Detin un site de anunturi personalizate online. In general avem clienti doar persoane fizice
Pana acum realizam doar factura pe baza careia clientul face plata la banca si dupa noi publicam anuntul.
Este obligatoriu un CONTRACT intre noi si client atat timp cat pe site sunt specificate tipurile de anunturi si detalii?
Daca DA, se poate face un contract pe verso-ul facturii cu specificatia ca daca ai platit factura, ai fost de acord cu contractul de pe verso?
Buna ziua,
Am si eu ceva nelamuriri in legatura cu codurile CAEN, o sa infiintez un SRL-D si astfel sunt limitat la doar 5 grupe de coduri CAEN.
Compania pe care o sa o infiintez o sa se ocupe cu:
obiect principal - Agentie publicitara (creare logo, print materiale publicitare, creare pagini web etc.)
obiect sec. - vanzare de articole de imbracaminte si accesorii cumparate din afara tarii
obiect sec. - fabricare articole de papetarie (plicuri si cutii mici pt promotionale)
Nelamurire 1
Pentru activitatea de Agentie de publicitate: imi ajun Grupa 731 Publicitate si Grupa 631Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe sau ar fi necesar si Grupa 741 Activitati de design specializat?
Nelamurire 2
Pentru activitatea de Comert: care dintre grupe sa le aleg:
477 Comert cu amanuntul al altor bunuri, in magazine specializate
471 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate
469 Comert cu ridicata nespecializat
464 Comert cu ridicata al bunurilor de consum
461 Activitati de intermediere in comertul cu ridicata
Nelamurire 3
Pentru activitatea de fabricare articole papetarie este necesar sa adaug si grupa 172 Fabricarea articolelor din hartie si carton sau o cuprinde cele de mai sus de la agentie publicitate.
Buna ziua,
Am si eu o problema, cineva imi foloseste marca inregistrata de noi.
Am aflat din pura coincidenta ca suna la noi lumea pentru rezervari la hotel.
Marca noastra este inregistrata in clasele:
41 Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale.
43 Servicii de alimentaţie publică; servicii de cazare temporară.
Marca nostra este numele pe care il folosim pentru un complex de agrement din Judetul Brasov. (piscina, pescuit, camping etc.)
Cei care ne folosesc marca sunt din Tulcea, dar deja ezista un risc de confuzie.
Ce demersuri trebuie sa fac pentru a obliga pe cei din Tulcea schimbarea numelui hotelului respectiv?
Ma intereseaza daca pot modifica descrierea unei clase daca marca este in examinare?
As dori aceasta modificare deoarece am primit un refuz provizoriu in care exista o marca similara pe o clasa 5 (clasa pe care o are si marca noastra), dar acea marca are descrierea ca este pentru produse medicale din domeniul medicinei dentare, iar marca noastra se refera la produse medicale din domeniul medicinei oftalmologice.
Cand am facut cererea, noi am lasat descrierea generala pentru aceasta clasa.
Am primit de la OSIM un aviz de refuz provizoriu din cauza existentei unei marci similare OPTI-TEARS (marca pe care vreau eu sa o inregistrez este OPTITEARS si are aceleasi clase ca si cea inregistrata deja).
Marca anterioara nu este protejata pe teritoriul Romaniei (sau cel putin asa cred eu)
Eu am scanat marca respecativa in OHIM - din rezultat eu am inteles ca este protejata numai in tarile listate la Seriority - adica: Austria, Danemarca, FInlanda, Franta, Irlanda, Spania, Suedia, Anglia, Italia.
Am atasat 2 documente cu scanarea pe care am facut-o.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptate si ce trebuie facut?
Buna ziua,
Am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci si dupa examinare am primit un Aviz de refuz provizoriu mentionez ca marca mea este "OPTIexemplu" , iar in aviz scrie ca este identificata o marca similara "OPTRAexemplu" si exista risc de confuzie marca este din UK si este integistrata sub protocolul Madrid si in Romania.
Care este pasul urmator?
Eu stiam ca osim nu mai monitorizeaza marcile, si daca nu ai depusa opozitie, atunci nu ar trebui sa fie probleme la inregistrarea marcii. Cum e treaba cu monitorizatul?
Am primit o notificare sa nu mai folosim numele unui produs nutritional " Dino Rubinosa " ca o companie are inregistrata marca "Rubinosa" pe clasa 5.
Ar fi o solutie sa inregistram marca Dino Rubinosa in clasa 35 deoarece noi nu suntem producatorii acestei marci, suntem numai revanzatori.
Si daca DA, dupa ce voi depune cererea de inregistrare, probabil o sa am o opozitie din partea lor, cu ce argumente as putea sa vin eu ca sa reusesc sa imi pot folosi numele in continuare.
Am depus la OSIM inregistrarea a 6 marci pentru niste produse medicale (suplimente nutritive), in clasele 5 si 35. Produsele(pastilele in sine) sunt fabricate in alta tara, dar noi le vom reambala si ne vom pune marca respectiva pe ele.
La 3 din cele 6 marci am primit o NOTIFICARE cu cate un RAPORT DE CERCETARE DOCUMENTARA in care am 3 cazuri:
Cazul 1: Marca "xxxVETH"
Exista deja o marca inregistrata "XXXVET" din FRANTA in clasa 35 care conform "Madrid Protocol - Articolul 9" este inregistrata european.
- de la OSIM mi s-a recomandat sa renunt la clasa 35
Cazul 2: Marca "xxxMIT"
Exista deja o marca inregistrata "xxxMIT" din BAHAMAS in clasa 35, marca este protejata in DE, GB si RO, dar marca a expirat la data de 09-09-2012 si nu a fost reinnoita pana astazi 18-02-2013 asta inseamna mai mult de cele 6 luni.
- de la OSIM mi s-a recomandat sa renunt la clasa 35
Cazul 3: Marca "xxxNED"
Exista deja o marca inregistrata "xxxNED" din GERMANIA in clasa 5, marca este protejata si la noi in tara.
- de la OSIM mi s-a recomandat sa renunt la clasa 5
Exista vreo problema daca inregistrez pe clasa 5 si sa comercializez un produs ambalat de mine dar produs de altcineva, pot sa imi ceara daune cei care au inregistrata clasa 35? Sau daca inregistrez pe 35 in cazul 3 si sa comercializez, celalalt avand inregistrata clasa 5.
De la OSIM am primit recomandarea sa renunt la clasele care sunt deja inregistrate.
Am inteles ca renuntarea unei clase se face print-o adresa catre OSIM.
Exista un formular pentru aceasta sau are cineva un model?