avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate faureva

Activitate faureva

Am fost angajata pe perioada determinata incepand cu data de 19 septembrie 2016, pe postul cuiva care a fost in ingrijire copil.In data de 26 iunie 2018 titulara postului a revenit la post. In vara anului 2017 mi-am efectuat 8 zile de concediu de odihna iar la incetarea contractului de munca mi-au fost platite 28 de zile concediu de odihna neefectuat. Intrebarea mea este daca pentru aceasta perioada 19.09.2016-26.06.2018 am fost platita corect(nr.zile corecte)pentru ca acuma am fost anuntata ca o sa-mi impute o parte din suma primita pentru zilele de concediu ce imi reveneau pe anul 2016. Mentionez ca nu am vechime si am avut dreptul la 21 zile lucratoare de concediu conform contractului de munca și am lucrat in invatamant ca didactic auxiliar.
Am avut angajata o invatatoare titulara din 01.09.2009,a lucrat o luna dupa care a solicitat concediu fara plata pentru studii,beneficiind de 2 ani si 11 luni concediu fara plata,dupa care si-a dat demisia.Intrebarea mea este daca acest concediu fara plata pentru studii i se considera vechime in munca.
Discuție Infiintare ONG
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat, actele necesare si costul necesar pentru infiintarea unui ONG(asociatie) .
Discuție Donatie
Am primit donatie o casa de locuit de la parintii mei si cu ani in urma m-am intabulat,dar m-am trezit ca sunt intabulata numai pe cladiri pentru ca terenul intravilan era pe Statul Roman.Am vrut sa ma intabul si pe teren dar nu am putut decat pe parinti.Am facut miscarea aceasta.Parintii sunt decedati.Mai am frati.
Va rog sa-mi spuneti daca vreau sa ma intabul pe teren,pot fara frati?
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Multumesc frumos pentru raspuns,dar tot de primarie depind deoarece in parcela cu numarul topografic respectiv exista o suprafata foarte mare din care mie trebuie sa-mi masoare cele 8,30 ha si pentru asta trebuie sa-mi aprobe comisia primariei.
Conform Legii fondului funciar mama mea a primit o suprafata de teren agricol de 8,30 ha pe care are un titlu de proprietate eliberat in anul 1999.Cand a primit pamantul a intrat direct intr-o asociatie,pentru ca datorita varstei nu putea sa-l lucreze particular.Asociatia respectiva a primit o suprafata de teren agricol cu totul in alata parte decat ce aveau arendatorii pe titlurile de proprietate.Acuma eu as vrea sa fac succesiunea si sa ma intabulez pe suprafata de teren ramasa de mama mea.
Am titltul de proprietate cu numere totpografice dar cei de la primarie nu vor sa-mi dea terenul de pe titlul de proprietate deoarece imi spun ca acolo lucreaza pamantul altcineva si ca o sa-mi gaseasca ei undeva ceva teren liber.Cu actul in mana si in fiecare saptamana prin comisii,nu pot sa-mi obtin drepturile.Normal suprafata mea de teren este la arendas dar nu ma poate intabula nici acolo din diferite motive.Eu cred ca totusi titlul de proprietate vorbeste.Nu stiu ce sa mai fac.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in situatia aceasta.
La scoala unde lucrez am o profesoara titulara care a depus cerere pentru concediu de studii incepand cu 01.09.2012 pentru anul acesta scolar,adica 2012-2013.Eu i-am suspendat contractul de munca.Acuma in luna ianuarie 2013 vine si depune o cerere prin care solicita 6 luni concediu platit pentru teza de doctorat.Are depusa si adeverinta ca este student doctorand.
Va rog sa-mi spuneti cum este corect si legal.Sa-i incetez suspendarea contractului de munca si incepand cu 01.03.2013 sa o platesc 6 luni? Si daca da,o incadrez cu salariul avut la 31.08.2012,inainte de suspendare,dar fara dirigentie? Sau incadrarea corecta ar fi cu marirea din 01.12.2012?
Discuție Concediu odihna
Am o nelamurire si este vorba de invatamant.Avem o invatatoare titulara care a nascut in iunie 2009 dupa care a intrat in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani.In anul 2010 luna noiembrie naste al doilea copil si isi continua concediul pentru ingrijire copil de care va beneficia pana in luna noiembrie 2012.Concediul de odihna pentru anul scolar 2008-2009 a ramas neefectuat si neplatit.Sa-mi spuneti va rog daca d-na invatatoare poate sa continuie cu concediul de odihna neefectuat dupa terminarea concediului de ingrijire copil sau cum ar fi legal sa beneficieze de acesta.Multumesc.