Poate o firma nou infiintatat, ianuarie 2022, sa ceara rambursare tva masina noua achizitionata din Romania? Achizitia se face in ianuarie sau martie.
Va multumesc
buna ziua, Sunt divortat ( la notar) si am stabilit plata unei pensii de 25% din salariu pentru baiatul din prima casnicie. Intre timp m-am recasatorit si am un copil mic. Imi puteti spune va rog cat trebuie sa platesc acum pensie alimentara pentru baiatul meu din prima casnicie?
Va multumesc
Buna ziua,
Suntem 7 vecini care au acces la un drum privat de servitute. Primul vecin, (lot nr 1) care are o clinica construita ( si o mini parcare aferenta) nu doreste sa punem o bariera pe drumul de servitute incepand cu lotul nr 2 . Drumul se inchide in capat la ultimul lot de pamant.
Are acest drept? Noi, ceilalti 6 , dorim acest lucru deoarece cei care ii folosesc parcarea lui, a clinicii, de cele mai multe ori parcheaza in fata portilor, strica sau murdaresc trotoarul si asfaltul pus si intretinut de catre noi 6 .
Va multumesc
BUna ziua,
Am 2 spete ambele cu acceasi companie din domeniul medical
1) am facut o programare la ei ( am un abonament platit de catre firma unde lucrez) la o specialitate mai sensibila. Acestia au trimis un email cu programarea mea catre adresa de HR a companiei unde au access mai multe persoane, eu nefacand oricum parte din acel grup. Le-am scris 2-3 mailuri ca sa reparam si clarificam situatia si nu au raspuns deloc.
2) tot aceasta companie medicala mi-a prelungi fara a-mi cere acordul 2 extra optiuni. In urma unor discutii telefonice si pe email au zis sa le trimit o cerere ca sa imi anuleze acele facturi si sa imi refaca factura corecta pentru a o putea plati. Nu au facut-o si au dat mai departe datele mele catre KRUK care au m-au sunat a doua oara. Le-am zis si sapt trecuta si asta sa discute cu firma medicala si sa imi trimita factura pentru a putea face plata. In aces caz , firma medicala avea dreptul sa dea datele mele personale, fara acordul meu , catre kruk?
Daca cele expuse incalca reglementarile GDRP as dori sa imi spuneti daca se poate intenta un proces impotriva lor.
Va multumesc
Buna ziua,
Pe scurt, am facut o programare la clinica la care avem abonamet la un departament nu tocmai placut si clinica respectiva a trimis un mail cu programarea mea pe adresa hr@firma.ro a companiei.
Consider ca mi-au fost incalcate drepturile la intimitate si cred ca se claseaza si sub incidenta GDPR.
Ce m-ati sfatui sa fac? Mai mult clinica nici nu mi-a raspuns la solicitarea mea in care ceream detalii despre cele intamplate.
Va multumesc
Buna ziua ,
Urmeaza sa plecam din tara, definitiv, si cand indeplinim toate conditiile necesare o sa facem aplicatiile pentru cetatenie in tara respectiva , nefiind inca siguri daca renuntam la cea romana.
Intrebarea este , din moment ce nu se va mai inregistra venit in Romania, ce se intampla cu banii din pilonul 2 ?II putem retrage ?
Va multumesc
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie. Sotia mea a ramas gravida si am vrea sa nu existe probleme ( anul trecut a pierdut o sarcina) si am vrea sa stim daca se poate lua un concediu de risc maternal si sa nu fie nevoita sa mearga zilnic la birou. Drumul pana acolo dureaza 1:30 dimineata si 1:30 seara si tinand cont si de varsta ei ( 40 ani) este destul de periculos si nu vrem sa riscam.
Cum se poate proceda astfel incat sa poata sta acasa.
Va multumesc
Buna ziua,
Am incheiat un contract cu UPC pe persoana juridica( acum 8 luni) si de 2 luni am mutat sediul social la alta adresa. Le-am zis sa imi mute contractul la acea adresa si au zis ca pot face acest lucru daca platesc o suma mai mare la abonament. In loc de 20 euro sa platesc 30 de euro lunar , plus sunt obligat sa prelugenc actualul contract cu 24 luni.
Va rog sa imi spuneti daca in acest caz eu pot invoca forta majora, pentru ca ei nu au acum infrastructura necesara sa puna reteaua la acea adresa si vor ca scoata banii de la mine, si sa inchei contractul inainte de termenul de expirare.
Va multumesc
Mihai
Buna ziua,
Matusa mea este administratore la o gradinita si doresc sa infiintez o companie pe numele dansei. Are acest drept din punct de vedere legal? Firma nou infiintata nu va avea nici o treaba cu orice activitate desfasurata intr-o gradinita.
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca cunoasteti urmatorul aspect. Conform legii internationale Magnusson Moss, folosirea unui cartus remanufacturat nu ar trebui sa anuleze garantia imprimantei.Producatorii de imprimante afirma ca daca folosesti un cartus de orice alta provenienta inafara de cel produs de ei, garantia se anuleaza.
Stiti cumva daca este corect si legal acest lucru ?
Cu respect.