Domnule lascoschi aveti tot respectul meu pentru statutul si experienta dumneavoastra, insa am observat de foarte multe ori aici pe forum ca se recomanda prezenta unui avocat atunci cand se da prima declaratie. Acest lucru mi se pare o inducere in eroare asupra situatiei reale in cazul unei persoane care nu a mai avut de-a face cu legea si se creeaza impresia ca acel avocat prin prezenta lui va face vreo diferenta. Asta in conditiile in care toata lumea stie ca avocatului nu i se permite sa intervina, sa raspunda in locul persoanei careia i se ia declaratia si nici sa o influenteze pe aceasta cu privire la cele declarate. Romania nu este sua unde se permite sa vorbeasca doar avocatul in locul tau. Aici daca avocatul ar avea o astfel de initiativa ar putea fi acuzat lejer de la instigare la marturie mincinoasa pana la impiedicarea anchetei si a aflarii adevarului.
Apoi si daca acel avocat ar cere 10 minute de consultare cu clientul intre 4 ochi lucrul acesta e compromis din start datorita aparaturii de ascultare cu mandat care exista in orice birou in care se ia vreo declaratie si nu cred ca isi risca niciun avocat pielea sa dea anumite sfaturi si indrumari. Pentru ca altfel la ce ar folosi prezenta lui acolo daca nu a-l indruma pe client spre a obtine rezultatul cel mai favorabil, lucru care de multe ori poate veni intr-o usoara contradictie cu legile romanesti?
Una e sa mearga la un avocat si sa expuna problema si sa primeasca o consultatie constand in sfaturi si prezentarea situatiei din punct de vedere juridic si alta e sa creada omul ca daca plateste cu mult mai mult un avocat pentru asistenta juridica preprocesuala va avea de castigat ceva.
Una e sa achiti o consultatie de 50 maxim 100 lei si alta e sa achiti un onorariu pentru respectiva asistenta in starea de cercetare penala, onorariu cel putin de 10 ori mai mare.
Da, e necesara prezenta unui avocat pe care sa il platesti pentru stadiul procesual, dar si aici este discutabil, in functie de complexitatea dosarului si daca abilitatile acelui avocat pot face diferenta.
Daca ma insel va rog sa imi explicati ca sa imi clarific si eu o data pentru totdeauna ce face un avocat atunci cand dai declaratie in afara de faptul de a se uita pe pereti? Din cate stiu sfaturile se dau in biroul avocatului si nu cu telefoane prin preajma.
Doamna laura maria inteleg ca sotul dumneavoastra este un mic interlop altfel nu vad de ce ar fi fost "filat:.
Aplanarea scandalurilor nu se face cu pumnul. Si daca agresorul este in stare de ebrietate se poate face cu atat mai putin decat cu violenta.
Daca se va ajunge la executor judecatoresc pe langa daunele respective va mai avea de achitat si onorariul executorului care nu este de neglijat. Asa ca ar trebui sa incerce sa achite din suma daca are ocazia. Pana la urma e o reparatie morala. Nu conteaza ca dumneavoastra considerati ca respectivul politist este bine si ca nu a ramas cu sechele. Daca erati in locul sotiei politistului acum ati fi gandit exact invers. Si din catr stiu datoria se prescrie in 3 ani daca nu se incearca recuperarea ei. Altfel in fiecare an executorul va face o notificare si va prelungi termenul cu inca un an.
1. Cereti sotiei sa aduca de la serviciu o adeverinta care sa ateste ca in noaptea respectiva a fost singura.
2. Cereti de la asociatie adeverinta ca locuiti doar dumneavoastra cu sotia.
3. Faceti cum ati fost sfatuit mai sus si obtineti declaratiile vecinilor
Acestea va vor fi de folos in caz ca se aplica vreo amenda penala.
