avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate citiasi

Activitate citiasi

Buna ziua,
Pentru ca am restante la impozit, ca persoana fizica, primaria mi-a emis poprire atat pe contul personal cat si pe cel al firmei pe care o detin. Este legal? Pot contesta poprirea facuta pe conturile firmei cu sanse de a o anula? Multumesc!
Buna ziua,
Construiesc un gard mai atipic. E din beton (cu fundatie solida, stalpi si centura). El separa o bucata din curtea mea, Aceasta ii revine prin dezmembrare fiului meu care are aici in lucru o casa (p+1). Acest gard vine perpendicular pe gardul dintre noi si un vecin. Vecinul spune ca acest gard, fiind din beton, ar trebui sa nu se apropie mai mult de 60 cm de proprietatea lui. Intre noi si proprietatea lui exista un gard de plasa cu fundatie de beton, construit integral pe proprietatea noastra, doar de noi. Vecinul nu a contribuit cu nimic la constructia lui. Exista o lege care m-ar putea lamuri in acest sens? Multumesc!
=
Buna ziua. Am primit la sediul firmei o comunicare de la judecatorie, cu nr si data de inregistrare si cu tot felul de acte din care rezulta un contract de telefonie mobila, cu facturi neachitate de aproape 7000 lei.. Intre actele primite sunt si acte false cu numele firmei mele. Certificatul de inmatriculare are unele date si fonturi diferite de cel original, hotararea de infiintare a firmei e falsa. Stampila folosita in numele firmei este una dreptunghiulara, doar cu nume firma, nr Reg.Comertului si CUI. La reprezentant firma e trecut numele meu, fara nr si serie buletin. Nu exista nici o copie act identitate in hartiile primite. Facturile au firma mea ca beneficiar, dar o adresa de Cluj, desi noi avem sediu social in Iasi si nici un punct de lucru. Ce trebuie sa fac? De unde sa incep? Sa caut un avocat? Sa merg la operatorul de telefonie mobila? Sa merg la politie? Multumesc!
Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat?
Administrez doua firme cu obiecte de activitate diferite. Pe a doua, desi mi se spune ca am instalat cert.digital cu succes, nu reusesc sa ma loghez. Candcintru pe seap mi se cere sa aleg pe ce firma intru si, desi fac asta, primesc acelasi mesaj: ca utilizatorul nu corespunde cu certificatul. Ma pot loga doar pe prima firma. Ce sa fac?
Buna seara,
Sunt nevoit sa rezilez contractul de internet prin fibra optica, facut cu RDS. Spatiul unde am punct de lucru si pentru care am facut contractul, s-a vandut. Cu o luna inainte am cerut rezilierea contractului pentru ca la sediul social, unde ne mutam, cei de la RDS nu au posibilitatea sa furnizeze servicii de internet fix. Acum platesc 100 lei/luna, daca ar veni in afara orasului, la sediu social, mi-au comunicat ca ar trebui sa platesc 150 eur/luna. Cu toate astea nu vor sa-mi rezilieze contractul pe motiv ca ei au contract cu firma nu cu punctul de lucru.
Si inca 2 chestii urate din partea lor:
1.au un tipizat numit de ei Cerere de Reziliere, la care mi-au raspuns peste 23 zile ca nu reprezinta solicitare de incetare a contractului, fiind necesar sa revin cu o alta solicitare.
2.Au inregistrat raspunsul pe 18 nov si mi l-au trimis scanat pe mail azi 23 nov iar in continut mi se spune ca trebuie sa raspund in trei zile lucratoare.

Cui ma pot adresa ca sa rezolv problema rezilierii? In contract este un articol care spune ca se poate face rezilierea fara costuri, daca RDS este in imposibilitatea de furnizare a serviciilor, dar ei spun ca le pot furniza doar ca la alte costuri.
Multumesc!
Buna ziua,

Am pierdut 10 bilete la ordin in alb. Cei de la banca spun ca se anuleaza in instanta, dar nu au stiut sa-mi spuna ce presupune asta. Ce trebuie sa fac ca sa le anulez?

Multumesc!
Răspuns la discuția Dovada furt
M-am exprimat neclar: Patronul barului mi-a luat consola, el spune ca barmanul a plecat cu niste bani, ca ia facut paguba la bar si se lauda cuiva, in mesaje, ca a retinut o consola, considerând ca isi poate recupera paguba in felul acesta. Mie patronul barului mi-a spus ca nu stie nimic de consola si ca e mai mult ca sigur ca aceasta a fost luata de barman. A spus ca in zilele acelea camerele de luat vederi nu au functionat.
Azi nu am gasit pe cine trebuia la sectia de politie unde am facut plangerea, dar maine dimineata sunt din nou acolo.

Va multumesc mult de tot pentru sprijinul vostru!
Succes in tot ce faceti!
Discuție Dovada furt
Am fost DJ intr-un bar o perioada, gratuit. Ma intelesesem cu barmanul de acolo sa dau muzica cateva ore pe noapte. Eu imi formam mana si ei beneficiau de serviciu gratuit.Dimineata lasam consola acolo, asa stabilisem cu barmanul.Precizez ca dimineata localul se incuia si barmanul sau patronii descuiau seara, la deschidere. Intr-o seara cand am mers acolo nu am mai gasit consola. Patronii mi-au spus ca barmanul nu mai lucreaza acolo, ca le-ar fi luat niste bani si ca nu stiu nimic de consola mea. Seful meu a facut plangere la politie, consola e cumparata de firma la care lucrez, pentru organizarea de evenimente. Acum am telefonul unui patron de la bar si in mesajele lui de facebook ii spune cuiva ca barmanul ii datoreaza bani si ca a luat consola mea pe care o sa o tina pana cand primeste banii de la barman. Vreau sa ma duc cu telefonul la politie, acolo unde a fost depusa plangerea. Consola e noua si costa 3000 lei, trebuie sa o recuperez.
Intrebarea mea: Pot fi considerate probe aceste convorbiri? Sunt mai multe si din ele reiese clar ca sunt suparati pe barman si spun ca ei au luat consola. Mie mi-au spus mereu ca sigur mi-a luat-o barmanul.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie umanitara
Multumesc!
Buna seara,
Pot depune singura actele pentru a infiinta o asociatie umanitara sau acest lucru trebuie facut prin intermediul unui avocat? Cat e tariful unui avocat pentru acest serviciu? Nepotica mea de 17 ani va trebui sa urmeze un tratament costisitor aproximativ doi, trei ani. Familia nu-si permite costurile si colegii, prietenii, cunostintele vor sa se implice cedand 2% din impozitul pe venit si 20% din imp.pe profit la SC. Eu avand mai mult timp liber as putea sa ma ocup de intocmirea si depunerea actelor. Daca legea imi permite sa fac eu asta ati putea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat? Va multumesc!