Pentru aplicarea stampilei cu mentiunea definitiva pe o hotarare civila, se plateste taxa de timbru? Mentionez ca nu sunt din aceeasi localitate cu instanta la care trebuie sa inaintez cererea mentionata. Se poate trimite solicitarea prin posta? Exista o procedura in acest sens, mi se comunica hotararea stampilata la adresa de domiciliu si daca exista un termen in care se elibereaza hotararea stampilata, deoarece imi este necesara intr-un alt dosar ce are termen stabilit deja-in 7 zile-? Multumesc.
Daca s-a ajuns la instanta nu m-am putut intelege cu fratele. Am incercat si medierea, insa fara rezultat. Din partea mea a fost toata bunavointa. Multumesc pentru raspuns
Am depus o actiune impotriva fratelui pentru deschiderea succesiunii si partaj in cota 1/2 pentru bunurile ramase de la parinti.
Fratele, stiind-auzind de la cunostinte de actiunea mea la instanta impotriva lui (oficial nu i s-a comunicat nimic pana acum, sunt in faza depunerii altor documente solicitate de instanta), poate sa ma mai dea in judecata tot pentru deschidere succesiune,dar cu alte pretentii din partea lui? Stiu ca fratele ar vrea bunurile parintilor in cota de 100% si sa ma despagubeasca cu o suma de bani. As dori sa stiu daca poate introduce actiune impotriva mea, asemanatoare celei depuse de mine impotriva lui, pentru deschiderea succesiunii si cu alte pretentii asupra bunurilor. Multumesc.
In data 11.05.2017 am solicitat prin fax si in termenul legal de 3 zile de la comunicarea adresei reexaminarea unei taxe de timbru. Solicitarea am facut-o prin fax deoarece nu sunt din aceeasi localitate cu instanta unde trebuie judecata cauza. La cererea de reexaminare nu am primit deocamdata un raspuns la adresa de domiciliu. Am tot verificat pana ieri si in portal nu se publicase nimic.
Abia astazi-25.05.2017, dupa N-zile se publica pe portalul instantei urmatoarele:
Data inregistrare cerere 11.05.2017, data ultimei modificari 19.05.2017, iar la solutie scrie urmatoarle: ,,Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de reexaminare formulată de petent-reclamantul X împotriva modului de stabilire a taxei de timbru. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 17 mai 2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)-17.05.2017"
CE INSEAMNA INCHEIERE FINALA (DEZINVESTIRE)...Ce sa inteleg?
Daca am trimis pe fax cerere de reexaminare a taxei de timbru, o mai plătesc în termenul stabilit inițial-de 10 zile? nu am primit răspuns de la instanța, referitor la primirea cererii pe fax, nu cunosc procedura și nu vreau să îmi respingă actiunea. Ce sa fac? O achit așa cum a fost stabilit inițial, sau mai aștept răspuns? Am procedat corect daca am trimis cererea prin fax?-nu sunt din aceeași localitate unde este judecata cauza.
Buna ziua,
Ca urmare a depunerii la instanta a unei cereri de chemare în judecata, instanta solicita ca în termen de 10 zile de la primirea comunicării sa mai depun și alte acte necesare la dosar, sub sancțiunea anularii cererii.
Unde pot găsi un model de CERERE DE AMANARE A DEPUNERII ACESTOR ACTE, deoarece autoritățile îmi pot elibera respectivele acte în termen de 30 zile.
Mulțumesc.
Acte de proprietate exista si au fost depuse la dosar. Cadastrul nu a fost facut de defuncti-de parinti, dar instanta imi cere un certificat emis de cadastru din care sa reiasa titularul bunurilor precum si acest certificat de sarcini pentru bunurile defunctilor, pentru care am deschis succesiunea. Sa inteleg ca este vorba de un singur certificat pe care il solicit la cadastru? Multumesc pentru raspuns.