Spitalele din Romania au indicatori de performanta, printre care numarul de zile de spitalizare per pacient.
De aceea majoritatea spitalelor externeaza pacientii dupa un nr maxim de zile (21 de obicei), pentru a-si mentine acesti indicatori (KPIs) la nivel optim.
Din pacate aceasta practica este in detrimentul pacientilor care ar avea nevoie de o spitalizare prelungita.
O persoană necunoscută a păcălit-o pe mama, luându-i datele de pe ultima factura de curent si a întocmit cel puțin 6 contracte, la adrese diferite, pe numele ei. Din ce se pare, toate la Electrica.
Ma puteți îndruma va rog, ce-ar fi de făcut?Temerea cea mai mare e sa nu se ajunga la recuperatorii de datorii, in caz ca acele persoane nu-si plătesc facturile.
Va mulțumesc!
Buna ziua,
In timpul concediului de crestere copil, cine are obligatia platii contributiilor la pensii? (Pilon I + Pilon II)
Iar procentul de cotizare la Pilon II se pastreaza la valoarea normala (6,5%, parca) din veniturile din perioada CCC?
In perioada in care am fost in concediul de maternitate si apoi crestere copil (pana la 2 ani), figurez cu contributie 0 RON la pilonul II, pe o durata de 12 luni, desi am primit indemnizatie de crestere copil in aceasta perioada.
Iar in majoritatea celorlalte luni (din cei 2 ani), contributiile sunt mult mai mici decat ar trebui sa fie (30 RON, in loc de >500 RON). Nu poate fi o intarziere la plata, pentru ca prima luna cu contributie 0 (pe durata CCC) este ianuarie 2016, deci mai bine de 1 an si jumatate.
1. Cum pot proceda pentru a mi se vira catre pilonul II contributiile pe cele 12 luni? Presupun ca statul e cel care ar trebui sa faca acest virament?
2. Cum se calculeaza aceasta contributie individuala in perioada CCC si cui pot cere clarificari pentru suma prea mica ce a fost virata in anumite luni?
In articolul de mai jos, ce inseamna mai exact a se afla "în plata stimulentului de inserție la data intrării în vigoare a Legii"?
In cazul meu: am depus cererea pentru stimulent de insertie in Mai 2015. Pana pe data de 1 iulie, nu mi s-a platit stimulentul (prima plata ar urma sa se faca in iulie, in cazul in care mi s-a aprobat cererea).
Deci sunt in plata stimulentului de insertie la data intrarii in vigoare a legii?
Dar in cazul in care, din anumite motive, cererea depusa in mai nu a fost acceptata (de ex. probleme cu actele angajatorului; acesta s-a schimbat numele in perioada in care am depus cererea la primarie, ceea ce ar putea cauza probleme in procesarea datelor la stat), desi eu m-am intors in munca inainte de implinirea 1 an a copilului?
(3) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a Legii nr.66/2016, se află în plata stimulentului de inserție, în concediul fără plată prevăzut de art. 6 din ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare sau în una dintre situațiile prevăzute de art. 11 alin.(2) din același act normativ, reluarea drepturilor de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului se face începând cu drepturile lunii iulie 2016
Buna ziua,
Puteti clarifica va rog metoda de aplicare a acestui articol:
"
(2) În situaţia în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, incluzând şi perioada prevăzută la art. 11 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, stimulentul de inserţie se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap.
"
Eu am optat pentru CCC 1 an; m-am intors la servici cand copilul a implinit 8 luni, beneficiind de indemnizatie de insertie.
Dupa 1 iulie, doresc sa revin in CCC, beneficiind de noua lege.
Cand ar trebui sa ma reintorc la munca, pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani?:
- cu 60 zile inainte de implinirea de 2 ani a copilului? (deci nu s-ar lua in considerare veniturile realizate pana in 1 iulie 2016)
- cand copilul implineste 2 ani, considerandu-se ca am realizat deja venituri supuse impozitului cu cel putin 60 zile inainte de implinirea a 2 ani? (deci ar fi luate in considerare veniturile realizate pana in 1 iul 2016)
Va mutumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu, conform noii legi 66, ce tipuri de venituri sunt permise in timpul CCC si care e valoarea maxima a acestora, a.i. plata indemnizatiei sa nu se suspende.
Va multumesc.
Fac parte dintre acele mamici care ar beneficia de anularea plafonului de 3400 RON pentru cresterea si ingrijirea copilului.
Am nascut in iunie 2015 si am optat pentru concediul de crestere a copilului (CIC) de 1 an.
M-am intors la munca incepand cu 1 martie 2016, in conditiile in care abia pe 8 martie s-a discutat pentru prima oara de aceasta propunere de lege.
Daca legea va fi promulgata, as dori sa ma reintorc in CIC (de la 1 iulie sau chiar mai devreme) pana la implinirea a 2 ani.
Va fi posibil acest lucru, beneficiind de eliminarea plafonului dupa 1 iulie?
In conditiile de mai sus, are vreo repercursiune incasarea stimulentului de insertie (in perioada lucrata de la 1 mar) asupra drepturilor mele in cazul reintoarcerii in CIC? Inca nu am depus cererea pentru stimulentul de insertie.