avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate caef

Activitate caef

Bună ziua.
S-a emis un titlului executoriu de către anaf pentru neplata obligațiilor fiscale. Acest titlu executoriu conținea atât obligații principale,cât și și accesorii constând în dobânzi și penalități.
Plata pentru titlul executoriu s-a facut integral,fără eșalonare. Urmare plății,am solicitat anularea accesoriilor,. S-a emis decizie de anulare a accesoriilor ulterior plății integrale a debitului,care cuprindea și aceste accesorii. Problema mea este,ca ,nici după 2 ani de la emiterea deciziei de anulare nu mi-am recuperat acei bani. Care este soluția de recuperare a banilor din deciziile de anulare ? Mulțumesc anticipat
Atacare act donatie
Bună seara.
În urma cu 4 ani mama mea a primit un apartament cu act de donație. A locuit în jur de 20 de ani cu persoana respectiva, iar acesta i-a făcut act de donație mamei mele. Înainte de asta, domnul a fost căsători și a avut 1 copil. A divorțat în urma cu vreo 25 de ani, iar la divorț i-a plătit soției contravaloare a jumate din partamentul pe care îl aveau. Copilul, având probleme de sănătate psihica și locomotorie, a fost și este îngrijită de un tutore. Copilu, acum o persoana în vârstă de vreo 50 de ani cred) este practic o leguma, nu știe absolut nimic, nu se poate mișcă, nu are nici un fel de capacitate. În același stadiu era și la divorțul părinților) Tutorele nu face parte din familie, soția donatorului a decedat în urma cu foarte mulți ani(cred ca mai bine de 15), iar acum, din familie mai face parte o sora a soției decedate a donatorului.
Aceasta susține ca are o procura data de aoora sa(îmi închipui ca este foarte veche) prin care este împuternicita sa se ocupe de moștenirea fetei. Are aceasta vreun drept sa atace actul de donație al mamei mele?
Nu știu dacă m_am făcut înțeleasă, nu știu cât de coerent am expus situația.
În speranța că mă veți putea lamuri, mulțumesc anticipat.
Buna ziua. eu am citit totusi Ordonanta Guvernului 130/2021 care spune ca dobanzile si penalitatile fiscale aferente debitelor fiscale principale avand scadente anterioare datei de 31.03.2020 pot fi anulate prin cereri depuse pana la data de 30.06.2022. Eu inteleg,avand in vedere ca am achitat integral,intr-o singura transa atat debitul principal,cat si accesoriile calculate pana la data platii,conform acestei Ordonante pot beneficia de restituirea sumei privind accesoriile. Spuneti-mi,va rog daca gresesc. Multumesc anticipat.
Buna ziua. am si eu o intrebare. In luna septembrie 2021 am platit la zi impozitul auto
pentru o perioada restanta de 10 ani , o suma deloc mica ,19.000 lei (evident sunt de vina ca nu l-am platit la timp). Intrebarea mea este: avand in vedere ca debitul s-a achitat integral intr-o singura transa ,nu trebuiau acordate aceleasi facilitati ca la impozitele datorate la Anaf, adica sa beneficiez de reducerea debitului prin anularea dobanzilor si penalizarilor ? Daca da,mai pot depune cerere de anulare acum ? Multumesc anticipat.
ACORD DE VANZARE IMOBIL IPOTECAT

