avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate camy2555

Activitate camy2555

Buna ziua.Am o mare problema pe care trebuie sa o rezolv urgent: in august 2007 am infiintat un SRL, avand principalul obiect de activitate 5121-''comertul cu ridicata al cerealelor,semintelor si furajelor'', am avut un punct de lucru in curtea unei rude de la tara (pe care am si angajat-o ca vanzator) si acum din cauza unor neintelegeri provocate de neindeplinirea indatoririlor de catre aceasta, mi-a impus sa imi gasesc alt vanzator si implicit alt spatiu pentru desfasurarea activitatii (posed un chiosc amplasat pe terenul lor-in baza unui contract de comodat).
Ma vad nevoita sa imi inchid activitatea, deoarece in cateva zile pana la 1.04 nu as gasi nici o solutie. Totusi firma nu vreau sa o inchid, in speranta ca voi gasi alt spatiu sau voi continua cu alt profil.
Problema este ce nu stiu ce e de facut in astfel de situatie, -ma refer la acte, cum retrag marfa ramasa (stocul) care practic va fi o pierdere imensa, obiectele de inventar( casa de marcat, cantar chiosc) etc -practic ce trebuie facut, dar mentionez ca firma vreau sa o pastrez dar fara activitate.
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri urgente care sa imi fie de ajutor.
Pe 22 martie 2008 fetita mea va implini 2 anisori,deci eu va trebui sa ma intorc la servici.Problema este ca nu voi mai lucra la aceeasi firma(patronul este asociat si la alte 2 firme) si astfel,ma va angaja la una dintre acestea.
Intrebarea mea este:ce pasi trebuie sa urmez, ce acte si mai ales unde trebuie sa le depun? Sunt putin ingrijorata pentru ca intre 3-17.03 sunt plecata din tara in concediu si la intoarcere trebuie sa stiu exact ce am de facut.
Va multumesc!
Intentionez sa deschid un magazin cu vanzarea de seminte de legume,flori,gazon,ingrasaminte(azotat,complex,etc pt legume si flori),plante naturale,si m-ar interesa daca imi trebuie vreo diploma in domeniu si in cazul in care as opta si pentru insecticide,pesticide,ierbicide ce cursuri ar trebui sa urmez si unde sa ma adresez pentru acestea .Mentionez ca sunt din jud.Prahova.
M-ar mai interesa daca pot demara actele pt societate dar inca nu am gasit un spatiu unde sa imi desfasor activitatea si ce demersuri si costuri ar intervenii dupa gasirea punctului de lucru?
Stiu ca a mai fost discutata tema asta dar vreau sa ma sfatuiti pt ce sa optez:PF sau SRL?
Multumec anticipat!
Ma tot gandesc de vreo 2luni ce afacere sa deschid,mi-au trecut prin cap tot felul de idei:magazin alimentar in cartier(deja vadul este format a fost un magazin acolo),magazin gen 38,magazin cu seminte de legume,flori,pamant de flori,ghivece.Imi e teama de noile regelementari din 2007 pt magazin alimentar si nu stiu ce avize trebuiesc,vreau sa incep cat mai urgent afacerea!!!!!!
Va rog sa ma sfatuiti,as opta pentru magazinul alimentar,sau pt magazinul cu seminte etc,dar imi e teama ca ma implic fara sa cunosc noile cerinte europene si daca imi puteti spune ce pasi ar trebui urmati,tinand cont ca ma aflu in indemnizatia pt cresterea copilului pana in mart2008,iar sotul meu este cadru MI si nu are voie sa isi deschida firma.
Răspuns la discuția infiintare sau cumparare SRL???
da,am auzit ca ar fi cam 1500lei la cainet de avocatura la noi...
Răspuns la discuția infiintare sau cumparare SRL???
da,asa ma gandeam si eu dar eram nelamurita,ca citeam diverse anunturi ''vand srl,cu platile la zi'' si nu intelegeam de ce ar fi cineva interesat sa cumpere...
multumesc mult
Care sunt avantajele si dezavantajele intre a infiinta si a cumpara o societate comerciala fara datorii si cu platile la stat la zi?
Vreau sa deschid o firma,si sunt in perioada de indemnizatie pt cresterea copilului,si cred ca voi pierde cei 8mil daca imi deschid firma.La PF e tot la fel?cum sa fac?sfatuiti-ma,va rog.
Daca o face socrul meu pe numele lui si apoi dupa ce termin indemnizatia,o pot trece pe numele meu,adica sa mi-o vanda mie?ce costuri ar implica asta?merita?
buna ziua,
Vreau sa deschid un magazin cu vanzarea de produse naturiste si plante medicinale si ma intereseaza:
-daca imi trebuie vreo diploma,specializare in domeniu?
-daca sa aleg SRL sau PF?
-ce conditii trebuiesc indeplinite pt spatiu,etc dupa 1ian 2007?
multumesc mult.
Răspuns la discuția testament corect?
nu are frati,rude...