avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate varza

Activitate varza

Salutare,
Ce povestiti dumneavoastra se intampla prin multe asociatii, chiar si unele cu administratori seriosi (nu e vina lor). Ca si dumneavoastra am trecut prin asa ceva, si am ajuns la concluzia ca oamenii prefera sa fie furati decat sa se implice (chiar daca banii nu le ajung pentru intretinere). Daca sunteti hotarati cu toti locatarii puneti mane si constituitiva ca asociatie de proprietari si atunci legea e lege si fiecare are drepturi ca un cetatean european (bine dureaza pana iti obtii dreptul ca asa e in Romania).

Presedintele e seful asociatiei fiind imputernicit sa ia toate masurile, comitetul sau locatarii il imputernicesc)
Presedintele semneaza actele deci el raspunde, cenzorul verifica deci si el raspunde ca si administratorul care le intocmeste.

Deci daca aceste 3 persoane sunt relativ serioase nu prea ai cum sa ai probleme la partea de contabilitate (costurile cu intretinerea).

Altfel daca cenzorul nu stie ce scrie pe facturi si cum se impart, ....... se ajunge ca fiecare face ce vrea.

Iti urez bafta si daca te-ai saturat de administratora care tipa solicita ajutor la primarie referitor la intocmirea actelor ca ei au drept sa verifice (sau chiar cere sfatul - atentie ca in unele cazuri asociatia e de vina si se poate ca amenzile sa le platiti cu totii).
Răspuns la discuția Acciza pe aur
Dupa cate am observat pretul de vanzare nu s-a marit (adica nu pare ca acciza ar fi deja in pretul de achizitie).

Banuiesc ca nu se achitata aceasta acciza pentru aurul fizic, se plateste numai pentru bijuterii adica produsul final.
Discuție Acciza pe aur
Am citit ca de la 1 septembrie se introduce o taxa de 1euro/ gram pentru bijuterii.

Intrebare:
Daca achizitionez aur (aur fizic de la o banca) trebuie sa platesc aceasta taxa?
Răspuns la discuția Salariu femeie de serviciu
Fii un pic practic,

Daca pe un etaj nu locuieste nici un locatar 2-3 luni (ca e vacanta sau ceva de genul) asta inseamna ca acolo nu trebuie facut curat?

Materiale de curetenie sunt folosite pentru a face curat dupa niste personane care au locuit si deci cheltuielile sunt per persoana, dar femeia de serviciu face curatenie pentru toata proprietatea asociatiei si deci implicit se distribuie per cota.
Salut,

Daca numele site-ului (domeniu) a fost platit, domeniul (nume.ro sau altceva) este de drepet al celui care l-a achitat si are dreptul de a face orice cu el. In schimb despre site-ul in sine el este creatia domnului din comitet si banuiesc ca va puteti intelege de a continua activitatea ca si pana acum, poate chiar si contra unei mici sume.
Banuiesc ca nu ar fi o problema cu mutarea la alt partid din aceeasi alianta. Smecheria vine la urma, daca partidul care te-a propus iti retrage sprijinul poti sa iti iei adio de la functie. Chiar daca ramai la partidul care te-a propus acesta iti poate retrage sprijinul si atunci adio functie.
Acum vreo 3 luni discutam cu un alt administrator diverse chestii si am adus in discutie partea cu o asociatie de locatari. El mi-a comunicat ca la o asociatie de locatari nu a reusit sa o inregistreze la fisc ca sa plateasca cele necesare (impozite, etc.). Poate ne lamureste cineva care colaboreaza cu o asociatie de locatari
Răspuns la discuția intretinere
Ai dreptul sa soliciti o situatie detaliata cu costurile pentru apartamentul tau(adica sa ti se comunice ca sa reparat balustrada cu 1000 ron si din cei 1000ron 52.68 iti revin tie). reparatiile trebuiesc discutate in comitet si aprobate cu cereri de oferta.
Salut,

Ca si la alte utilizati luna calendaristica nu reprezitna luna de facturare. Banuiesc ca la voi pe factura a fost facturat caldura octombrie (caldura se factureaza separat de apa calda) dar perioada de consum nu este 1-31 octombrie se poate ca ei sa fi venit sa citeasca pe 5 noiembrie ( ar trebuie sa existe undeva mentionat daca nu chiar a anuntat cand a facut citirea).
In afara articolelor din lege mentionate utilizatori ar trebui sa te gandesti practic (daca tu azi ai frigiderul gol il scoti din priza pana maine cand pui un 1kg de carne?) Asa si asociatia trebuie sa plateasca administratorul, presedintele si femeia de serviciu chiar daca apartamentul nu este folosit ca nu poti sa ii dai afara si sa ii angajezi dupa cum vine locatarul acasa.