avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate purcelo

Activitate purcelo

Bună ziua,

Legea 196/2018, cu modificările de anul acesta, permite în continuare plata pe apartament pentru reparații de lift (să zic), sau s-a schimbat în plata pe numărul de persoane?

De asemenea, plata parțială a cheltuielilor de bloc este posibilă?
Am înțeles că nu îi iese ceva în contabilitate, și cere fișe partener colaboratorilor. Eu am un PFA cu activitate minimă, în care țin eu contabilitatea. Știe cineva ce e aia "fișă partener" și dacă există în lege ceva ce să mă oblige să o trimit (din moment ce e greșeala și încurcătura lui)?
Chiar dacă anul trecut am avut 1 leu, iar anul ăsta am trecut greșit 1000 lei? Nu e ca și cum vreau mai puțin de 1 leu, vreau mai puțin de 1000 lei.
Am adăugat un 0 din greșeală la venitul estimat pe anul următor, iar acum la impunerea de plată pe care am primit-o de la ANAF mi-a venit o estimare trimestrială pe care nu am cum să o plătesc.

Ce pot face în situația asta?
Organizez un training și trebuie să încasez bani din partea participanților, participanți care sunt persoane fizice. Ce date trebuie să iau de la ei pentru a nu mă deranja ulterior ANAF-ul?
Are doar recepția finală. Pot face contract de comodat?
La locul de domiciliu sau unde am contractul de închiriere pentru birou?
Bună ziua,

La un ordin de plată primit de la ANAF aveam de plătit 756 lei pentru CAS. Acum am primit un ordin de plată cu CAS recalculat, dar nu mai am de plătit 756, ci 630 lei. Problema e că deja le-am făcut plata de 756 lei, online, acum 1 săptămână.

Ce se întâmplă cu diferența?
Mâine ar trebui să merg la ei să plătesc ordinul de plată pe care-l primesc acasă. Și vreau să știu dacă pot face lucrul ăsta online, prin internet banking, de la Banca Transilvania. Să fac o plată normală, le trec contul și le trimit banii. Ca să nu mai stau la cozi.