avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate criss_media73

Activitate criss_media73

Buna seara! Revin cu o intrebare la care am asteptat in zadar un raspuns. Vreau sa construiesc o casa in oras , am toate avizele gata inclusiv autorizatie de constructie..Vreau sa stiu daca la oras se poate construi o locuinta personala in regie proprie.As vrea sa evit sa construiesc prin firma datorita - exact- pretului! Va multumesc anticipat!
Buna seara! Doresc sa construiesc o locuinta in oras , am toate avizele si autorizatiile scoase dar am auzit ca in urban nu se poate construi decat cu firma de constructii , iar eu as vrea in regie proprie, e clar din care motiv- pretul .Stie cumva cineva daca in urban pot construi in regie proprie? Va multumesc!
Intrebare! Poate primaria sa ma constranga sa ma retrag cu gardul pentru autorizarea unui imobil nou ? Adica sa ma retrag de pe terenul meu proprietate pentru ca asa spune nu stiu ce plan de reglementari urbanistice . Ce pot sa fac in acest caz ca sa nu fiu nevoit sa las terenul meu sa treaca in domeniul public ? Multumesc!
ubiect: Autorizatie de constructie

Buna seara! Problema este cam asa :am depus la primarie pentru o autorizatie de constructie a unei case iar azi am fost chemat la urbanism ca sa ma anunte ca dosarul e bun insa trebuie sa sa ma retrag de la aliniamentul strazii cu 3 metri .Arhitectul meu nu e in oras ca sa ma lamureasca despre ce e vorba insa nici inspectoarea de la urbanism nu cred ca stia prea bine ce imi cere .Eu am inteles ca ar trebui sa mut gardul inspre interior cu 3 metri ca sa las loc de trotuar, insa eu am dat bani pe terenul ala cum sa las sa se faca trotuar pe terenul meu. Strada din fata terenului are 8 metri latime .Acum e posibil sa nu fi inteles eu bine , in orice caz inspectoarea respectiva ma trimis la arhitecta sefa sa se spele pa maini . . . care vine tocmai luni la munca . Ma gandesc insa este posibil sa ma puna sa imi retrag gardul , adica cei trei metri , ma despagubeste cineva in acest caz .E proprietate privata ! Sau poate nu am inteles eu bine ! Oare e posibil asa ceva?

citat dintr-un CU :destinatie stabilita prin doc urbanism : locuinte individuale si colective mici cu maxim P +2 subzona LC2 locuinte individuale sau colective mici P-P+2 ,retrase de la aliniament cu regim de construire discontinuu.C ce se intelege prin retrase de la aliniament?
Buna seara! Problema este cam asa :am depus la primarie pentru o autorizatie de constructie a unei case iar azi am fost chemat la urbanism ca sa ma anunte ca dosarul e bun insa trebuie sa sa ma retrag de la aliniamentul strazii cu 3 metri .Arhitectul meu nu e in oras ca sa ma lamureasca despre ce e vorba insa nici inspectoarea de la urbanism nu cred ca stia prea bine ce imi cere .Eu am inteles ca ar trebui sa mut gardul inspre interior cu 3 metri ca sa las loc de trotuar, insa eu am dat bani pe terenul ala cum sa las sa se faca trotuar pe terenul meu. Strada din fata terenului are 8 metri latime .Acum e posibil sa nu fi inteles eu bine , in orice caz inspectoarea respectiva ma trimis la arhitecta sefa sa se spele pa maini . . . care vine tocmai luni la munca . Ma gandesc insa este posibil sa ma puna sa imi retrag gardul , adica cei trei metri , ma despagubeste cineva in acest caz .E proprietate privata ! Sau poate nu am inteles eu bine ! Oare e posibil asa ceva?
Răspuns la discuția Constructie langa teava de apa
de la urbanism imi cere sa iau aviz de regia de apa ,iar ei imi vor raspunde ca pot construi la .....cati metri de conducta? asta ma intereseaza ce spune legea in acest caz
Răspuns la discuția Constructie langa teava de apa
PE CERTIFICATUL DE URBANISM SCRIE CE POT CONSTRUI INSA PRIMARIA NU STIE CA TEAVA DE APA TRECE PE TRRENUL MEU... E O POVESTE MAI LUNGA INSA PE MINE MA INTERESEAZA CONCRET CE SPUNE LEGEA IN ASTFEL DE SPETA.
Buna seara . Am un teren care este traversat printr -un colt al sau de o teava magistrala cu diametrul de 600mm.Legal ,la ce distanta de ea pot eu construi?Ma intereseaza ce spune legea apelor sa stiu exact ce planuri imi fac.Multumesc anticipat.
este cineva care a construit in zona de protectie ? ce i s-a pus in vedere la obtinerea avizului ? la ce distanta de zona cu teava sau apeduct a obtinut aviz de constructie? ce i s-a comunicat in legatura cu servitutea de apeduct ? va intreb pentru ca am un teren pe care as vrea sa-mi construiesc o casa dar printr-un colt e taiat de o teava de apa de 600 mm in subteran la 6 metri adancime. va multumesc !