avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate OpraM

Activitate OpraM

Buna ziua,
Doresc sa mi curat gradina casei de vacanta de lastaris si copaci crescuti peste ani. Ocolul Silvic din zona in care este localizata gradina , cere sa mi marcheze copacii si imi cere 100 Ron / copac . Este acesta un abuz sau exista legislatie in acest sens . Multumesc.
Mihail
Buna ziua ,
Pentru a intabula terenul aflat in intravilan, in jurul vetrei casei, prin Legea 231/2018, am nevoie de acordul scris al vecinilor alecaror proprietati sunt lipte de a mea ?
Mulțumesc de răspuns, problema care rămâne este ce acte trebuie sa elibereze Asociația Composesorala pentru a certifica proprietatea in cadrul composesoratului . După cum știți CF este stabilită pe numele Composesoratului . O confirmare a proprietății tip Adeverință este suficientă ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergeți la notarul.public unde a fost dezbătută succesiunea acesta va va spune ce este de facut,teoretic pt un supliment la CM trebuie să depuneti actele care fac dovada că bunurile respective au fost în patrimoniul defunctului.

Mersi de raspuns
Dupa dezbaterea succesiunii,dupa tatal meu nu am inclus si suprafetele de fond forestier aflate intr-o Asociatie de tip composesorat. Cum se procedeaza la includerea in masa succesorala a acestor suprafete ? Ce fel de document trebuie sa elibereze Asociatia Composesorala pentru a servi la dezbaterea succesorala? Multumesc
Răspuns la discuția Inscriere in cartea funciara
Nu este nevoie și de o dovadă scrisă a vecinilor care sa fie de acord cu vecinătățile evidențiate în planul de ridicare topografica?

Vladislav20 a scris:

Da. Primaria trebuie sa va elibereze un Certificat conform Anexei nr. 1.51/1 din Ordinul nr. 3442/2019, iar pe baza acestui certificat si cu certificatul fiscal un topograf autorizat va poate inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara.

DAR dumneavoastra a-ti precizat ca detineti un teren extravilan. Articolul din lege se refera strict la ``Terenurile aferente casei de locuit...``

Buna ziua ,
Este posibil sa fac un Contract de Vanzare Cumparare pe un teren care nu este intabulat ( nu am CF) in baza unei declaratii de mana la notar prin care atest ca sunt proprietarul terenului in discutie , va rog ?
Aveți un model de adresare va rog?

ynocentta a scris:

Redactati sesizare/adresa presedintelui de asociatie in 2 ex ,unul dintre acestea fie,il inregistrati la a sociatia de proprietari,fie il depuneti presedintelui sub semnatura de primire,fie il comunicati acestuia prin posta cu mandat de confirmare

As dori sa ridic o problema cumva în același context. Cum pot sensibiliza Asociația de Proprietari sa înceapă acțiuni de realibilitare a unui imobil , ex reparație acoperiș, Situația cred că este ff des întâlnită mai ales că impactul este pe locatarii etajelor superioare .Multumes
Buna ziua,
Cum se face dovada domicilierii pe o periada de 30 ani intr o loalitate cu risc de poluare va rog ? Multumesc , M Opra