Multumesc de raspuns. Probabil ca nu m-am exprimat mai detaliat. Locuiesc in curte cu socrii mei. De la acestia am cumparat proprietatea cu clauza de uzufruct pe numele socrilor pana la moartea lor. Acum doresc sa cumpar un alt apartament prin Prima Casa, dar nu stiu daca faptul ca am aceasta nuda proprietate m-ar putea bloca in a accesa programul.
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament prin acest program dar la conditiile de eligibilitate nu gasesc urmatoarea situatie:
- Am achizitionat de la socrii mei proprietatea lor, in care locuiesc in prezent, dar dansii au drept de uzufruct pana la moartea lor.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot achizitiona un apartament prin programul Prima Casa daca am o proprietate pe numele meu dar vechii proprietari au drept de uzufruct pana la moartea lor?
2. Se poate sa cumparam apartamentul pe numele fiului meu daca acesta implineste 14 ani in august 2018?
Multumesc frumos de raspunsuri.
Sarbatori fericite
Va rog sa la ajutati in urmatoarea problema. O firma doreste sa stabileasca o suma de bani drept garantie impusa bacatarilor in cazul in care doresc sa incheie raporturile de munca cu societatea administratorul motivand ca s-au incheiat contracte de organizare de nunti pe timpul anului si nu doreste sa ramana fara bucatari pana nu sunt onorate toate contractele. Se poate asa ceva?
Desi locuiesc in Franta am contract de munca in Romania si platesc toate darile catre stat ce decurg din acest contract. Intrucat medicul de familie nu vrea sa-mi elibereze concediul medical de maternitate si lauzie (abia acum am fost la dansa sa solicit concediu, toate analizele si consultatiile le-am facut in Franta) pot depune dosarul pentru indemnizatie de crestere copil pana la varsta de 2 ani dupa cele 42 de zile, chiar daca nu pot prezenta certificat medical? Cum pot proceda?
Cum pot incheia contracte noi cu furnizorii de utilitati in cazul in care intentionez sa cumpar un apartament debransat de la toate utilitatile. Pot incheia contracte fara sa se tina cont de datoriile vechiului proprietar?
Buna ziua,
Se poate sa-mi recomandati un avocat pentru actiunea de partaj succesoral. Am nevoie sa ne reprezinte atat la mediere cat si la instanta. Imi cer scuze, mentionez ca imi trebuie un avocat din localitatea Targoviste, jud. Dambovita.
Multumesc.