avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate floridor

Activitate floridor

Va rog sa ma lamuriti cu cateva lucruri in legatura cu valoarea impozabila si cotele admise care pot fi aplicate de primarie legal la valoarea impozabila! Conform legii valoarea impozabila a cladirii este de 1000lei/mp la care se adauga o cota de 0,08-.0,2 in functie de hotararea primariei. Mai este valabila legea asta sau sa schimbat la cea cu cota minima de 0.1 si maxima cat vrea primarul? Inflatia se aplica la valoarea impozabila sau la impozit? Ce alte cote se mai pot introduce prin lege la calculul valorii impozabile?
Da, în 2017 după efectuarea cadastrului!

ynocentta a scris:

n-au luat in considerare declaratia mea

Ati depus la autoritatea fiscala documente justiifcative pentru suprafata reala?

In 2017 dupa efectuarea cadastrului am descoperit o diferenta de suprafete, am declarat suprafetele si am cerut sa mi se recalculeze impozitul conform noilor parametri dar cei de la primarie mi-au trimis abia in decembrie 2022 decizie de impunere pentru suprafetele declarate de mine in 2017 dar cu penalizari si majorari in valoare de 750 de lei. Daca functionarii au omis si n-au luat in considerare declaratia mea de ce trebuie sa platesc eu acum majorari atata timp cat eu am platit impozitul la timp in fiecare an dupa cum a fost calculat si stabilit in decizie? Presupun ca ei au intarziat cu aceste calcule special ca sa-mi puna aceste penalitati. Legea le permite sa faca asta sau este un abuz?
In legatura cu art.297 si 298 din codul penal as avea o intrebare. Este vorba despre un functionar public de la primarie mai precis sefa serviciului taxe si impozite care in urma faptului ca in urma cu 5 ani am faut o cerere pentru calcularea corecta a suprafetei impozabile deoarece au fost gasite in urma efectuarii cadastrului diferente si ar fi trebuit sa platesc un impozit mai mare a infiintat inca un rol fiscal pe numele tatalui meu si a surorilor mele si le-a trimis si acestora decizie de impunere pe proprietatea mea desi acestia nu au nici un act de proprietate pe locunta mea. Crezand ca e o greseala am sesizat pintr-o contestatie si am cerut sa fie anulat acel rol care nu are nici un temei legal dar in loc sa anuleze rolul si sa-mi calculeze mie impozitul corect dumneaei a mai diminuat din suprafetele impozabile sustinand ca tatal si surorile mele sunt proprietari pe casa scarilor pentru ca cel care a facut cadastru a facut o eroare si a trecut casa scarilor ca si cota indiviza ceea ce este evident ca nu poate fi datorita faptului ca nu are nimic in comun cu apartamentul de la parter acesta avand intrare separata si in plus casa scarilor fiind mentionata clar in contractul meu de vanzare cumparare. Tatal meu si surorile mele au intentat proces pentru anularea aestei decizii si acestui rol dar doamna sustne in continuare ca ei sunt proprietari si trimite in continuare decizii de impunere. In final anul trecut in decembrie a mai trimis o decizie de impunere pe numele meu de data aceasta calculata eronat fara cei 26 mp care reprezinta casa scarilor dar cu penalitati si majorari in valoare de 750 de lei. Am facut contestatie dupa ce am luat la cunostinta despre aceasta decizie care nu mi-a fost trimisa mie ci tatalui meu un om bolnav in varsta de 92 de ani care este purtat prin instante de aceasta doamna dar doamna refuza sa raspunda la contestatia mea in care cer sa-mi fie anulate penalitatile deoarece eu am cerut constant timp de 5 ani sa-mi fie calculat impozitul corect si am platit la timp impozitul asa cum a fost in deciziile primite. Va rog sa imi spuneti si mie cum pot sa rezolv aceasta situatie pentru ca noi am ajuns la capatul puterilor, suntem oameni in varsta cu pensii mici si nu avem psibilitate a ne luptam prin instante cu aceasta functionara care crede ca fiind in aceasta functie are dreptul sa faca orice si sa ne edepseasca pentru ca indraznim sa contestam deciziile ei.
