avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana_iakob

Activitate iuliana_iakob

Buna ziua,

In fata terenului meu se afla 40mp ai primariei. Am facut cerere pentru drept de trecere pe terenul respectiv, mi-a fost aprobata insa acum topograful lor trebuie sa faca 'documentatia pentru inscrierea dreptului de trecere'. Imi poate spune cineva cat dureaza acest lucru si in ce consta mai exact?

Multumesc!
Buna ziua,

Imi poate spune cineva va rog, care este diferenta intre cesiunea unei bucati dintr-un teren si dreptul de servitute?

Multumesc!
Buna ziua,

Am primit acasa o decizie prin care am fost notificata ca trebuie sa platesc un impozit de 329 RON pe venitul net din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala. Imi puteti spune la ce se refera? In 2010 am facut practica la facultate, in urma careia am primit 500 lei (prin ceva program cu fonduri europene).

Multumesc!
Si va dura oare tot atat de mult? Sau e o procedura mai simpla?

Multumesc!
Buna ziua,

Am ridicat astazi certificatul de urbanism pentru terenul pe care l-am cumparat de curand si am descoperit 2 greseli: numarului CF-ului ii lipseste ultima cifra si domiciliul imi este gresit fiindu-mi trecuta adresa terenului si nu adresa mea din buletin. Voi intampina piedici pe viitor din cauza acestor greseli? Ce ar trebui sa fac? Am asteptat o luna si 3 saptamani pentru eliberarea certificatului, as dori sa evit inca o perioada de acest gen pentru eliberarea altuia.

Multumesc!
Buna ziua,

Am depus la primarie o cerere pentru acordarea dreptului de servitute si am primit o adresa prin care mi s-a cerut sa atasez un extras CF. Intrebarea mea ar fi, ce fel de extras trebuie atasat, de informare sau autentificare? (nu prea cunosc domeniul si am gasit pe internet doua feluri de extras CF).

Multumesc!
Buna ziua,

Trebuie sa fac o cerere la primarie pentru drept de servitute pe un teren (cale de acces).
Ma poate ajuta cineva cu ce anume trebuie sa contina aceasta cerere? (Sa nu omit ceva si sa fie respinsa)

Multumesc!
Buna seara,

Am achizitionat de curand un teren care in fata are 40 mp teren al primariei. Am fost sfatuita sa dau primaria in judecata pentru cale de acces (servitute). Imi poate spune cineva ce as avea nevoie pentru a face asta?

Multumesc.
Discuție Garantie chirie
Buna ziua,

Imi poate spune cineva, daca am inchiriat un apartament pe un an, am platit si garantie si plec dupa 8 luni (anuntand cu 30 de zile inainte, conform contractului), ce se intampla cu garantia? Proprietarul are dreptul sa nu mi-o inapoieze din cauza ca plec mai repede? Menionez ca in contract nu scrie nimic despre garantie.

Multumesc!
Răspuns la discuția Drum de servitute, cale acces
Multumesc mult de raspuns. Am inaintat cererea pentru inchiriere, insa speram ca procesul ar fi durat totusi putin si decizia ar fi fost irevocabila. Multumesc.

Am mai auzit ca exista varianta cesionarii pe 99 de ani, dar nu stiu exact despre ce este vorba. Ma puteti informa despre procedura, mai exact? Multumesc.