avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Avocat Radu Marca

Activitate Cabinet Avocat Radu Marca

Răspuns la discuția Mediere obligatorie din 2013?
Dar redactarea unui acord de mediere care sa aiba minime cunostinte de norme implicate in solutionarea cauzei respective are? Ce va face un mediator fara cunostinte juridice, pus in fata unei parti care are avocat si care pune niste probleme ce exced simpla afirmatie sau negatie a vointei de a se impaca? Isi va angaja avocat? Va face dreptul? Sau va ajunge repede la concluzia ca daca tot nu intelege nimic, probabil avocatul a pus problemele doar pentru ca nu vrea sa ajunga la un acord de mediere?

Si referitor la postarea anterioara... comunicarea nu se invata la facultatea de drept... Cand se invata? In cele doua saptamani de curs de mediere? E suficient? Chiar sunteti sigur ca toata lumea trateaza medierea ca pe o vocatie si nu doar ca pe o modalitate de a restrange somajul?
Din momentul acesta mergeti la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta. El va va indica ce anume trebuie facut si care este modalitatea prin care va va recupera pensia de intretinere
Răspuns la discuția demisie si preaviz
Nu exista o sanctiune daca dvs. nu veti ramane la locul de munca pe perioada preavizului. Singura parte negativa e doar faptul ca nu veti fi platita pentru zilele respective
Răspuns la discuția cheltuieli judiciare
Nu
Răspuns la discuția mostenire
da. Sotia are dreptul la 1/4 din averea ramasa dupa deces indiferent cu ce clasa de mostenitori vine in concurs, in speta cu descendentii dvs.
Inseamna ca sentinta respectiva urmeaza a fi pusa in executare. Titularul dreptului de creanta a solicitat investirea cu formula executorie pentru ca sentinta sa fie pusa in executare si sumele restante (banuiesc pensia de intretinere) sa fie recuperata.

Inseamna o perioada de somatii, popriri etc. respectiv orice forma de executare silita pana la recuperarea deitului restant.
si Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti
Răspuns la discuția juridic
O predai acum, sau ... fii mai explicit
Răspuns la discuția tatal refuza sa-si dea acordul
Inteleg din postarea initiala ca mama are custodia exclusiva asupra copilului... Imi mentin parerea ca mama, poate parasi tara cu copilul, putand face pasaport acestuia. E adevarat, tatal poate introduce o actiune pentru a obtine exercitarea in comun a autoritatii parintesti, dar mama va putea raspunde prin reconventionala, cu o solicitare de fixare a domiciliului copilului la adresa din strainatate.
Pana la momentul cererii tatalui, copilul se poate integra in mediul din strainatate iar mama va putea motiva cererea sa de stabilire a domiciliului.
Multumesc!
Răspuns la discuția tatal refuza sa-si dea acordul
daca divortul a fost pronuntat in baza vechiului cod civil, din ce am inteles copiii sunt incredintati in exclusivitate mamei. In baza hotararii obtinute, legalizate la instanta care a pronuntat-o, mama poate obtine pasapoarte copiilor si ulterior sa plece cu acestia din tara. Daca copiii au fost incredintati in exclusivitate mamei, doar aceasta decide asupra lor.