E din Coasta de Fildeș, Africa de Vest.
Am verificat pe niste site-uri si intadevar exista inselatori (nu rapiri) dar nu din aceasta tara, sunt senegalezi care se da din Coasta de fildes si ....in final cer ei bani. Eu am verificat nr. de tel. pe google si intradevar e un fix din africa Coasta de Fildes.
Am o cunostinta afara, care detine mostenire o cutie de valori tinuta intr-o firma sau banca ... ceva de genul asta. Acolo la firma sau banca respectiva e declarata ca si caseta cu valori gen tablouri sau lucruri ceva de genul asta nu am inteles nici eu exact. Chestia ca defapt in cutie e o suma de ordinul milioanelor in valuta insa din probleme de siguranta e declarata ca cutie cu "lucruri", idea ... aceasta cunostinta mia dat datele acestui cont sa iau legatura cu cei de acolo si sa cer acea cutie sa ajunga la mine aici in romania. Ia a luat cica legatura cu cei de acolo si a facut nu stiu ce demersuri ca eu sa intru in posesia cutiei, insa cei de acolo asteapta ca si eu sa sun pt. confirmare. Odata ce i-i spun acestei pers. ca am sunat si transferul e confirmat ea va lua avionul si va veni aici (nu e roman) pt. a face investiti impreuna.
1) Mie teama sa nu fie praf sau alceva, si sa dau de necaz. Azi nu mai ai incredere nici in parinti dar in cunoscuti. Insa nici nu vreau sa ratez aceasta sansa daca e adevarata. Cum sa procedez sa iau un notar cu mine cand ridic cutia ..cum sa fac, in caz ca e nebuni in ea sa nu fiu complice la magari ..caci de alfel eu merg cu ganduri curate.
2) Alta problema daca cel care ia lasat mostenire a declarat ca e alceva in cutie pe motiv ca daca ar fi declarat banii atunci nu ar mai fi avut dreptul copilul acestuia find gen feminin ci frati acestuia. Eu aici nu am probleme cand se constata ca e bani si nu bunuri? Cum sa procedez ca acest transfer sa fie legal si diplomati totul controlat legal.
3) Daca vrea D-zeu sa se rezolve totul legal si cu bine, adica sa fie bani si nu alte prosti acestia va fi pe numele meu ca donatie ..se inpoziteaza cumva si daca da cat.
Va rog sa fiti siguri inainte de a ma incuraza sau descuraza, nu vreau sa dau de necazuri, mai bine ma lipsesc.
Va Multumesc !
pai doresc un p.f.a ca ag. imobiliar ... sa inchiriez, vand apartamente ..etc. E nevoie de un curs sau exp. profesionala? Si apoi ce am sa pltesc? 16% din venit -profit , asigurari , salariu?
eu intrebem pt. ce forma nu am nevoe de un contabil ...? caci si p.f.a-ul face ceva contabilitate dar o poate tine personal nu e nevoe cum de alfel s.r.l are nevoe macar de un expert contabil pt. bilant.
Care din urmatoarele nu necesita Contabil: p.f.a sigur nu, s.r.l sigur da insa stiu ca mai sunt si alte forme de intreprinderi individuale, asociati familiare ...in care nu stiu daca e nevoie de contabil, dar de asemenea sa nu fie nevoie nici de un curs de calificare cerut pt. autorizatie.
Buna seara, ma gandesc sa suspend pt. o perioada s.r.l-ul sau chiar sa inchid tampenia asta.
Ma intereseaza care sunt costurile si demersurile pt. ambele variante, astfel sa ma pot decide.
Buna seara, am un s.r.l pe domeniu imobiliare insa ma tot gandesc sa trec pe P.F.A.
Care sunt taxele, cotizatiile pt. P.F.A? si i-mi trebui un anumit curs ceva ... sa obtin autorizatia? cam cat ma costa actele la reg. com. ? Apoi ce declarati voi depune lunar sau semestrial, anual ? A si cu aprobarea vecinilor ... daca nu vor fi deacord pot
pune sediul (daca i-i pot spune asa) la o prietena asa cum am facut cu S.r.l -ul, sau nu e nevoie odata ce prestezi la terte persoane?
Va rog sa-mi spuneti si mie cat e indemnizatia pt. crestere copil 4 ani, daca parintele are certificat de handicap gr.II (accentuat) din 25.06.2012
I-mi puteti zice cat erea alocatia pt. copii pe 2011 in cazul in care parintele avea certificat handicap mediu? caci eu am ridicat 42 roni lunar, dar am auzit de la cineva ca ar fi trebuit sa iau 84 roni. si chiar si pt. 2012 ian-aprilie. multumesc
Buna ziua sunt o persoana cu grad de handicap mediu si beneficiam pana in luna martie de o indemnizatie crestere copil in val. de 150 roni, insa pe luna martie nu am mai primit acea indemnizatie. Cei drept nici nu am incercat sa vad dece pt. o luna, la cat e de alergat renuntates. Insa azi am ptimit un plic recomandat in care sunt instintata de AGENTIA PLATI SI INSPECTIE SOCIALA in care ( art 4 solicita sa restitui bani ”necuveniti” pe ianuarie si februarie in termen de 15 zile, dupa acest termen decizia devine titlu executoriu fara nici o alta formalitate si se supune executarii silite in conditiile dispozitiilor imperative privind executarea silita a creantelor bugetare).
(art 6 Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile la ei si daca nu-s multumita de raspunsul lor iar in 30 de zile pot ataca la tribunal)
Ma irita chestia asta ce tampit pot sa fi sa i-mi dai termen 30 de zile dar tu dupa 15 zile ma executi .... adica termenul real e doar 10 zile in care ai timp de ceva. Iar la faza cu bani ”necuveniti” i-as da un pumn in fata acelui dobitoc cum poti sa spui asa ceva tampitule mai bine zicea asfel : ne cerem scuze in numele personalului nostru incompetent de a va sista plata pe luna ian. si feb. conform noilor legi (in care pers. cu handicap mediu nu mai beneficiaza de indemnizatie) acestia find alocati din bugetul .... va rugam sa-i restituiti intrun timp cat mai curan posibil, va punem adresa de email la disp. sa ne instintati cand puteti resturna suma sau va asteptam la sediul nostru din.... . Insa asa pt. ceva mai trebuie sa treaca 10 ani.
Si eu i-mi cer scuze pt. vocabularul de mai de sus dar din cauza acestor batai de joc incep sa-mi pierd calmu, chiar ma-m saturat sa vad tot felul de mucosi la birouri care nici nu se spala dim. acasa dar ne trateaza cu (tu, ce vrei, zi) sunt total pe langa si totus o sustin pe a lor de te mai plimba pe la 3 birouri pana cand revi tot la ei, si apoi tot ei ( ce v-am zis d-na) cica stiau dar nu recunosc am fost fraer/ fraera si si te-am pus sa alergi degeaba. Cred ca 2 doua ori pe luna ma lovesc de genurile astea ”stralucite”.
Bun revenind la subiect sunt luata pe sus si nu pot plati suma asta in 15 zile cum procedez? si legal erea ca ei sa ma anunte sa nu ridic bani sau mai simplu nu i-mi alimenta contul. La ce sa fiu eu silita pt. incompetenta lor. Si alta acum doi ani situatia erea invers ei trebuia sa-mi plateasca pe 4 luni din urma si credeti-ma ca am recuperat bani astia in 3 transe in decurs de 6 luni dupa 7,8 prezentari timp de 3 luni la hanbarului.
Ce sa fac, cum sa procedez?