avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate nelutu2

Activitate nelutu2

1. Tot ce solicitati bancii, faceti-o scris, nu telefonic. Orice solicitare, trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire si nu inainte de a face o copie xerox dupa ceea ce doriti si asteptati raspunsul in 30 de zile sau prin e-mail si pastrati ceea ce trimiteti si primiti in mail-ul dvs;
2. Nu sunteti obligata sa ridicati salariul de la banca la care aveti creditul. Dezavantajul, in care hotarati sa aveti contul de salariu la banca respectiva, va fi ca vi se va bloca contul in cazul in care nu va veti achita ratele. Nu se va tine cont de faptul ca, sa zicem, sotul este somer, ca aveti datorii la intretinere sau lumina, etc. Cu alte cuvinte, va veti trezi fara bani.
3. Faceti copii xerox dupa contractul de credit si graficul de rambursare si consultati un avocat in drept bancar. Numai el/ea va poate lamuri.
4. Aveti grija ce vorbiti la telefon cu reprezentantii bancii! Se inregistreaza tot!

Succes!
Răspuns la discuția oug 50
Am semnat 2 acte aditionale cand am solicitat 2 restructurari, respectiv 2009/2010 si 2010/2011.
Se mai aplica oug. 50/2010?
De asemenea, nu am fost notificat de banca, in schimb, am solicitat scris bancii nedeclararea abuziva a acceptului tacit si modificarea contractului fara acordul meu scris.
Răspuns la discuția oug 50
multumesc pt. raspuns, numai ca eu sunt o persoana simpla si nu inteleg ce ati scris.
ma incadrez sau nu?
multumesc
Răspuns la discuția credit in chf intarziat
Buna seara,

Ma scuzati ca intervin, insa am si eu un credit ipotecar in chf din 2008 si cand am fost la
banca sa le spun de ordonanta, mi s-a comunicat ca nu ma incadrez, creditul meu fiind
anterior acestei ordonante.
Discuție oug 50
buna seara

am un credit ipotecar in chf luat in 2008.
beneficiez de prevederile oug. 50/2010?

multumesc
Discuție apometre
Buna ziua,
Locuiesc la bloc.
In cadrul unei sedinte, o parte din locatari a hotarat scoaterea apometrelor in afara apartamentelor, deasupra usilor.
Eu si 2 familii nu suntem de acord, deoarece nimeni nu ne poate garanta ca apometrele nu vor fi lovite , stricate sau cineva va trage de tevi, in conditiile in care copiii anumitor familii din bloc opresc curentul electric sau cablul si sunt f. agresivi.
Ce putem face? Suntem obligati sa aderam la hotararea celorlalti?
Multumim.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am un credit ipotecar in euro, in derulare, beneficiind si de 2 restructurari.
Datorita cresterii monedei euro si a salariului diminuat, foarte greu fac fata achitarii ratelor, motiv pentru care am solicitat ,scris, bancii respective o a 3a restructurare, solicitare care mi-a fost respinsa, motivarea fiind urmatoarea:
''banca analizeaza toate solicitarile de restructurare din partea clientilor, luand in considerare mai multe aspecte(situatia financiara, istoricul de plata, nr. restructurarilor acordate pana la momentul cererii) incluse in politica de restructurare a bancii, care poate fi mai restrictiva in unele perioade in functie de politica de risc adoptata in perioada respectiva.
Tinand cont de cele mentionate, nu putem da curs favorabil cererii dvs.''
Eu doresc sa ma achit obligatiile financiare, dar tinand cont de faptul ca moneda euro tot creste ca ''Fat-Frumos din poveste'', iar banca nu-mi ofera nicio solutie , ma tem ca, in cateva luni, nu voi mai putea plati nicio rata si voi ajunge in strada.
O cerere adresata Protectiei Consumatorului m-ar ajuta?
Va multumesc.
Pot cere in instanta reevaluarea unui imobil cu care am venit in garantie intr-un contract ipotecar, care dintr-un cf. 3 a fost ''transformat'' intr-un cf. 1?
In raportul de evaluare, pe care l-am vazut acum 2 zile, apar oferte de la diferite agentii imobiliare, dar pt. cf.1, iar imobilul meu este un cf. 3, dupa cum am mentionat.
De ce sa platesc mai mult decat este valoarea reala a imobilului?
Un alt caz la cazul dvs: o doamna divortata, proprietara a 2 garsoniere si fiul doamnei in cauza, in varsta de 21 de ani.
Doamna vinde o garsoniera pt. a-i cumpara fiului masina, iar a doua garsoniera i-o vinde printr-un contract de vanzare-cumparare, fara nicio clauza. Fiul, fara stirea mamei, face un imprumut la o banca, pt. a-si deschide o afacere, aducand in garantie garsoniera.
Afacerea nu i-a mers, ratele nu le-a mai putut platit, iar banca l-a executat silit.
In prezent, doamna, care a muncit 30 de ani, locuieste cu chirie si se caieste pt ce a facut.
Stiti ce spune? ''Copilul meu m-a dat afara din casa mea!'' O cunostiinta comuna i-a replicat: ''Gresit! Te-a dat afara din casa lui!''
Din moment ce ai un singur copil, de ce sa-i vanzi sau sa-i faci acte pe proprietatea ta? Nu este logic ca dupa decesul parintilor el/ea devine singurul proprietar?

Discuție DAE
In cuprinsul contractului de credit pe care il am, nu este stipulat nimic despre DAE, ce este si cum se calculeaza, in schimb, apare in graficul de rambursare cu o anumita valoare.
Este corect/legal?