Buna ziua ... doresc sa expun aici o problema pe care o intampinam cu sora mea ... Ea are 2 copii si traieste in concubinaj cu un barbat dintr-o localitate invecinata ... acum cei de la Consiliul local de aici au eliberat o adeverinta prin care specifica faptul ca sora mea a fost scoasa din evidenta populatiei de aici pe motiv ca ea traieste cu acest barbat din localitatea invecinata si ca ea apartine de consiliul local de acolo ... mentionez insa ca ea nu a fost luata in spatiu de sotul ei acolo si nici nu a facut vreun demers in acest sens ... deasemenea cei de aici din consiliul local au intrerupt plata alocatiilor pentru cei 2 copii pe motiv ca ea face parte din localitatea respectiva a sotului ... va reamintesc faptul ca ea nu a semnat nici un document la primaria de acolo, nu a fost luata in spatiu si nici nu este in numele concubinului ... acum daca ea a fost scoasa din evidenta populatiei de aici abuziv asta inseamna ca nu are un domiciliu in acte si nu apartine de nici un consiliu local .... ce se poate face in acest sens?.... multumesc anticipat pentru un eventual raspuns din partea dvs
Buna ziua...Am si eu o problema..am vandut un hectar si jumatate de teren agricol extravilan si nu aveam carte funciara...de aceea printr-un document notarial am cazut de acord sa faca documentatia cadastrala cumparatorul si sa primim apoi ultima parte din banii pe pamantul vandut...a trecut un an si 2 luni si tot nu sunt gata actele cadastrale si intabularea si comasarea pamantului intr-un singur loc, asta ne tot spune cumparatorul...va rog mult sa imi spuneti si mie cat dureaza intocmirea tuturor documentelor cadastrale?...sa dureze mai mult de 1 an si 2 luni cat este in momentul de fata?...rog sa imi dati un raspuns concret in privinta duratei actelor deoarece am inceput sa cred ca acest cumparator ma inseala si nu imi va mai da ultima parte din bani....multumesc anticipat
Va rog sa imi spuneti si mie daca pot face plangere penala pentru bruscare fizica si calomnie(limbaj verbal vulgar)?
Mentionez ca am si o inregistrare audio cu conversatia verbala.
Sunt protejat si de protectia persoanelor adulte cu handicap daca detin certificat de handicap gradul 2 ?
Pot face sesizare si la protectia muncii daca am fost exploatat la maxim?
Adica sa fiu mai explicit eu eram angajat ca si contabil cu 8 ore norma zilnica,iar respectivul fost sef pentru care detin si aceasta inregistrare audio facuta astazi incepuse sa ma puna sa fac si paza de noapte de 12 ore fara sa se treaca macar suplimentar.
Deci eram si paznic si contabil pe un salariu de nimic, iar in privinta pazei nici nu detin atestat, acesta fortandu-ma sa fac paza si sa tin contabilitatea sub amenintarea ca daca nu ma supun ma da afara.
Pot sa il dau in judecata?...am facut paza si contabilitate din Ianuarie anul acesta pana la 29 Aprilie cand m-am imbolnavit din cauza stresului fiindu-mi afectat cortexul cerebral insotite de pierderi de memorie.
In 18.06.2015 am facut lichidarea,procesul de predare-primire si incetarea CIM, iar astazi dupa aproape o luna am fost chemat sa vorbeasca cu mine de catre fostul sef si dupa cum am spus detin o inregistrare audio facuta cu telefonul.
Acum sunt pensionar si pe invaliditate si pe handicap gradul 2 Accentuat.
Deci cum pot proceda pentru tragerea la raspundere a acestuia?
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii concrete.
Buna Seara
Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana cu handicap Accentuat Gradul II are dreptul la insotitor tinand cont ca nu se bazeaza sa mearga singura pe picioare din cauza problemelor mintale.
Daca are drept la insotitor ce acte sunt necesare pe langa certificatul de gradul II si unde se depun?
Cat ar lua insotitorul ca ajutor material si cum il va primi acesta?...Vine pe acelasi cupon cu persoana bolnava sau separat?
Va rog sa imi spuneti si mie daca pot valorifica 25 de actiuni mostenite de la bunicii mei.
