avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate ela2008

Activitate ela2008

Bună ziua
Am următoarea situație
Pt casa părinților mei ( se afla intr un sat) succesiunea se va face între mine și un nepot, jumate jumate. El vrea sa se mute în casa dar nu are bani sa facem succesiunea și susține ca vrea sa se mute fără a face succesiunea, chiar ca vrea sa și pună termopane, sa investească acolo. Eu nu sunt de acord sa se mute pana nu facem succesiunea și întrebarea mea este: care este procedura după ce se face succesiunea astfel încât el sa aibă partea lui și eu a mea ținând cont ca e o.casa cu teren aferent, adică cum împărțim noi jumate jumate practic dintr o casa sa fie doua. Exista aceasta posibilitate? Ca la comun cu înțelegere gen asta e camera mea și cealaltă a ta nu se poate. Sper ca m am făcut înțeleasă. Va mulțumesc!
Multumesc!
Succesiune
Buna ziua,
Am următoarea situație: Dupa moartea părinților mei și a fratelui meu (părinții doar pe noi ne a avut eu si fratele decedat), succesiunea se face între mine și nepotul (băiatul fratelui meu). (Nu s a făcut succesiune dupa mama, adică între mine și frate pt ca fratele a murit la 2 săpt distanta de mama. Succesiune in 2016 s a făcut după tata între mama, eu si fratele)Inteleg ca in momentul efectuării succesiunii pe certificatul de moștenitor sunt trecute cotele pt fiecare din noi, adică practic jumate jumate din casa si terenul dinmprejumurul casei. Pt ca asa se intampla nu exista bună înțelegere între noi, nu vrea să vindem (chiar a fost agresiv verbal, amenințări etc ca el nu mi da semnătura ca sa vand, a fost exprimarea lui). M am gandit la o împărțire cumva a casei si terenului între mine și el. Oricum s ar face aceasta împărțire eu nu inteleg, cum va fi autentificată aceasta împărțire? Nu vreau sa fim la comun in casa. Sau aceasta împărțire se face in momentul in care se încheie succesiunea? Pt ca situatia e mai complexa. Fratele decedat a avut 2 copii, nepotul acesta de care zic si inca o fata, fata vrea să cedeze partea ei de moștenire lui. Si chiar ca nu mai inteleg cum as putea face. Nepotul nu are bani pt succesiune, ar fi sa fac succesiunea cu nepoata in sensul sa plătim jumate jumate. Sper ca s a inteles cumva nelămurire mea, adică eu vreau ca partea mea din ce e de împărțit (cum necum să zicem că ajungem la o intelege, ce e al lui, ce e al meu) sa fie autentificată,sa nu am legături de niciun fel cu nepotul, Va rog daca poate cineva sa ma lămurească. Va multumesc anticipat!
Buna ziua
Mama a murit acum o lună. Suntem doi frați. Tata a murit în 2016 si atunci s a făcut succesiune (mama si noi fratii). La 3 săptămâni după moartea mamei a murit și fratele. Fratele era divorțat, Din căsătorie au rezultat 2 copii, acum sunt majori. Copii fratelui nu se inteleg între ei. Intrebare: eu pot sa deschid succesiune separat dupa mama ? Si ulterior cei doi copii ai fratelui sa deschida succesiune dupa tatăl lor? Multumesc, sper ca am redat clar situatia.
Buna seara
Fratele meu a decedat. Fiica lui s a ocupat de scoaterea certificatului de deces. La starea civila nu au avut certificatul de nastere al decedatului dar totusi le a eliberat certif.de deces sub rezerva ca il vor aduce ulterior. Pe certificatul de deces la date despre părinți sunt trecute alte nume, nu ale părinților decedatului. Mi se pare ciudat, cum de s a putut asa ceva. Acum fiica doreste ca eu care sunt sora decedatului sa merg sa scot duplicat dupa certificatul de nastere al decedatului (pt ca originalul nu s a mai gasit). Intrebarea este: cine ar trebui să solicite de drept duplicatul dupa certificatul de nastere? Multumesc anticipat!
Buna ziua
Am următoarea situație. Suntem 2 frați. După moartea tatălui s a făcut succesiune, fratele mai mare a rămas cu mama in casa si curtea de la tara. La succesiune mama a primit jumătate de la tata si cealalta jumatate s a împărțit între mine și fratele mai mare. In ac luna a murit și mama. După moartea ei am aflat ca fratele a vândut din terenul extravilan o parcelă. Intrebarea este cum s a putut face daca eu nici nu am fost intrebata nici nu m au chemat sa semnez vreun contract de vanzare cumparare. Terenul extravilan era dat in arendă. Stiu ca primeau ori bani ori produse. Si ce se poate face legal. A mai fost situatia cand au vândut o parcelă dar atunci m au întrebat si am mers la notar si am semnat contract. Acum ca mama a murit nu mai am cum sa verific. Fratele mai mare nu da nicio explicație. (Nici nu i vorba sa ma inteleg cu el....e tot timpul beat) Tot ce stiu e de la cei din sat. De verificat la arendasi încă nu am putut deoarece trebuie să mă deplasez acolo si acum e un pic mai dificil. Ma intreb totusi daca cineva poate sa mi ofere vreun răspuns până ajung in sat. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc mult!
Discuție Succesiune
Buna ziua!

Tatal meu a decedat in decembrie 2015. Suntem doi copii, eu si fratele meu si mama.Luna trecuta fratele meu a mers si a depus actele pentru succesiune.
As dori lamuriri legate de acest fapt.
1. Plata taxei de succesiune se imparte intre mine si frate?
2. In contextul in care fratele (divortat, fara casa proprietate personala) s-a mutat in casa parinteasca cu mama ,in ideea de a avea grija de ea , cum se procedeaza daca vreau ca partea mea sau o parte din ceea ce imi revine mie din mostenire sa o las lui,? (spre exemplu sa i las casa parinteasca si o parte din terenul extravilan iar eu sa am doar o parte din terenul extravilan)
Discuție Separare de sot
Buna ziua!
Sunt casatorita de 17 ani si am un copil de 6 ani. Din cauza starii de conflict permanent, agresivitate verbala din partea sotului , la adresa mea si la adresa copilului , acuzatii,injuraturi, blesteme, amenintari, eu vreau sa divortez. Situatia este insuportabila psihic. Cate 2-3 ore incontinuu ma injura, ma acuza ca am pe altcineva etc., nimic dovedit insa. Problema este ca acum nu am bani disponibili pentru divort. Toate cheltuielile in ceea ce priveste copilul sunt suportate de mine, scoala, este la clasa pregatitoare, afterschol, imbracaminte, incaltaminte, consultatii medicale etc. Eu am o garsoniera pe numele meu de dinainte de casatorie. Intrebarea este: ma mut impreuna cu copilul, eventual cu martori, sa se vada ca imi iau din casa doar efectele personale, Ce mi se poate intampla rau?! Ce alte variante exista? Cu multumiri!
Răspuns la discuția Implicatii executare silita
Eu am dat anunt de vanzare si inca nu s-a finalizat nimic, am mai redus pretul dar nu suna nimeni, deocamdata. Sotul nu e de acord sa vanda masina. Oricum nu valoreaza cat ne trebuie.