Exista varianta sa acordam un spor permanent pentru ore suplimentare raportat la salariul de baza pe care sa-l includem in contractul de munca? Daca da, in ce procent?
Buna ziua,
Care este legea salarizarii aplicabila in prezent? Imi puteti spune cum stabilesc salariul pentru un Inspector superior tr. 3 de salarizare?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Putem incheia un act aditional la CIM prin care sa mentionam ca salariatului nu i se platesc o parte din orele suplimentare datorita faptului ca are un salariu mare? Mi se pare ca suna cam aberant insa directorul societatii, cetatean german, spune ca in Germania se practica asa ceva.
Am un salariat cetatean strain care are 3 copii minori in intretinere. Copiii nu sunt nascuti in Romania si nu au CNP. Programul de salarizare nu-mi permite sa-i inregistrez fara un CNP valid. Cum as putea rezolva aceasta problema?
Buna ziua,
Tichetele cadou sunt neimpozabile in limita a 150 lei / salariat. Daca acordati tichete cadou in suma de peste 150 lei fiecarui salariat, suma ce depaseste aceasta valoare va intra in baza de calcul a contributiilor si impozitului.
Spuneti-mi va rog si cum ar trebui sa tratez aceasta problema... sa-mi angajez un avocat sau sa las sa se judece in lipsa mea?
Buna ziua,
In 2013 am avut un mic accident care s-a finalizat pe cale amiabila. Mi-am asumat vina, am oferit asigurarea celui pe care l-am acrosat in trafic, am mers impreuna la service a doua zi pentru constatarea daunelor si totul parea a se fi rezolvat.
Acum, dupa aproximativ 3 ani, am primit o citatie prin care cel pe care l-am acrosat in trafic ma actioneaza in instanta, atat pe mine cat si pe compania de asigurari, pentru plata reparatiei masinii sale. In plangere, persoana respectiva mentioneaza ca firma de asigurari refuza plata reparatiei, pe motiv ca apreciaza ca el a fost vinovat de producerea acelui accident si nu eu.
Ar exista posibilitatea ca plata reparatiei sa cada in sarcina mea atat timp cat am avut o polita de asigurare valabila?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Multumesc pentru raspuns insa va spuneam ca nu se pune problema de delegare sau detasare pentru ca salariatul va fi trimis frecvent in Italia si va depasi cu siguranta limita maxima legala.
Clauza de mobilitate presupune neaparat deplasarea la un alt punct de lucru al angajatorului sau salariatul poate merge si la clientii acestuia?
Buna ziua,
Avem un salariat care lucreaza intermitent atat in biroul din Romania cat si la clientii companiei din Italia. Cum ar trebui sa procedam astfel incat sa fim acoperiti din punct de vedere legal atunci cand salariatul nu este prezent in birou?
Nu se pune problema de delegare/detasare si nici de clauza de mobilitate pentru ca angajatorul nu are punct de lucru in Italia.
Un act aditional in care sa mentionam ca locul muncii nu este fix si desfasoara activitatea atat in tara cat si in strainatate ar fi suficient?
Un salariat a venit la inceputul lunii iunie cu 3 certificate de concediu medical: unul initial pentru ultimele 2 zile din aprilie si doua in continuare pe luna mai.
Intrucat luna aprilie era deja inchisa si termenul de depunere al certificatului de concediu medical la angajator trecuse deja ( 05 mai ), am refuzat primirea. Dupa ce am depus certificatele de concediul medical pe mai la Casa de Sanatate, acestia ne-au trimis o adresa in care ne spun sa inregistram certificatul pe aprilie si sa trimitem rectificativa 112.
Este normal ca CASS-ul sa ne oblige sa inregistram un certificat de concediu medical depus cu intarziere, pe motiv ca ,,nu-si pot face ei treaba fara certificatul de concediu medical initial''?