avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate exonerata

Activitate exonerata

acolo e scris mai mult depre drepturi si obligatii cand exista contract ,multumesc ci nu raspunsul la intrebarea mea
buna ziua asa dori un raspuns la o intrebare _daca sunt chirias intr0un imobil fara contract dar am dovada platii in ultimile 8 luni ca am platit chiria prin cont bancar la ce riscuri pot fi supusa daca in continuare nu am contract ?Imi poate cere s aplec oricxand sau in 30 d ezile ,il pot da in judecata daca incearca s ama intimideze ? Multumesc
cat poate dura procesul ,evacuare art. 1033 CPC ş.u.=am avut contract de comodat dar imi pretindea chirie .contractul a expirat la 1 martie apoi a venit starea de urgenta si alerta si nu ma pot reabilita financiar sa ma pot muta .Nu am primit nici o notificare scrisa cu termen de 30 de zile sa ma mut proprietara este de neinduplecat si pune presiune pe mine cu mesaje si telefoane impreuna cu familia ei .Cum ma pot apara in 9 iulie cand este termenul .AM luat un avocat din oficiu deoarece nu imi permit sa platesc unul sunt familie monoparentala .
este legal ca la o factura restanta la intretinere ,persoana fizica care include toate utilitatile sa se aplice penalitati de 0.1 % pe perioada starii de urgenta ? Multumesc
am un contract de cesiune cu o persoana fizica al unui imobil cu 3 camere iar mobila din apartament imi apartine ,Proprietarul imi tot spune sa ma mut invocand diverse motive care nu au tangente cu adevarul si mereu altele .Contractul de cesiune expira la data de 31 ianuarie 2020 .Ce drepturi am in calitate de persoana care locuieste in acel imobil in conditiile in care am si probleme d esanatate si un copil minor in intretinere .Multumesc
Buna seara,
La parterul blocului unde locuiesc a functionat un magazin alimentar si aceiaisi proprietari in acelasi spatiu inchiriat (Impropriu dupa parerea mea )vor sa deschida un cafe bar de la 1 oct a.c.Este legal ?
Vecinii nu si-au dat acordul am intrebat si ei nu sunt in tema .Daca spatiul este inregistrat la CF ca fiind comercial nu mai este necesar acordul vecinilor pentru un astfel de CAEN ?
Cum ii putem opri si la ce institutie sa apelam sa nu se deschida acest bar care ar aduce in zona indivizi cu o conduita indoielnica, mizerie ,fum de tigara care ne intra in apartamente si zgomot ziua si noaptea ?Va multumesc anticipat
va multumesc pentru lamuriri sunt foarte clare si folositoare, le voi aplica ,
Buna dimineata ,

Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta : care este limita admisa ziua si noaptea pentru zgomotul produs de vitrinele aflate intr-un spatiu comercial care functioneaza atat ziua cat si noaptea la parterul unui bloc de locuit .Locuiesc la et 1 si sunt foarte afectata de aceste zgomote subliminale .As dori sa -mi spuneti care este legea si sa-mi spuneti ce procedura e necesar de indeplinit pentru a se verfica decibelii acestui zgomot .Va multumesc .
Buna ziua ,povestea e simpla -locuiesc cu contract de inchiriere deasupra unui magazin alimentar care detine vitrine frigorifice ce produc zgomot noaptea desigur mai amplificat .Din aceasta cauza nu pot dormi atat eu cat si copilul si acum ca mai am si probleme de sanatate as vrea sa stiu care este calea legala pentru a determina proprietarii magazinului alimentar sa reduca zgomotul sau sa scoata vitrinele din priza noaptea .De 6 luni incerc pe cale amiabila sa le tot explic dar indolenta lor e peste limita nici macar nu au venit sa constate zgomotul .Proprietarul ap in care locuiesc spune ca nu se poate face nimic ( din comoditate
cred) asa incat va rog sa-mi spuneti care imi sunt drepturile ,care poate fi solutia legala conform caror legi pentru ca linistea si sanatatea mea si a familiei sunt mai de pret decat nepasarea unora!Va multumesc anticipat!
Buna seara ,Detin o societate intr-un imobil inchiriat proprietarul a intentat proces pentru evacuare,plata chiriei restanta ,reziliere contract si a castigat ,am facut recurs si suspendarea provizorie a hotaririi si intre timp mi s-a deschis procedura generala a insolventei .Acelasi proprietar a innaintat un nou dosar -SECHESTRU JUDICIAR termenul s-a amanat cu o sapatamana cu solutia IN VEDEREA CITARII DEBITOAREI PRIN LICHIDATOR JUDICIAR.Va rog explicati-mi ce ar putea urma si ce inseamna aceasta solutie .Va multumesc!