Buna ziua! Daca ma puteti ajuta, am o intrebare.In ce conditii un inculpat poate cere schimbarea instantei de judecata si cui? Se considera nedreptatit de catre judecator si doreste sa stie daca poate fi judecat de alta instanta.Multumesc.
Buna ziua! De curand am obtinut calificarea ,,Operator in ferme ecologice mixte,, cod COR 314205 (insemnand munca in ferme ecologice vegetale, animale sau mixte).Intrebarea mea este daca prin acest cod pot lucra legal doar in ferme ecologice, declarate cu certificat sau in orice alta ferma conventionala ? Va multumesc!
Buna ziua! Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de finalizarea studiilor superioare.In anul 2010 am primit de la secretariatul USAMV o adeverinta in care scrie astfel : ,,Se adevereste prin prezenta ca domnul .................. a absovit cursurile facultatii de .................., specializarea........., cu durata de 6 ani in anul universitar...... urmand sa sustina examenul de diploma in anul 2010.Eu de abia in acest an ma pot prezenta la examenul de licenta.Intrebarea este daca prin aceasta adeverinta, am certitudinea ca situatia mea scolara este inchisa complet la fel si taxele scolare? Ma gandesc ca aceasta adeverinta dpdv legal ar trebuii sa comfirme incheierea situatiei scolare si a taxelor achitate complet.Multumesc
Sotia mea lucreaza de 1 an si 8 luni, de putin timp i s-a prelungit contractul de munca pentru a 3 a oara pe perioada determinata,de data aceasta pentru 6luni.Intrebarea mea este daca ramane gravida in aceasta perioada de 6 luni ce se intampla cu contractul si ce valoare va avea indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc.
Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de locatari,si-au facut propriile reguli si ani buni s-au inteles.Acum au restante de peste 10.000 lei si presedintele asociatiei nu pate aplica legea nr 230/2007,pentru ca aceasta se aplica pentru asociatiile de proprietari.Intrebarea este daca acesti chiriasi ANL se pot organiza intr-o asociatie de proprietari ?
Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am o intrebare daca ma puteti ajuta.Cand am preluat jobul de presedinte pe cele doua scari ale blocului de 4 etaje, erau instalate doua cutii CATV de catre o firma de televiziune prin cablu,fara acordul asociatiei.Intrebarea mea este daca pot cere chirie acestei firme pentru folosirea spatiilor comune ale asociatiei ? Va multumesc.
Exact asa o sa fac, pentru ca situatia fondului de rulment pe apartamente lasata de fostul administrator nu ma ajuta cu nimic.Problema este acum cum sa repartizez din punct de vedere legal, in aceasta situatie, suma cuvenita fiecarui proprietar ?
Va multumesc pentru raspuns! Fostul administrator mi-a dat caietul cu fondul de rulment si suma de 5100 ron, spune el valoarea stransa din 78 pana in prezent de la locatari.
Avand in vedere ca nu pot actualiza sumele cu indicii de inflatie anuali, pot aduna toate sumele de bani din toti anii asa cum sunt si sa impart valoarea finala la 10000lei?
Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns m-ar interesa modalitatea prin care pot actualiza o suma de bani.Situatia este urmatoarea : de curand sunt presedintele unei asociatii de proprietari, tot de curand am schimbat administratorul asociatiei pentru frauda si acum am o problema pentru ca mi-am predat caietul cu fondul de rulment cu sume de bani din 1978 pana in 2007.Cum actualizez sumele de bani din 78 pana in 2007, in conditiile in care banii nu au fost tinuti in banca si nu au avut dobanda? De ex. 350 lei din 1978 cat inseamna in ziua de azi?