Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care se solicita un avans pentru o rezervare la un hotel.
Concret doresc sa petrec o minivacanta in luna 07.2019 si conditile pentru rezervare sunt; cererea scrisa confirmata de hotel si achitarea in avans 100% a serviciilor comandate.
In acest caz care este garantia in cazul trimiterii sumei de bani solicitate?
Va multumesc!
Pentru un salariat s-a incheiat un CIM determinat cu exceptie data sfarsit - inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii cotractului sau de munca.
Acum salariatul titular al postului nu va mai reveni in activitate.
Pentru salariatul care il inlocuieste acest contract cu exceptie data sfarsit se considera 1 contract?
Se poate incheia un alt contract direct pt. 36 de luni din 17.10.17 pana pe 17.10.2020 -acesta se considera 1 contract? sau trebuie prelungit inainte de data expirarii (pt. 1 an) pentru a nu fi considerat un contract succesiv?
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca sanctiunea disciplinara respectiv avertismentul scris conf. L53/2003 art 248 (1) a), se poate aplica in caz de incompetenta profesionala.
Eu cred ca se refera la disciplina muncii.
Se poate aduce in discutie incompetenta profesionala a salariatului, daca el este economist a lucrat si lucreaza in domemeniul resurselor umane e trecut in Revisal la cod Cor 242314 dar acum i se imputa ca nu stie contabilitate si se doreste sanctionarea sa pt. incompetenta.
Va multumesc
As dori sa stiu daca pentru garantia materiala oprita la gestionarul din institutia publica, este corect ca in afara sumei ce se retine (garantia) ,sa se retina tot de la salariatul gestionar si comisionul bancar ( in acest caz la CEC) si daca este corecta aceasta retinere a comisionului, baza legala ce reglementeaza acest fapt.
Buna ziua,
Am incheiat un contract de munca determinat pt. 12 luni ( 24.03.2015 -24.03.2016). Pentru al prelungi trebuie trimis in Revisal inainte de perioada expirarii adica pe 23.03.2016.
As dori sa stiu daca acest al doilea contract se poate incheia pt. 36 de luni, si daca apoi se mai poate incheia un alt contract tot pt. 36 de luni acesta reprezentand un al treilea contract?
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii:
Conform Ordinului 522/2003 ( in prezent abrogat ) pt. aprobarea Normelor Metodologice in exercitatea controlului financiar preventiv s-a acordat 10% spor de viza persoanei care are aceste atributii in cadrul institutiei.
In anul 2010 conf. L. 330/2009 cu aplicare in data de 01.01.2010, s-a facut reincadrarea personalului cu includerea si acestui spor in noul salar de baza .
Drepturile salariale introduse au fost doar acelea de care au beneficiat salariatii in XII.2009. Astfel in prezent respectivul salariat beneficiaza in continuare de acel spor care intre timp conf Ordinului 42/77/2011 privind aprobarea Normelor Metodologie pt. aplicarea Legii 285/2010 a devenit 15% din salariul de baza.
Incepand din anul 2014 mai este un salariat care desfasoara activitate de control financiar preventiv si ar trebui sa primeasca acest spor, dar el nu a prestat aceasta activitate in anul 2010 si conform si Ordinului 42/77/2011 el se acorda daca s-a desfasurat aceasta activitate in 2010.
As dori sa stiu care este baza legala pentru a putea beneficia de el.
As dori sa stiu cum este corect sa se completeze in cazul unui contract de munca pe perioada determinata la punctul C durata acestuia - trebuie trecuta obligatoriu perioada de exemplu 1 an in conditiile in care ulterior se poate prelungi perioada), sau se poate trece conf. art 84 (2) - incepand cu data de......... pana la revenirea titularului de post ( post vacant prin suspendarea contractului de munca al titularului de post).
In caz ca este obligatorie sa se treaca perioada, daca se prelungeste perioada se face act aditional inainte de expirarea termenului pentru carea fost incheiat.
Cum este corect?
As dori sa stiu care este numarul Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitati al Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine pe anul 2014.
Am un caz de concediu fara plata din data de 11.07.2014 pana pe 11.01.2015, sase luni. Deci reincepe activiatea pe 12.01.2015.
In Revisal data sfarsit suspendare in acest caz este 12.01.2015?
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu in cat timp se transmite in Revisal suspendarea unui contract individual de munca in cazul concediului fara plata, (tot 20 de zile lucratoare) ?