avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate popescu_roxana2

Activitate popescu_roxana2

Buna ziua,

Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel impotriva inculpatului?

Multumesc anticipat!
Buna ziua, ma puteti lamuri în ce constă declaratia audio video data la politie, daca este necesara, daca se poate refuza, daca poate participa si un avocat? Este vorba de un suspect pt înșelăciune ce a recunoscut fapta prin declaratie scrisa, a achitat paguba si a fost chemat pt a da si acea declaratie înregistrată audio si video. Multumesc!
Răspuns la discuția renuntare la urmarirea penala
Va multumesc! O zi buna!
Buna ziua,

In cazul in care procurorul dispune renuntarea la urmarirea penala, ramane undeva consemnat ca antecedent pt inculpat (ex. in cazierul judiciar)?

Multumesc!
Buna ziua, as dori sa stiu daca pot gasi online un dosar penal pt a afla despre ce este vorba... Pe citatie sus scrie: Ministerul Administratiei si Internelor; Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti; Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Ialomita apoi mai jos scrie ca invinuitul sa se prezinte la DIICOT - Biroul Teritorial Ialomita in cauza privind dosar penal nr... In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art. 198 C. pr. pen. (ce inseamna asta?) Am incercat sa caut, dar nu am gasit nimic... Daca ma poate ajuta cineva va pot pune la dispozitie nr dosar si/sau numele invinuitului. Multumesc anticipat!
Buna ziua, am si eu o nelamurire: am depus cerere de chemare in judecata USH si chemare in garantie MEN, ulterior am primit intampinarea formulata de USH si cererea de chemare in garantie formulata de USH pt MEN si scrie ca (citez): "aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare si la cererea de chemare in garantie". Ce se intampla daca nu depun acest raspuns? Sincer sunt de acord cu ce a scris USH si nici nu stiu ce as putea sa raspund... Va rog sa imi dati un sfat pt ca nu imi permit sa angajez un avocat...:( Multumesc frumos!
Buna ziua,

Azi-noapte ma deplasam cu masina pe o strada din oras, iar la un moment dat pe mijlocul strazii un barbat isi batea consoarta, am claxonat s-au dat la o parte, iar cand am ajuns cu masina in dreptul lor barbatul in cauza mi-a dat un pumn in oglinda si bineinteles aceasta a fost distrusa... Ulterior am discutat cu persoana in cauza si a spus ca imi va plati daunele cu conditia sa nu ma duc sa ii fac plangere la politie. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care nu imi va repara dauna produsa? Practic nu am nicio garantie ca va face acest lucru... Mentionez ca imediat dupa eveniment am sunat la 112 si le-am povestit ce s-a intamplat, m-au invitat la sectie pt a face plangere, dar le-am spus ca am rezolvat pe cale amiabila cu individul si ca nu doresc sa mai depun plangere impotriva lui... Pot face asta ulterior in cazul in care nu se achita de datorie? Daca da, in cat timp?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Proces Diploma Spiru Haret
Va multumesc pt raspuns. Pe site-ul ministerului nu am gasit nicio informatie, am sunat la ei, dar nu raspunde nimeni si aceeasi problema si la Spiru Haret unde intra tonul de fax... Daca nu trimit aceste informatii se va anula cererea de chemare in judecata?
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie: am deschis proces impotriva Spiru Haret pt eliberarea diplomei de licenta si am primit o instiintare conform careia trebuie sa depun anumite acte si urmatoarele informatii: codul fiscal si numarul de inregistrare in Reg Comertului pt parata (Spiru Haret) si chemat in garantie (Ministerul Educatiei Nationale). De unde fac rost de aceste date?

Va multumesc anticipat!
Multumesc mult pt raspunsuri, m-am mai linistit! Mai am o intrebare in cazul in care ma vor actiona in instanta pt acea suma de 10.000 lei, care este cel mai rau lucru posibil care mi se poate intampla daca nu le dau banii?