avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate tester

Activitate tester

Buna ziua,
Va rog daca aveti sugestii pentru urmatorul subiect. Doresc sa vand in regim de scutire o constructie care a suportat in perioada 2007-2012 modernizari ce depasesc 20% din valoare finala, prin urmare vanzarea ar intra sub regimul ajustarii TVA-ului deductibil.
In acest caz TVA se ajusteaza integral la data vanzarii? O alta varianta ar fi vanzarea cu optiunea de taxare a operatiunii-taxare inversa (ambii parteneri sunt platitori de TVA): in acest caz se mai face ajustare?In cazul vanzarii catre o soc.din UE pot aplica taxare inversa si prin urmare sa sar peste necesitatea ajustarii TVA? In cazul in care as vinde catre o soc.din afara UE ce regim de TVA pot aplica?Va multumesc anticipat pentru orice sugestii sau trimiteri la legislatia IN VIGOARE.
Din decembrie 2011 sunt pensionar militar de invaliditate gr.III cu un stagiu de cotizare realizat de 22 ani si 7 luni. La data pensionarii aveam o varsta de 41 ani si 5 luni. Pensia a fost calculata conform Legii 263/2010.
Potrivit prevederilor legii 223/2015 varsta la care pot iesi la pensie militara de serviciu pentru limita de varsta este 60 ani (fiind nascut in mai 1970).
Conform L 223 voi solicita recalcularea pensiei, iar intrebarea mea este daca a opta pentru pensie anticipata partial prezinta avantaje financiare fata de pensia de invaliditate.
Buna ziua,
Am un contract de credit ipotecar din 2007, refinantat in 2010, odata cu refinantarea am obtinut asigurarea imobilului de catre banca la nivelul sumei de 54000 euro care acopera riscurile impuse din 2013 de asigurarea PAD. Incapand cu 2013 Banca imi solicita (fara adresa de comunicare, doar verbal iar ulterior trece la incasarea asigurarii din ratele lunare) PAD. Este corect?
Multumesc oricum pentru disponibilitate,
Este vorba de un imobil +teren cred ca nu era greu de inteles iar cladirea dupa cum am spus nu are inca un an de la data punerii in functiune...... Nu ma-ti lamurit deloc, dar oricum multumesc pentru intentie
Doresc sa vand un imobil cu teren. Mentionaez ca imobilul nu are implinit un an de la data punerii in functiune. Nu stiu care este regimul de TVA care se aplica.
Va rog daca ma puteti ajuta cu trimitere la anumite articole din Codul Fiscal
Care sunt conditiile in care se poate vinde o proprietate catre o persoana fizica nerezidenta (eu sunt o societate comerciala)
Buna ziua,

As dori niste parari cu privire la situatiile frecvente intalnite in declaratia 394.
Eu inregistrez facturile le declar, partenerul nu; vine fiscul cu extrasul ,,nepupat" in manuta iar cel strans tare cu usa sunt eu ... cel care am inregistrat si declarat facturile....... Da, sunt facturi cu achizitii dar cum pot controla furnizorul daca ce mi-a vandut a fost inregistrat si declarat in contabilitatea sa ...?.. Mai mult ... unul din finantisti imi spune ca la X a fost el in control si stie el ce-i acolo ( spre deosebire de mine care negociez prin telefon, primesc documentele prin emaill si marfa prin fan curier - modalitati acceptate din cate stiu)....eu nu am in statut verificare fiscala la firme....atata timp cat el apare pe sit-ul mf activ si platitor de TVA.
Pareri....?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o parere in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa intr-o zona in care vecinatatile sunt destul; de apropiate. Unul din vecini are casa construita la o jumatate de metru de gardul despartitor cu un geam obisnuit de mare si inca unul mic (la baie) cu vedere in curtea noastra. Actualmente a ridicat o constructie in continuarea casei care nu mai pastraeza din acea jumatate de metru decat max.10cm. A urmat conectarea la gaz care nu s-a putut efectu decat prin curtea noastra, iar acum dorinta lor de a-si izola constructia tot prin curte la noi s-a izbit de o conditionare a sotului meu de a-si rezolva problema cu scurgerea apei si a zapezii de pe casa (constructie veche) pentru a nu se mai face in curte la noi. Pare bizar, insa cei cu gura mare sunt tot ei ca TREBUIE sa o rezolvam cumva.
Noi nu avem nimic de rezolvat si nu ne dorim o relatie tensionata toata viata ( nici vreun fel de pretenie puternica), insa trebuie sa ii facem cumva sa inteleaga ca nici pe departe nu avem noi vreo problema si asta o putem face prin aducerea la cunostinta a prevederilor legale in acest sens si caror organe ne vom adresa..
Multumesc anticipat pentru orice raspuns!:O
Răspuns la discuția Refacturare cheltuieli cu energia
Multumesc tare mult!