@nicxon: cel care a facut farsa este foarte usor de depistat, dar nu are rost sa intru in detalii. Dar depistarea lui va fi posibila in urma unei plangeri penale care acum pare neintemeiata. Doar daca i se aplica cetateanului vreo amenda.
Va recomand un dispozitiv cu ultrasunete impotriva cainilor, care nu costa mai mult de 30 40 lei. Il amplasati discret langa tocul usii dumneavoastra si nu va mai trece niciun caine prin fata usii incercand sa ajunga la lighean :P.
Alte sfaturi care intra in categoria "lupta de gherila impotriva vecinilor" nu va mai pot da din respect pentru forumul acesta. Insa am auzit ca unele animale inteligente invata repede si ca uneori un ziar facut sul le explica foarte clar cum sunt anumite situatii. Pt. aceste animale gestul e cat se poate de sugestiv, nu trebuie sa va rupeti mana din umar.
Domnisoara angelica sta in puterea dumneavoastra sa ii alungati tristetea si sa il puneti pe picioare :">.
Apoi procedati asa cum v-a recomandat domnul avocat mai sus. Sa isi gaseasca un avocat ungur vorbitor de limba engleza sau chiar romana si sa investigheze situatia cat mai repede.
Aveti in vedere ca la ora actuala extradarile in favoarea altor state sunt pentru statul roman ceva banal asa ca ar trebui sa trateze problema cat se poate de serios ca sa nu se trezeasca cu vreun mandat international. Ca roman in puscarie in ungaria bine nu are cum sa fie. Si daca acum e trist in caz ca il invita statul maghiar la puscarie va asigur ca va fi si mai trist.
Daca nu doriti sa ramaneti fara loc de munca si vreti sa obtineti restul de bani:
1. Faceti o adresa catre administratorul firmei prin care cereti explicatii privind retinerile din salariu. Pe baza ei puteti decide cum veti proceda in continuare.
2. Mult mai sigur: mergeti la itm si completati acolo o sesizare.
PS: verificati intre timp si daca vi s-au platit contributiile de catre angajator. Daca respectivul procedeaza asa sunt sanse mari sa nu va fi achitat nimic.
Doamna pe langa sfaturile legale pe care le veti primi aici eu va recomand sa va adresati unui post de televiziune sau unui ziar. Chiar si de audienta nationala. Dupa incidentul cu coafeza impuscata de sotul politist va vor acorda mult interes. Abia asteapta respectivii un caz similar. Daca povestea ajunge in presa va asigur ca se va schimba atitudinea politistilor. Asta daca sunteti disperata si ingrozita.
Si fac un apel la dumneavoastra ca pe viitor sa nu mai dati cu jula, ci sa va castigati existenta in mod cinstit. Onestitatea asigura un somn linistit noapte de noapte.
Intrucat mesajul anterior mi-a fost sters din motive necunoscute mie voi posta unul mult mai sobru si la obiect.
1. Domnule de 20 ani care ati intretinut relatii sexuale cu o copila de 20 ani luati va rog in calcul si urmatorul aspect: mama respectivului copil va face tot posibilul sa va invete minte (si o inteleg) asa ca probabil veti fi acuzat de tot ceea ce se poate. Ca ati pacalit-o pentru a intretine relatii sexuale, ca ati constrans-o etc. Si desi nu este asa, fiica ei va scrie in plangerea aia ce vrea mamica ei suparata. Ca asa e in viata.
2. Fapta dumneavoastra este reprobabila pentru ca desi legea permite niste lucruri nu trebuie confundata legea cu moralitatea. Va rog sa aveti in vedere pe viitor ca maturizarea sexuala vine inaintea celei emotionale si intelectuale, asa ca desi la 15 ani arata ca o femeie de 20 tot copil se numeste. [Editat]
Da, stiu, va iubiti, a fost totul consensual, parintii stau in dragostea iubirii. Asta pana ramane copilul insarcinat cu alt copil si vedem la stiri. Haideti ca puteti mai mult decat cu un copil.