In 2017 dupa efectuarea cadastrului am constata ca exista o diferenta de suprafata care nu era inclusa la caculul valorii impozabile. Am anuntat primaria si le-am dus copii dupa actele cadastrale in vederea calcularii corecte a impozitului. Abia anul trecut in decembrie am primit decizie de impunere pentru suprafetele gasite in plus dar in aceasta decizie sunt si majorari penalizari si dobanzi in afara de taxa datorata desi eu am platit in ficare an impozitul asa cum a fost stabilit in decizie. Nu mi se pare corect pentru ca e vorba de o suma de 720 de lei in plus ia eu nu sunt vinovata ca ei nu au calculat impozitul corect pentru anii trecuti desi eu am solicitat acest lucru inca din 2017. Am facut contestatie prin care cer sa fie anulate penalitatile dar ei refuza sa-mi raspunda. Ce pot sa fac in acest caz?
Buna ziua! Mi-a fost timisa de catre pimarie o decizie de impunere pe care eu n-am primit-o nefiind acasa cand a venit postasul. Decizia s-a intors la primarie si eu am luat cunostinta de ea abia dupa 4 luni din intamplare pentu ca a fost retrimisa pe adresa tatalui meu. Am depus contestatie dar ei spun ca nu se ia in considerare deoarece au facut un anunt colectiv de comunicare prin publicitate! Cum este posibil asa ceva? Deci daca ei au publicat aceata decizie intr-un loc unde eu habar nu am sa nu am cum sa vad acest comunicat nu mai am dreptul dea contesta?
Parintii mei au divortat dar inainte sa se pronunte divortul ei si-au impartit bunurile amiabil. Tata a renuntat la jumatate din apartamentul in care au locuit si si-a cumparat alt apartament. Totul a fost rezolvat pe cale amiabila si prin declaratii notariale: tata precum ca renunta la jumatate din apartament si mama precum ca nu are nici o pretentie la apartamentul cumparat de tata. Toate bune si frumoase ei fiind siguri ca pe baza acelor declaratii sun proprietari fiecare pe apartamentul lui ,nu e nevoie de partaj. Asta pana la decesul mamii cand la succesiune am fost anuntati ca tata este proprietar pe jumatate de apartament si ca declaratia notariala nu este valabila. Asta s-a rezolvat usor pentru ca am vandut apartamentul si tata a fost si el printre vanzatori. Acum din cauza sanatatii tata avand un grad de handicap, a pimit scutire de la plata impozitului dar surpriza!! Cei de la primarie spun ca jumatate de apartament este al mamii si el nu poate beneficia decat de jumatate din acest drept. Spun ca declaratiile notariale nu sunt valabile si el nu este proprietar decat pe jumatate din apartament. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Desigur vor fi probleme si la sucesiune dupa decesul tatii, pentru ca noi nestiind despre faptul ca acele declaratii nu sunt valabile nu am adaugt jumatatea de apartament a tatii la masa succesorala dupa decesul mamii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cerut verbal notaritei care a intocmit acest act de vanzare cumparar sa indrepte eroarea respctiv faptul ca a omis sa speciice ca proprietatea e vinde impruna cu partile comune si a refuzat solicitand 3000 de lei pentru schimbarea actelor! Din cate stiu conf. legii 36/1995 art.87 notarii trebuie sa corecteze greselile si omisiunile fara sa perceapa nici o taxa! Ce vina are clientul ca el a gresit si de ce trebuie sa suportam noi consecintele?
Buna seara, multumesc pentru raspuns! Faptul ca nu a fost inclusa in contractul de vanzare cumparare cota indiviza a fost omisiunea notaritei, dar cum este posibil sa se vanda un apartament intr-un bloc si vanzatorul sa ramana proprietar pe scara pe curtea interioara sau pe lift, daca notarul nu specifica in contract ca se vinde? Nu este de la sine inteles ca un apartament intrun condominiu se vinde impreuna cu partile comune?
Răspuns la discuția Au vandut apartamentul
Multumesc! Si in cazul acesta e este de facut? Putem sa dam in udecata notarul care a intomit actele?