se substituie adeverinței de vechime, dar este suficient pentru a demonstra vechimea prin natura sa? Din câte am înțeles, dacă o firmă e lichidată şi nu mai poți obține adeverință de vechime şi ai lucrat dupa 1 ianuarie 2011, singurul mod prin care poți demonstra că ai lucrat este extras REVISAL. ITM nu eliberează adeverințe decât până în 2010, pentru astfel de situați, dacă am înțeles bine. Altfel spus, dacă ai lucrat după 2011 şi nu mai poți face rost de la un angajator de adeverința de vechime, înseamnă că efectiv vechimea aceea nu se mai poate demonstra şi e pierdută? Dacă e aşa, era mai OK cu cărțile de muncă. E foarte stupid ca în 2018 să nu poți demonstra într-un mod alternativ vechimea, decât cu o adeverință şi adeverința să nu ți-o elibereze ITM
Extrasul REVISAL obtinut de la ITM dupa plata taxei aferente se poate folosi pentru demonstrarea vechimii in munca?
Am urmatoarea problema. Sunt in concediu de puericultura (15 zile lucratoare, conform legii), momentan, problema e ca am suferint o urgenta medicala in urma careia am 3 saptamani de concediu medical. Problema este ca mai aveam 4 zile lucratoare concediu de puericultura cand s-a intamplat urgenta, dar peste 3 saptamani cand se va termina concediul medical trece perioada de 8 saptamani de la nasterea copilului in care, conform legii, e OK sa iti iei concediul de puericultura. Cum se aplica legea in aceasta situatie ?
Multumesc mult!
Am accesat niste fonduri europene pe un S.R.L-D. si toata lumea spune ca nu ai voie sa cumperi de la firmele din familia ta bunuri pentru firma ta ca nush ce conflict de interese. Daca eu aduc 3-4 oferte care demonstreaza ca oferta firmelor din familia mea e mai ieftina care e problema? mentionez ca in codul penal (tot ce am gasit eu) referitor la conflictul de interese se refera strict la cei care ocupa o functie publica intr-un partid, primarie etc.
Am comandat hosting de pe un site de la o firma romaneasca si de si am platit si am chitanta si factura de 10 zile inca nu mi-au fost asigurate serviciile pentru care am platit si nu am primit nici o informatie de la ei.
Ce pot legal sa fac ?
Inteleg, merg la politie si ei o sa trimita la judecatorie si o sa ne judecam si o sa castig si dupa ?
Adica daca ei sa zicem ca nu au nimic pe nume, cum ii obliga judecatoria sa-mi dea bani inapoi sau pot sa faca puscarie ?
Va multumesc.