avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate inspectorSSM

Activitate inspectorSSM

În ce domeniu îsi desfasoara firma activitatea?
HOTĂRÂRE nr. 355 din 11 aprilie 2007 , actualizată,
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 11
(1) Inaptitudinea temporară în muncă, în sensul prezentei hotărâri, reprezintă incapacitatea medicală a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă, până la reevaluarea sănătăţii de către medicul de medicina muncii.
(2) În situaţia în care lucrătorul se află temporar, din cauza unei boli, în situaţia de incapacitate medicală privind desfăşurarea activităţii la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical de medicina muncii, medicul de medicina muncii stabileşte inaptitudinea temporară până la dispariţia cauzei medicale, iar în fişa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "inapt temporar".
ART. 12
(1) Inaptitudinea permanentă în muncă, în sensul prezentei hotărâri, reprezintă incapacitatea medicală permanentă a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă.

LEGE Nr. 53/2003 din 24 ianuarie 2003 Codul muncii
ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti norocos , compania la care sunteti angajat are incheiata o asigurare de viata suplimentara fata de cea obligatorie la Casa de Pensii. In caz de accident veti beneficia suplimentar fata de plata indemnizatiei pentru incapacitate de munca (concediu medical) de acea suma de 200 ron/zi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că știți la ce se refera "Normativul privind organizarea activităţii de verificare a instalaţiilor de ventilare care funcţionează la unităţi industriale cu pericol potenţial de formare a atmosferelor explozive şi/sau toxice", indicativ NVIV - 01-06 aprobat prin Ordinul nr. 393 din 2 mai 2007
.Instalaţiile de ventilare se verifica de către INSEMEX la intervale de cel mult 2 ani, prin măsurători şi determinări în vederea stabilirii eficientei functionarii acestora şi menţinerii parametrilor declaraţi. referitoar la caracteristicile de baza (debit de aer, presiune, depresiune, parametrii de stare ai aerului), observaţii asupra functionarii şi a defectelor constatate, precum şi orice modificări ale acesteia confor celor trei anexe ale Reglementării tehnice.privind parametrii funcţionali ai ventilatoarelor, privind parametrii aerodinamici ai conductelor de ventilare și privind parametrii de stare ai aerului.
HOTARARE nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor (modificata si completata)
Paradoxul este că nu puteti fi sef SEPP cu studii superioare economice dar puteți fi inspector de muncă SSM intr-un ITM si să controlați activitatea serviciilor interne si externe SSM pentru șefia cărora nu îndepliniți condițiile de pregătire.
Întrebați la ITM, la comisia de abilitare, cum puteți sa faceți dovada că pe perioada cât ați activat in propria firmă v-ati asumat desfășurarea activităților de securitate și sănătate în muncă așa cum este prevăzut de art. 16 și 17 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006. De retinut că asociatii pot desfășura activitate în propria firmă fără contract de muncă.
ART. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: (:::) etc.

și

ART. 17
(1) În cazul întreprinderilor care au între 10 şi 49 de lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă........................................etc

Hibri a scris:

Buna ziua.
,trebuie sa mai demonstrez cei 5 ani vechime, precizez ca eu am lucrat tot la firma mea de 10 ani si nu m-am angajat pe nici o functie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Contestati "Procesul verbal de cercetare" nu FIAM-ul. Depuneti contestatia la ITM cu nr de inregistrare sau o trimiteti prin posta recomandata cu raspuns. Va recomad sa trimitite aceeasi contestatie si la Inspectia Muncii care chiar daca va redirectiona contestatia la ITM va monitoriza modul de indeplinire a contestatiei. Pentru concediu medical raman la parerea ca nu e treaba dumneavoastra dar daca vreti sa va lamuriti mergeti la casa de pensii la compartimentul "Accidente de munc" si discutati cu ei pentru ca ei sunt cei care deconteaza concediul. Cu ocazia asta vedeti daca au depus FIAM-ul si un exemplar din procesul verbal la casa de pensii. De asemenea va puteti prezenta la ghiseul ITM-ului cu buletinuil sa solicitati verificarea existentei contractului de munca inregistrat in REVISAL (registrul general de evidenta a salariatilor)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestați procesul verbal de cercetare la Inspecția Muncii. Cred că nu ati ieșit din termenul de 30 de zile în care se poate face. În modul de abordare al securității muncii recomandat chiar de inspecția Muncii se precizează că faptele care sunt considerate ca fiind cauza producerii evenimentului se pot reţine în sarcina unui lucrător numai în cazul în care angajatorul a făcut dovada că şi-a respectat obligaţiile ce îi revin în domeniul securității și sănătății în muncă, inclusiv efectuarea instruirii. Faptul că nu au fost sancționați pentru lipsa întocmirii formelor legale de angajare se poate datora faptului că au înregistrat un contract în REVISAL iar apoi contractul pe care nu l-ați semnat posibil să fi fost semnat de altcineva. Sesizați si lucrul acesta. De ce 5% cănd în mod normal în cazul asiguraţilor cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 100% din venitul lunar asigurat și este achitat de Casa Județeană de Pensii. Schimbare codului de accident de muncă nu e treaba dumneavoastră, se face prin decontare între Casa de Asigurări de Sănătate și Casa Județeană de Pensii după ce casa de pensii primește FIAM și proces verbal de cercetare. Nu stiu înainte cât ați lucrat dar dacă nu aveți șase luni luni lucrate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, Casa de Asigurări de Sănătate nu a plătit concediul și probabil a fost achitat de angajator. În schimb în cazul unui accident de muncă nu contează perioada lucrată.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează ce scriu ei în procesul verbal de cercetare dacă aveți dovezi și sunteți nemulțumit puteți contesta la ITM sau la structura superioară Inspecția Muncii. Chiar dacă în urma cercetării sunteți găsit vinovat asta nu înseamnă că accidentul nu este de muncă. Evenimentul se anunță în max. 24 de ore de la producerea evenimentului. Nu există amendă pentru angajat în leg 319/2006 a securității muncii. Pentru necomunicare eveniment în termen, angajatorul este sancționat cu o amendă de 1750 lei dacă este plătită în 15 zile.