avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate flocaviviana

Activitate flocaviviana

Daca iti iei un avocat, iti recomand sa iei unul tinerel si mai bataios. E o parere personala, desigur. Eu ma reprezint singura.
O alta chestiune. Ca sa te siguri ca vei fi luat mai mult in considerare cu procesul asta, iti recomand ca dupa introducerea actiunii, sa introduci si o cerere de sechestru asigurator, sa zicem asupra unuia dintre autoturismele paratei sau paratelor. Este mai sigur asa, ca sa fii sigur ca vei avea ce bani sa recuperezi in final si sa lipsesti si paratele de folosinta unei masini ca in cazul tau. Este o strategie proprie, pe care o folosesc in cazuri speciale, situatii in care clar ca vor incerca sa ajunga la o intelegere cu tine. Oricum va fi un proces mai lung. Nu renunta la lupta. In caz de nevoie, nu ezita sa ceri ajutorul pe site.
Vinovata este, in opinia mea, firma care avea macaraua * inchiriata sau nu *, in temeiul art. 1000 si urmatoarele Cod civil. Tu ar trebui sa ii dai in judecata pe ei si eventual beneficiarul lucrarii. II dai in judecata solidar, nu te intereseaza prea tare atat timp cat iti recuperezi prejudiciul. Trebuie sa fii foarte atent la probatiune. PV de constatare si daca vrei sa faci reparatiile, solicita celor de la service sa iti faca un deviz lucrari cu mentiuni suplimentare referitoare la necesitatea inlocuirii pieselor etc.
Sa faci multe poze in ansamblul masinii si cu identificarea fiecarei parti avariate.
Eu am avut un accident pe DN din cauza unor gropi foarte mari si am procedat la fel. Altfel, te vor intreba in instanta de ce ai inlocuit o piesa sau alta a masinii si alte prostii.
Iti urez succes.
vicii de forma nu sunt, doar a fost intocmit la sediul garzii de mediu.
am solicitat in plangerea contraventionala in subsidiar inlocuirea sanctiunii amenzii cu cea a avertismentului.
Punctele de lucru nu sunt in Deva dar sunt in judet. Si de unde stii de Deva?:D
Ceva spete sau practica in acest domeniu?
actul aditional pare legal intocmit.
Daca primesti si sporul acela de 25% atunci clauza de neconcurenta este perfect valabila.
O modalitate legal ar fi sa soliciti rezilierea acelui act aditional, cu modificare corespunzatoare si a salariului. Nu prea stiu ce efecte va avea asupra relatiei tale cu administratorul.
Alta solutie, mai putin corecta, dar asta e, ar fi ca atunci cand iti gasesti un alt loc de munca, in conditii mai bune sa pleci, dar ar fi bine sa nu spui acest lucru tuturor.
Daca sa zicem fostul tau sef ar dori recuperarea banilor, atunci ar trebui sa te actioneze in instanta. Iar acolo lucrurile se mai complica, dar poti avea castig de cauza. Adica vei putea fi obligat sa ii restitui banii, dar numai pe cei pe care el efectiv ti i-a platit. In ceea ce priveste durata aia de 3 ani, nu cred ca instanta o va lua ca pe o clauza 100% legala. E un fel de restrictionare la dreptul tau la munca si nu te poate nimeni obliga unde sa lucrezi.
Eu sincer as opta pentru a doua varianta.
Astea sunt sfaturile mele. Poate altcineva te va sfatui in alt fel.
Bafta
Speta simpla.
Control de la Garda de Mediu. Se intocmeste o nota de constatare in care se mentioneaza faptul ca societatea nu are autorizatii speciale de mediu pentru punctele de lucru. Nota de constatare nu e semnata de nici unul din reprezentantii societatii.
3 zile mai tarziu, societatea mea depune la Mediu actele pentru obtinerea acelor autorizatii. 2 zile mai tarziu, se trezesc si aia de la mediu sa trimita la firma un pv de contraventie datat cu 2 zile dupa depunerea actelor la ei, cu contraventia intemeiata controlul constatat in nota de constatare.
Amenda e de 1 miliard de lei vechi. Problema este ca unul din sefii de la Garda este sotul unei sefe de la noi data afara disciplinar. Deci e o simpla vendeta.
Intrebarea mea este: Ce caracter si ce rol are nota de constatare? Voi cum o vedeti?
Puteti sa imi recomandati niste spete sau niste carti referitoare la acest domeniu?
Astept orice fel de opinii, legate de subiect, of course:D
Răspuns la discuția anulare somatie de plata
actiunea in anulare a unei ordonante petnru somatie de plata este calea de atac impotriva ordonantei ce contine somatia de plata. Este ca un apel sau recurs, doar ca este calea speciala de atac in procedura somatiei de plata.
De obicei este o tergiversare a cauzei pentru sustragerea de la plata. Nu trebuie sa iti faci rpea multe griji. Fa o intampinare si cam atat. Du-te in instanta daca ai timp. Nu prea se admit asfel de cereri. Cel putin la mine mai rar.
Răspuns la discuția peocentul de penalizari
daca incheiati un contract cu o primarie, puteti stabili 0,1%pe zi, conform codului de procedura fiscala. Acest procent se aplica in mare parte la institutiile publice. Puteti trece si o clauza suplimentara in care stipulati ca cuantumul penalitatilor il poate depasi pe cel asupra sumei datorate
La termen:
Am facut o precizare de actiune pentru introducerea in cauza a tuturor entitatilor publice, dar nu am depus-o. Era ultima solutie. Am aratat instantei ca nu are de ce sa ridice din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive a Primariei, atat timp cat Primaria si-a trimis reprezentanta in instanta si aceasta a ramas muta cand a auzit o asemenea chestiune. I-am povestit ceva despre primarie ca si organ executiv raportat la legea 215-2001 si despre faptul ca toate actele ce au emanat de la Primarie poarta clar mentiunea Primariei. A renuntat la chestia asta si a dat cuvantul pe fond. Cam atat
Răspuns la discuția asociatul unic administrator
Nu poti fi angajat cu contract individual de munca. Dar poti primi remuneratie pentru activitatea de administrare. In mod legal, contabila mea a incheiat un contract civil, care imi da dreptul de a primi banii in mod legal Se impoziteaza doar cu 16% si atat.
decizia de santionare se vizeaza de catre jurist pentru legalitate. Procesul verbal va fi semnat numai daca juristul face parte sau conduce comisia pentru efectuarea disciplinara.