Nu este, programul rabla pentru autoturisme este doar pentru achizitia de auto. Nu puteti merge sa va schimbati centrala decat daca gasiti o centrala inmatriculabila si pt care trebuie sa faceti ITP la RAR. Cred ca va referiti la programul Casa Verde dar nu puteti folosi voucherul auto pentru asta.
mircea256
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1 - In cel mai rau caz pt dvs ar fi legala doar in masura in care prin firma de recrutare vi s-au facut anumite cursuri sau traininguri, angajatorul pierzand bani cu formarea dvs profesionala. Daca doar v-au recrutat si atat...este absolut ilegal sa va impute sume de bani.
2 - Daca va da afara iar in CM sau CCM nu este precizat ca trebuie sa aveti o vechime minima de la angajare atunci este obligat la despagubiri, in perioada de proba aplicandu-se toate clauzele in vigoare: (Art 31.(4) Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă).
Inteleg ca ati cumparat casa acum in 2018 si v-ati si mutat in ea. Felicitari!
D-na Iliescu are dreptate, daca nu ati avut contract de inchiriere la apartament nu aveti nici obligatie de plata. Stati linistiti la casa dvs. iar daca proprietarul apartamentului in care ati stat se ridica cu pretentii, in prima faza spuneti-i ca veti face sesizare la fisc. Daca si asa vrea bani, atunci chiar faceti sesizarea respectiva. In orice caz nu sunteti obligati sa platiti.
V-ati folosit impreuna de bani stiind de credit...ar cam trebui sa platiti. Nu stiu in ce conditii a facut creditul initial sau refinantarea dar banca in mod normal cere macar o hartie semnata de catre celalalt sot cum ca a luat la cunostinta de existenta creditului.
Nu ati stiut de credit(cam greu de crezut)? Daca sunteti mostenitor al sotiei atunci refuzati mostenirea, astfel nici datoriile dansei nu v-ar afecta, banca indreptandu-se impotriva bunurilor pentru recuperarea pagubei. Iar daca bunurile sunt comune cam riscati sa ramaneti fara ele (casa, masina etc)
Mergeti la ANAF si faceti o mica sesizare. O sa-i cam piara heful de a mai cere ceva dupa amenda primita pentru nedeclararea chiriei. In afara de asta...stati linistita si nu-l mai bagati in seama. Eventual instalati pe telefon o aplicatie de blocare apeluri si cam gata.
Doar a amenajat podul ca mansarda sau a adus si modificari structurale care se vad de la exterior (pereti pt suprainaltare acoperis, balcoane etc)? Daca nu se vad decat niste ferestre montate in acoperis nu vad de ce si-ar face probleme de autorizatii, decat in cazul in care a construit sau daramat pereti/stalpi interiori care afecteaza rezistenta cladirii.
Va trebui sa va informati daca acel bullbar face parte din oferta producatorului pentru acel model auto. Daca nu, se poate sa fie un bullbar modificat, instalat ilegal, fara acord RAR. In acest caz nu aveti de ce sa il despagubiti. Daca face parte din componentele optionale, chiar daca a fost achizitionat si montat ulterior si nu se afla pe lista atasata facturii auto de nou, este posibil ca asiguratorul sa se lege de acest aspect ca sa nu plateasca desi nu este legal. Oricum, avand RCA toate daunele trebuie platite de firma asiguratoare si tare cred ca v-ati facut asigurarea la o firma care are probleme cu plata daunelor si incerca sa salveze bani inventand tot felul de pretexte.
Din cate stiu legea de ani buni obliga asiguratorii la despagubire, ulterior putandu-se indrepta cu regres, daca este cazul, asupra persoanelor vinovate sau asupra asiguratorului persoanei vatamate daca este culpa comuna sau alt caz mai special. Asiguratul este considerat ca fiind de buna credinta singurele excluderi fiind cele precizate in lege (de ex. daca se afla sub influenta alcoolului etc.)
Mai puteti sa faceti si o sesizare la ASF si sunt sigur ca o sa-i linisteasca ei.
Buna ziua
am intalnit urmatoarea situatie, un SRL a inchiriat de la o persoana fizica spatiu pentru punctul de lucru. In contract nu s-a specificat ca plata utilitatilor (curent, apa, gaz) trebuie efectuata de respectivul SRL iar patronul plateste din propriul buzunar neputand sa isi deduca aceste cheltuieli, inclusiv contractul de inchiriere pe care contabila spune ca nu il poate inregistra contabil deoarece este facut de firma cu o persoana fizica. E vorba de o suma destul de mare, numai 500 de eur chiria+utilitati lunar.
Intrebarile sunt:
1. contabila procedeaza corect neintroducand la deductibile contractul de inchiriere?
2. Chiria este pentru tot spatiul punctului de lucru, desi facturile sunt pe persoana fizica la acea locatie, este normal ca sa afirme ca nu le poate inregistra ca si cheltuieli deductibile? (de fapt spune ca nu poate deloc asa cum a facut si cu c. de inchiriere)
3. in cazul unui aditional la contractul de chirie prin care sa se precizeze ca firma se obliga sa plateasca utilitatile atunci aceste facturi/chitante se pot inregistra ca deductibile?
Multumesc