avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate cristinacanta

Activitate cristinacanta

mutarea se dispune pe o functie publica vacanta. deci in cazul in care s-ar acorda mobilitatea in functie pt cei care ocupa o functie pe perioada determinata, atunci li s-ar aplica un alt regim juridic cand vor fi incadrati pe o functie vacanta...deci nu se poate. doar detasarea se poate aplica ca modalitate de modificare a raportului de serviciu in cazul functionarilor publici care au aceasta calitate pe perioada determinata, in masura in care este respectata legatura cu postul temporar vacant pentru care a dat concurs, sau a fost redistribuit(dupa caz)
Răspuns la discuția Mutare pe o alta functie
mutarea nu poate avea loc pe o alta functie de nivel superior celei detinute, si in nici un caz nu are legatura cu imputernicirea. explicati mai clar ce fel de mobilitate in functie este, si ce fel de functie este cea pe care ati cerut mutarea(daca e mutare), ce regim juridic i se aplica (e vacanta, e temporar vacanta, este de conducere sau de executie) etc.
Răspuns la discuția salariu functinar public
grilele de salarizare din OG6/2007 si OG 9/2008 se folosesc inca drept punct de referinta. mai avem Legea cadru a salarizarii 284/2010, completata si de Legea 283/2011, insa nu a intrat in vigoare total ci pe etape pana in 2015, asa ca salarizarea se face similar in plata cu alte functii publice de aceeasi categ, clasa si grad profesional, din cadrul institutiei, la nivel treptei de salarizare din 2010, in functie de modalitatea de ocupare a functiei. de ex, la recutare, la niv treptei 3 din 2010
Răspuns la discuția refuz promovare in grad
din pacate nu prea aveti ce face. legiuitorul a impus una dintre conditii aceea de a avea 2 rapoarte de evaluare in ultimii 2 ani calendaristici cu calificativul cel putin "bine".
in speta, ati fost reintegrat in functie prin hotarare judecatoareasca, insa de nicaieri nu reiese ca ati cerut si instanta sa fi dispus si obligarea institutiei de a va intocmi raport de evaluare pentru o perioada de timp in care nu ati lucrat efectiv, respectiv 2010 si 2011. chiar si asa, parerea mea este ca nu ar avea cum sa va evalueze pentru anii 2010 si 2011, daca nu ati lucrat efectiv.ce sa evalueze, dat fiind ca pentru a acorda calificative se analizeaza niste obiective niste indicatori care au fost sau nu atinsi de functionar, precum si in ce proportie au fost atinsi. dumneavoastra in acesta perioada nu ati indeplinit atributiile din fisa de post, nu ati indeplinit sarcini trasate, si deci nu ati atins niste indicatori pentru a se putea completa un raport de evaluarea a performantelor individuale corespunzator.
raport se face cand ai ce evalua.
pe scurt, din pacate, nu puteti promova in gradul profesional pentru inca 2 ani consecutivi
Răspuns la discuția transformare functie publica
la reorganizare institutia este obligata sa va puna la dispozitie functii publice corespunzatoare (vezi art.100 alin.2 din Legea 188). vi se pare ca o functie dintr-o clasa de studii superioara e corespunzatoare, in cazul de fata? eu zic ca nu. de obicei se mai practica punerea la dispoz de functii de nivel inferior cu acordul functionarului. cazul de fata nu face referire la o functie de nivel inferior
din pacate informatiile sunt mult prea vagi. dar de principiu Legea 161/2003, spune ca functionarii publici nu ar fi in incompatibilitate cu functii din sectorul privat, in masura in care atributiile functiei publice detinute nu sunt similare cu cele din privat.
in cazul in care este vorba de asociat, trebuie analizata situatia unui eventual conflict de interese, daca exista, cum ar fi eventualele situatii in care exista interese patrimoniale care ar putea interveni intre functia publica detinuta si cea de asociat.samd
Răspuns la discuția transformare functie publica
transformarea postului detinut deja de un functionar public se face prin promovare in clasa, in masura in care acesta, in perioada in care detinea o functie publica, a absolvit studii superioare, in speta de lunga durata cu diploma de licenta.
daca ati absolvit anterior dobandirii acestei calitati, nu puteti promo intr-o clasa superioara, dar aveti posibilitatea de a participa la un concurs de recrutare pentru o functie publica de clasa I.
Răspuns la discuția promovare grad profesional
nu cumva examenul de promovare nu putea avea loc fara o aprobare anterioara prin HCL? eu as intelege ca exista deja un HCL in baza caruia s-a organizat examen si acum primarul poate emite actele de numire
Răspuns la discuția FUNCTIONAR PUBLIC CONDAMNAT
incetare de drept a raportului de serviciu
Răspuns la discuția suspendare functionar public
pentru trimiterea in judecata? ramane suspendat pana dispune instanta in favoarea sau sau impotriva sa. daca insanta constata vinovatia acestuia, aplicandu-i o sanctiune privativa de libertate, raportul de serviciu ii va inceta de drept.
daca instanta va constata nevinovatia sa, atunci va putea sa isi reia raportul de serviciu.