avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate AntiStress

Activitate AntiStress

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule orfan de tată, obrăznicia ta nu are limite. Ai o vârstă pe care unii poate n-o ajung, așa că dorim să ne spuneți adevăratul motiv pentru care nu ați solicitat un astfel de ajutor mai din timp, căci de la 18 ani și până la cei 27 există un anumit gol... de inspirație sau dezinteres. Evident că locul părinților este lângă propriul copil, dar și invers. Faptul că mama a acceptat creșterea copilului de una singură trebuie să vă dea de gândit. În multe asemenea cazuri de iubiri pasagere, mama nu cunoaște cine este tatăl real al copilului. Teste ADN ați făcut, ca să aveți certitudinea că acel om vă este tată biologic ? Probabil că nu, pentru că, ce să vezi, testul este scump și se face pe cheltuiala solicitantului. Un sfat bun și prietenesc... pe tată nu-l puteți atrage printr-o hotărâre de instanță, ci prin alte metode specifice speciei umane. Adică, o apropiere subtilă, fără a stresa subiectul (tată), mai rară la început și mai profundă pe parcurs, astfel încât să-l determinați să vă ajute într-o oarecare măsură. ”Aranjați” să vă întâlniți accidental, schimbați un salut, apoi la altă întâlnire ”accidentală” schimbați câteva cuvinte... și tot așa până se leagă prietenia tată-fiu. E singura cale care poate lega o relație care părea pierdută definitiv. Instinctul matern, cât și cel patern, nu dispar absolut niciodată. Aștept doar vești bune... Puțin curaj, fără teamă de respingere, fără stress și fără amenințări sau rezolvări prin instanțe, căci în final, nicio instanță nu-l poate obliga pe tată să-și recunoască copilul. Să auzim numai de bine !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte bine punctat, stimată doamnă-moderator! Userul trebuie să înțeleagă că ”unde dragoste nu e, nimic nu e” sau ”dragoste cu sila nu se poate”. Se pare că userul ar face parte din gama celor asistați social, și urmărește în mod explicit doar avantajul material și financiar al presupusului său tată. Numai bine!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai ușoară cale de a scăpa de firmele de recuperare... nu da curs cererii lor, nu-i mai contacta și nu le mai răspunde la provocări. Este o cale sigură, legală și ușoară, care te va scăpa de infracțiunea de șantaj și înșelăciune a recuperatorilor. Vei primi arareori câte o adresă, de amenințare de regulă, din partea lor, dar nebăgându-i în seamă, recuperatorii vor căuta o altă țintă care să le cadă în plasă. În plasa infracționalității lor. Succes !
Ce atata ipocrizie. Userul sa recunoasca ca a trait sau traieste in concubinaj cu cealalta parte, ca doar nu este o rusine si se intampla des aceasta forma de convietuire.
Faptul ca, concubinul i-a trimis bani periodic pentru intretinere si diverse cheltuieli, nu pot fi considerate imprumuturi, iar faptul ca detine un card al concubinului, putand folosi orice suma de pe acesta, iarasi nu este un caz de imprumut.
Concubinul isi putea oricand bloca cardul, sau sa-l declare pierdut/furat, si primea altul la schimb, pe care il putea folosi singur, dupa bunul sau plac.
Cel mai probabil, aici este vorba despre un santaj intre doua persoane, concubin si concubina (sau amanti), care se poate rezolva printr-o plangere penala.
E usor sa primesti bani de la cineva, chiar si folosindu-i cardul, in schimbul oferirii anumitor servicii, si la fel de usor este sa "sponsorizezi" pe cineva cu bani, acceptand acele servicii.
Una dintre cele doua parti se simte lezata si atunci a aparut acest conflict.
@Jocandi Causa