Buna ziua. am un credit de nevoi personale cu ipoteca la un IFN. De curand m_am hotarat sa vand casa si am gasit cumparator. Problema este ca IFN-ul imi da acord de vanzare in fiecare luna,numai dupa ce platesc rata lunii repective,pana la sfarsitul lunii,adica pe maxim 15-16 zile. Acum pe data de 2 trebuia sa platesc rata si nu am mai avut de unde. IFN- ul refuza sa imi elibereze un nou acord de vanzare pana nu imi platesc rata,care nefiind platita la termen a mai si crescut cu 1000 de lei,reprezentand dobanda penalizatoare. Deci eu astazi, am o intarziere de 19 zile si dupa ce ca nu vor sa imi elibereze acord,ma mai si ameninta ca vor declara creditul scadent . Este posibil si legal ? Multumesc anticipat
Mentionez ca la momentul actual creditul cumparatorului este in derulare,a trecut de analiza financiara,de cea juridica,iar acum este la analiza de risc.Presupun ca nu mai dureaza foarte mult.
Buna ziua. daca se vinde un imobil cu 2 coproprietari, cu o cota de 50% fiecare,iar unul din ei este scutit de plata impozitului pe caz de boala,cum se va plati impozitul la vanzarea imobilului ?
Multumesc anticipat
Adică eu am hotărât sa plătesc aceasta somație pentru a scăpa de stresul unui proces în termen limita. Adică nu știam dacă se pot face toate demersurile în acele 15 zile în care aveam frept de contestație. În primul rand, somația am primit-o într-o zi de vineri și pana luni deja erau pierdute 2 zile. Socul a fost atât de mare, deoarece nu mi-ar fi trecut prin cap ca se va trece direct la executare imobiliară, în condițiile în care, din decembrie 2017 pana la primirea somației nu am fost contactata în niciun fel nici de cei de la Kruk, nici de vreun executor. Am ales sa fac plata somației pentru a nu avea neșansa ca acea contestație sa afecteze în vreun fel întreaga familie. Efectiv nu știam ce șanse sunt. Nu m-am mai confruntat cu aceasta problema și nu doresc nimănui sa treacă prin asta. Cu toate astea sunt convinsa ca acea somație nu este corecta, fiind vorba de un card de credit luat în 2006,adica acum 15 ani, care a fost concesionat fără înștiințare, iar după preluarea datoriei de către Kruk, am făcut aproape 2 ani plăti. Cardul a fost de 9000 de lei, datoria preluată de Kruk a fost de 12400 lei, iar după 2 ani de plăti a rămas la 9500 de lei. În afara de asta, de la ultima plata către Kruk pana la procesul de executare silita au trecut 2 ani și jumătate. De la hotărârea judecătorească de executare prin orice metoda, pana la somația de executare imobiliară au trecut 9 luni. După mine aceste termene sunt depășite, dar nu ma pricep eu la legi ca să știu dacă este asa sau nu. De aceea, acum după ce stau liniștită ca imobilul nu va fi executat, voi avea timp sa merg la avocați și sa strâng toate actele necesare contestației. Iar în cazul în care nu va fi nici o contestație, nu îmi pare rău că am plătit această somație. Era o datorie care oricum trebuia plătită. Mulțumesc pentru răbdarea de care ați dat dovada dacă ați reușit sa citiți pana la sfârșit. Cu stima.
Și pentru cine mai ajunge în situații de genul, ascultați-mi sfatul plătiți-va datoriile la timp. Nu merita pentru niște bani sa treceți printr-un asa stres mare. Pana l aur a noi facem banii, nu ne fac banii pe noi. Trebuie doar sa învățăm sa ii gestionam cum trebuie.
Mulțumesc.
Adică facem actul pentru copilul major și el face donație pentru copilul minor? Vrem sa apară în acte doar ei. Nu prea înțeleg. Îmi cer scuze.
Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor,
Bună ziua. Vrem sa vindem casa sa ne mutam în alta parte și cu banii pe care ii luam vrem sa cumpărăm un teren și sa construim o casa, dar vrem ca proprietari sa fie direct copiii pentru a nu mai face ei succesiune după noi. Problema este ca unul din copii este încă minor, având 17 ani. Cum se procedează legal.
Mulțumesc anticipat
Bună ziua. Am plătit în termenul de 15 zile de la primirea somației toată suma din creditul scadent+cheltuielile de judecata pentru a opri executarea imobiliara. Întrebarea este, acum ca știu ca am scăpat de executare și am timp la dispoziție, Pot acționa în vreun fel sa dovedesc ca aceasta somație nu a fost totuși legala? Mulțumesc anticipat.