avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Diana2209

Activitate Diana2209

o societate comerciala a luat credit de la banca pe data 01.07.2016 pe o perioada de 3 ani. Ca sa nu i se perceapa comision de nerespectare a clauzelor contractuale trebuie sa faca un rulaj minim anual de 30% din cifra de afaceri an 2015. Intrebarea mea este : Rulajul de 30% pe cont trebuie facut in perioada 01.07.2016-30.06.2017 si asa mai departe timp de 3 ani sau in perioada 01.07.2016-31.12.2016 sa se ruleze pe cont jumatate din suma rulajului anual si in anul 2017 sa se ruleze suma intreaga?.
Răspuns la discuția polite RCA
a_fleancu a scris:

Nu puteti sa aruncati vina exclusiv catre broker.
Acesta, dupa cum ati spus, v-a precizat la momentul incheierii celei de a doua polite, ca detineti deja o polita valabila.
Polita RCA poate fi anulata numai in conditii limitativ prevazute de lege: de ex. vanzare.


Chiar nu se poate face nimic? Nu pot anula nici una din ele? Imi puteti da va rog si mie legea ca sa o citesc si eu. Multumesc,
Discuție polite RCA
Buna ziua,
Am si eu o speta in legatura cu o polita RCA. Pentru aceeasi masina am doua polite valabile. Diferenta dintre ele este de o zi. Prima polita am facut-o printr-un intermediar si pana pe data de 15.08.2016 nu am primit nici un raspuns ca aceasta polita ar fi emisa si neavand nici o dovada sa putem circula cu masina m-am dus la un alt broker si am incheiat o alta polita pt aceeasi masina. Cand am incheiat-o pe cea de-a doua d-na ne-a spus ca aparem in sistem cu polita valabila si totusi ne-a sugerat sa o anulam pe prima si sa o facem la ei. pe 16.08 am primit-o pe mail pe prima si doresc sa o anulez pe a doua.
am luat legatura cu al doilea broker si mi s-a transmis ca nu se poate anula.Chiar nu exista o solutie mai ales ca a doua polita este de fapt vina lor.
Răspuns la discuția restituire indemnizatie
Buna ziua,
In aceeasi situatie sunt si eu. Mi se cere printr-o decizie restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului ,si o alta pt urmatoarele 4 luni deoarece am optat pentru prelungirea CIC pana la 3 ani. Mentionez ca nu am realizat venituri impozabile in aceste 7 luni. Va rog sa-mi spuneti daca este vreo lege, un articol ceva care sa prevada ca este interzis sa te intorci la munca inainte de implinirea varstei de 3 ani in cazul copilului cu handicap (grad 3), pt ca alt motiv sincer nu gasesc la aceasta mare aberatie. Imi puteti da un raspuns cum ar trebui sa formulez contestatia si daca trebuie sa anexez documente pt ca sincer nu stiu cum se procedeaza in acest caz. Multumesc,
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Mi se parea foarte ciudat acest lucru atata timp cat eu nu am angajat agentia sa-mi caute apartament. Proprietarul plateste acest comision deoarece lui i-a prestat un serviciu, dar agentii incearca sa traga si de la cumparatori. eu nici nu sunt sigura ca imi aproba creditul si ei au tupeul sa ceara acest comision desi stiu f bine ca nu exista nimic semnat de mine.
Multumesc pentru raspuns,
Buna ziua,
Vreau sa achizitionez un apartament prin credit prima casa de la o agentie imobiliara. Am fost, am vazut apartamentul impreuna cu proprietarul si cu d-na de la agentie, am negociat pretul cu proprietarul care mi-a spus ca pretul final este 25000 euro. I-am intrebat daca acest pret include si comisionul agentiei si mi-au spus ca da este final, ca acum sa ma trezesc dupa ce am facut antecontractul la notar si am platit avansul catre proprietar ca am de plata si catre agentie comision 3% din valoarea apartamentului desi eu cu agentia nu am incheiat nici un contract, nu am semnat nimic la vizionarea apartamentului. Intrebarea mea este: sunt obligata eu sa platesc acest comision chiar daca nu am semnat nimic?
Va multumesc
Buna ziua,
Imi puteti spune cam la cat se ridica amenda in cazul in care nu ai scris pe factura adresa sediului clientului decat adresa unde se va livra marfa? In ce lege pot gasi informatii despre aceste lucruri. Multumesc.
Răspuns la discuția tva intracomunitar
George1962 a scris:

1.In principiu se scrie pe factura "scutit cu drept de deducere". Daca au ochelari de cal s-ar putea sa aveti probleme.
2.Factura trebuie sa contina si capitalul social si conform legii contractelor si termenul de plata.


"neimpozabil in Romania" sau "scutit cu drept de deducere" art 142 (2) lit.a. precizez ca marfa o cumparam cu tva din tara si o vindem in tarile UE fara tva. Va rog spuneti-mi cum e corect sa scriu.
Buna ziua,
Am facut facturi pt livrari intracomunitare de bunuri fara sa precizez "scutit in Romania". Mentionez ca suntem platitori de tva si clientul are cod valid de tva. Organele fiscale pot sa refuze rambursarea tva daca nu ai scris pe factura "scutit"? Si inca ceva este obligatoriu sa scrii pe factura pe care o emiti catre un client din UE capitalul social si termenul de plata.
Multumesc.
Discuție NIR
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. va dau un exemplu: am un produs de 100 lei pret unitar discount 10% separat pe factura. Eu fac nirul cu pretul de 100 lei si separat evidentiez discountul. cineva mi-a spus sa fac nirul cu discountul inclus in pret adica 90 lei. cum este corect?