Mentionez ca suma investita in aceste actiuni in anul 1996 conform certificatului de actionar este de 1.000.000 lei.
Compania de la care au fost achizitionate actiunile in 1996 functioneaza si acum..am facut verificarile si la registrul comertului.
Cum pot valorifica actiunile si care ar fi valoarea lor actuala daca in 1996 au fost achizitionate cu 1.000.000 lei conform certificatului de actionar?
Va rog sa imi spuneti si mie daca persoanele cu handicap pot beneficia de examene universitare diferentiate fata de ceilalti studenti care sunt perfect sanatosi?
Adica sa fiu mai inteles, persoanele cu handicap pot sa dea examenele mai simple din punct de vedere al capacitatii intelectuale si al memoriei a acestora?
Va trimit acest mesaj cu speranta ca ma puteti ajuta in legatura cu un contract de reprezentare pe care l - am semnat in necunostinta de cauza.
Sper sa gasesc aici un avocat din echipa pro bono si ma ajute neconditionat deoarece locuiesc intr-un satuc la 20 km de Alexandria si nu am decat un ajutor social de 310 lei lunar eu, fratele si cei doi parinti bolnavi.
Pe 6 Mai am fost externat si eu din spitalul judetean cu diagnosticul Epilepsie Criptogena in urma unor crize avute anterior acasa.
Pe strada in Alexandria am fost invitati eu cu mama de un tanar sa imi propuna o oferta de modeling si reclame televizate in urma carora o sa fiu platit...mi s-a solicitat pentru inceput plata unei sume de 80 de lei pentru incheierea unei conventii reprezentand o sedinta foto de 20 fotografii...ulterior am fost telefonat de aceasta agentie spunandu-mi ca am fost ales pe baza fotografiilor sa merg mai departe si ca vrea domnisoara director a agentiei sa ma cunoasca.
In urma conversatiei avute am semnat in necunostinta de cauza acest contract de reprezentare la care ma obliga sa platesc 200 E pentru alte 2 sedinte foto finale inainte de a incepe sa fiu platit pentru prezentari de moda sau evenimente.
Am facut imprumut la cunostinte de jumatate din suma si am dat la agentie pentru care mi-a eliberat chitanta pe 450 lei.
Sincer sa va spun aveam si eu speranta ca aceasta agentie de promovare este corecta si poate mai scap si eu familia din datorii si necazuri, dar ulterior am gasit pe internet persoane care se plang de ei ca au fost inselati.
Acum am ramas dator cu cei 450 lei la cativa apropiati si agentia ma obliga printr-o anexa la contract sa achit si cealalta suma de 450 lei.
Va rog mult ajutati-ma sa scap din plasa acestor tepari si poate imi recuperez si eu banii 530 lei in total de la ei.
Astept raspunsul dvs
Multumesc anticipat
Interventie moderator:Nu este de dorit identificarea unor persoane fizice ori juridice. Va rog folositi mesageria privata pentru detalii privind datele de identificare. Multumesc pentru intelegere.
buna ziua...am nevoie de ajutorul dvs in ceea ce priveste un loc de munca...zilele trecute am fost la un interviu de angajare in domeniul asigurari,am fost acceptat in companie,dar mi-sa spus ca trebuie sa semnam un contract de colaborare,iar eu am intrebat managerul de ce nu mi-se face carte de munca?...iar managerul mi-a spus ca in domeniul asigurarilor nimeni nu are carte de munca,nici chiar dansul,in acest domeniu mi-sa spus ca se merge doar pe contracte de colaborare pentru toate nivelele ierarhice din cadrul companiei...este adevarat ce mi-sa spus sau am fost inselat?..eu as dori carte de munca si de aceea am nevoie de raspunsul dvs....astept raspunsul la adresa de mail maneaa51@yahoo.com....o zi buna
buna ziua...am nevoie de niste detalii cu privire la indemnizatia de somaj...am terminat liceul,am 19 ani,sunt somer indemnizat pe o perioada de 6 luni si am gasit un loc de munca pentru care nu mi-se va face carte de munca,doar un contract de colaborare....daca semnez contractul de colaborare o sa pierd indemnizatia de somaj sau doar in cazul unui loc cu carte de munca se pierde indemnizatia?..astept raspunsul dvs la adresa de mail maneaa51@yahoo.com...o zi buna