avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate andreeagherasim

Activitate andreeagherasim

Buna Ziua,

Daca sunt o firma platitoare de TVA si inregistrata in ROI, in momentul in care fac achizitii de la un stat membru UE, mai sunt obligata sa platesc TVA_UL in Romania? Care este procedura? Va rog sa ma lamuriti si pe mine
Eu doresc sa fiu lasata in pace! :) Este un proces in care nu am ce cauta! Eu am avut asigurare, procesul este intre firma de asigurari si doamna reclamanta! Ce articol de lege prevede obligatia intervenientului de a se prezenta la proces?
Buna ziua, pe scurt, anul trecut am produs un accident de circulatie: din neatentie am trecut pe rosu si am taiat calea unei doamne. Mi-am recunoscut vina, am rezolvat amiabil, i-am dat asigurarea (ASTRA asigurari). Acum dupa un an de la eveniment primesc instiintare ca sunt intervenient in procesul dintre reclamanta (doamna) si firma de asigurari ASTRA care este in faliment acum, iar fondul de garntare spune ca cererea doamnei de a plati daunele este inadmisibila si etc. Asadar, au mi-am respectat toate oe ebligatiile: am avut asigurare valabila la zi, mi-am recunoscut vina etc. Nu m-am prezentat la proces caci nu am avut timp. Se poate emite un mandat de aducere in acest caz?
Buna ziua, m-ar interesa sa accesez fonduri europene pentru deschiderea unei sali de fitness intr-un orasel unde exista doar un local dotat superficial cu niste aparate. Sunt convinsa ca deschiderea unui sali moderne, de catre cine care stie ce inseamna fitness-ul si sanatatea, ar avea un succes garantat!
Sub ce masura as putea accesa fonduri pentru idea mea si cati bani se pot acorda pentru acest proiect? Se finanteaza 100% un astfel de proiect?
Am tot intrebat pe diferite site-uri de "consultanta" insa nimeni nu mi-a raspuns!
Astept un raspuns, multumesc frumos!
Bună, lucrez online pentru o redacție de știri din străinătate (Elveția)! Nu primesc o sumă stabilă lunară ci în funcție de numărul de articole scrise și etc.

Cum aș putea să declar banii aceștia? Cât e de mare impozitul pentru astfel de activități?
Buna ziua, recent mi-am cumparat un autoturism si bineinteles l-am trecut pe numele mamei deoarece asigurarea este mult prea scumpa pentru categoria mea de varsta, in fine, cred ca aproape toata lumea procedeaza asa. Acum intrebarea mea este, daca am nevoie de procura la masina pentru a iesi din tara?
In ziua de azi aceste spray-uri marca NATO se pot gasi cu usurinta in magazine si sunt comergializate chiar si online( de la cele paralizante pana la cele cu piper). Intrebarea mea este daca este legala detinerea unui astfel de spray si in ce conditii se poate utiliza? eu nu am gasit nici o lege care sa interzica utilizarea lor, in legea 61/1991 nu interzice, deci?
Buna seara! Care sunt actele necesare pentru vanzari de e-carti proprii? Dar daca vreau ca din vanzarea acestor carti sa beneficieze un numar mai mare de oameni? Adica as vrea sa le fac contracte din care un procent de.....din vanzarea cartilor sa se transfere in conturile lor! Cum as putea sa fac asta? Mai intai trebuie sa infiintez un srl iar apoi sa le fac contracte (de munca, de colaborare?) Help please!
Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet?
Răspuns la discuția Diferenta concesionare/inchiriere
Nu mi-ai raspuns la intrebare...si ce-i cu legea autorizarii executarii constructilor?!! Daca vroiai sa imi recomanzi o lege ai fi putut sa imi citezi din ordonanta de urgenta Nr. 54 din 28 iunie 2006
privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică..... Si cu contractul de locatiune ce ii?!! Eu am intrebat diferente dintre cel de concesiune si cel de inchiriere, cum ar fi: in cazul contractului de locatiune taxa (redeventa) se plateste anual iar la inchiriere se plateste lunar; Diferente concrete intre ele, mai stiti...?
Multumesc oricum pentr raspuns!