Doamnă (Domnule) consilier juridic, P.V. trimise de Poliţie, se fac doar în mod recomandat, cu confirmare de primire. Asta spune legea, aşa trebuie aplicată.
Dacă un P.V., care este trimis cu confirmare de primire, nu este înmânat sub semnătură privată a destinatarului, acesta nu se consideră comunicat.
Agentul Poştal scrie pe plicul recomandat "destinatar negăsit acasă", apoi reia procedura încă două zile la rând, cu câte un "fluturaş" (aviz de primire), pentru ca destinatarul recomandatei să se prezinte la Oficiul Poştal.
Cu fraza " Fie ca ridica, fie ca nu, termenul de 15 zile, de contestare, incepe de la momentul comunicarii." m-aţi pus la colţ, în ceea ce priveşte dreptul procesual.
Un singur lucru este cert ... comunicarea se consideră făcută, doar în momentul când recomandata a fost ridicată, sub semnătură privată, şi nu de la data trimiterii ei, prin Poşta Română.
Cei drept, nu am studii juridice, şi nici nu am de gând să fac aşa ceva, pentru că învăţ mult mai puţine decât o fac acum.
Rog moderatorul, sau un avocat al acestui forum, să-şi spună poziţia în ceea ce privesc comunicările, de când anume curge termenul de contestare al unui P.V.

Mulţumesc frumos !

[Va rog nu va mai pigmentati mesajele cu aprecieri la adresa participantilor la discutii]
Pai daca fratele a facut doar un contract de intretinere, cum sa-i ramana casa parintilor ?
Userul nu a specificat daca intre frate si parinti s-a facut vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, ci a spus doar ca exista un contract de intretinere, care nu este acelasi lucru cu ce am scris eu. ("dar odata ajuns la notariat ei au incheiat un contract de intretinere").
Daca apartamentul acopera 100% din imprumutul bancii (lucrul asta sa fie specificat in creditul de imprumut) , atunci banca, nu mai are drept legal de a avea alte pretentii, dupa vanzarea acelui imobil.
Poprirea pe pensie se pune neconditionat si doar in limita prevazuta de lege, deci, tatal dvs. va suporta aceasta poprire, pana la stingerea debitului catre banca.
Răspuns la discuția Cum imi pot recupera masina?
Nu la avocat, nu la instanta, ci o sesizare la politie, cu o plangere penala pentru sechestrare de bunuri.
Daca actul de vanzare-cumparare a fost facut legal, in fata unui notar, cu martori, atunci veti recupera masina foarte simplu.
Daca ati sarit niste etape legale in intocmirea actului de vanzare-cumparare, atunci consultati un avocat, ca la instanta degeaba faceti o actiune, pentru ca nu stiti cum s-o formulati.
Succes.
Cand iti vine procesul verbal prin posta, nu-l ridica, lasa-l sa se duca retur. Daca procesul verbal nu-ti este adus la cunostinta in termen de 30 de zile, acesta devine nul de drept.
Alta solutie nu ai, sau ... platesti jumatate din minim, daca te scot banii afara din casa, si-uite asa, face Statul Roman bani, din abuzuri.
Nu conteaza ca prietena ta era in bikini, bermude sau fusta mini, voi erati in masina, nu intr-un spatiu public deschis, asa ca ... domnii politisti de cartier, sa mearga la un dush rece, poate le trece.
Autoturismul era proprietate privata, asa ca puteai sa te dai si peste cap in el, altfel, putem sa ne gandim, ca ne ciocanesc politistii la usa apartamentelor, sa ne amendeze ca am iesit goi din propria baie sau ca facem sex la o ora nepotrivita.#-o
Desteptati-va mai romani, ca nu mai sunteti sub tutela comunista.
Răspuns la discuția Inselaciune transfer PayPal
:P prinde orbul, scoate-i ochii :P
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

......... Cat priveste amenintarea aceasta poate fi o amenintare in sens literar si nu in sens juridic.
Referitor la reprezentarea in instanta fara mandat sau fara contract este legal in anumite conditii si ATENTIE...ca aici ati putea iesi rau...in sensul de a-i achita onorariul.



"amenintarea in sens literar" nu exista in CPP si in nici un alt manual de drept, civil sau penal.
Amenintarea are doar cota juridica si este supusa procesului penal.
Referitor la reprezentarea in instanta fara mandat .. e discutabil, dar oricum, nu reprezinta nici un pericol pentru user.
Vin si eu sa fac un serviciu, catre Dvs. fara sa mi-l solicitati, fara sa semnam vre-un act, si apoi va oblig la o anumita plata.:O.
Dvs. vi se pare normal si logic asa ceva, ca avocat ? Mie nu.


Toate cele bune.