avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate claudia-dumbrean

Activitate claudia-dumbrean

Pentru casa socrei mele, exista un act prin care eu si sotul meu (decedat) avem grija de ea pana la moartea ei si, ulterior, ramanem cu casa.
La 12 ani dupa semnarea acestui act, pe soacra mea a luat-o in grija fiica ei, fara a modifica niciun act. Soacra a murit, fiica ei vrea parte din casa. Daca nu exista niciun act care sa modifice actul initial, fiica ei are vreun drept din casa? In afara de ceea ce eu o sa ii ofer benevol, pentru anii in care a avut grja de mama ei?
Multumesc
Buna ziua,
eu si tatal copilului am divortat dupa nastere, avem custodie comuna. El mai este obligat sa isi ia luna de concediu? Sau pot sa o iau eu in locul lui, dar cu plata concediului?
Multumesc.
si cum se deruleaza aceasta procedura de executare in strainatate? Sunt sigura ca nu va plati, mai are deja un proces castigat, in Romania, si ... le fel, nu a platit inca.
Multumesc mult.
Buna ziua,
dupa 5 ani de la inceperea procesului prin care angajatorul tatalui meu este cercetat (tatal meu a decedat in urma unui accident de munca), eu si mama mea am primit o despagubire ... infima, dar as vrea sa intru in posesia banilor. Care este procedura, mai ales ca procesul a fost in Franta?
Multumesc.
Buna ziua,
sunt in concediu medical din cauza iminentei de avort (insarcinata, am anuntat la locul de munca "ca la carte") si am aflat ca firma a platit salariile tutoror angajatilor, numai mie nu si unui coleg, care si-a dat demisia. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Situatia mea este asemanatoare: doctorul s-ar putea sa imi recomande concediu risc maternal, dar, in paralel, eu sunt si PFA - traduceri autorizate. In situatia aceasta, eu voi putea continua sa lucrez ca PFA, nu? Nu este niciun risc implicat, munca putand sa o fac si din pat, cu un laptop. Ma intereseaza acest aspect cu referire la veniturile care se vor lua in calcul la indemnizatia de crestere copil.
Multumesc.
Sunt PFA pt traduceri si interpretariat, dar vreau sa mai adaug un cod CAEN (Invatamant prescolar- 851), sunt absolventa a liceului Pedagogic cu calificare in invatamantul prescolar. Este suficienta diploma de bacalaureat pentru Registrul Comertului?
Multumesc.
am achizitionat o plita vitroceramica si, in timp ce gateam, a crapat plita sub oala. Am dus-o la service, dar producatorul a spus ca partile casante nu intra in garantie.
Imi puteti oferi un sfat?
Multumesc.
Dpdv legislativ, care sunt prevederile ref. la un angajator care ofera anumite beneficii angajatului si care sunt aceste beneficii.
am achizitionat in urma cu 4 luni o plita vitroceramica pe inductie si a crapat in timp ce ... fierbeam laptele, desi folosesc vase speciale. Firma care se ocupa de garantii a spus ca nu intra in garantie crapaturile/fisurile si nu imi poate face nimic. Aceste probleme pot fi rezolvate si mai departe de firma care se ocupa de garantii?
Multumesc.