avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate digi2012

Activitate digi2012

Răspuns la discuția Īnregistrarea în SPV
Am omis sa spun ca, am achiziționat semnatura digitala cu token. Însă nu știu ce document al acestei semnături trebuie încărcat la înregistrarea în SPV și ce act al firmei.


Cornel Vasile a scris:

Detalii
[ link extern ] /

sau

[ link extern ]


Bună ziua!
Va rog sa ma ajutați cu o informație:
-pentru înregistrarea în SPV ce document al firmei îmi este necesar, ultimul certificat constatator sau actul constitutiv(care este mult mai vechi);
-am văzut ca mai este necesara CI și certificatul digital. Ce trebuie sa depun pentru certificatul digital?
Mulțumesc.
Înregistrare venit PFA
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : la un PFA am emis o factura în decembrie 2023 și va fi plătită în trimestrul 1 din 2024. Cum înregistrez venitul, în 2023 sau 2024? Mulțumesc.
În condițiile ieșirii la pensie, dacă închei un contract de munca pentru 2 ore, plătesc taxe pentru norma întreaga sau doar pentru 2 ore? Mulțumesc.
Pentru un SRL care în 2023 plătește impozit pe venit 1%, eu sunt unicul angajat. În 2024 se va încadra în pragul de 60000 euro. La 01 iulie voi putea ieși la pensie anticipat, cu interdicție de a mai fi angajat, societatea rămâne fără nici un angajat. În aceste condiții, cât va fi cota de impozitare? De când se va aplica(data când nu mai are angajat sau anul fiscal următor)? Mulțumesc!
Am primit notificare de la Primarie, ca daca nu inchei contractul voi fi amendat cu amenda intre 1000-2000 lei.
Am o societate al carei sediu social este la domiciliu. Aici am contract de salubritate pe PF. Sediul social este fara activitate, iar singurul angajat sunt eu. Societatea de salubritate ma obliga sa inchei contract si pentru societate.
Am aceasta obligatie?
Cum pot sa contracarez, tinand cont ca eu nu produc deseuri?
Multumesc!
Am un startup care, pentru a beneficia de fonduri de la buget, a angajat lunile trecute 6 persoane. Dosarul pentru fonduri a fost finalizat, dar contributia de la buget nu a fost platita. Acum, mall-ul in care functiona startup-ul s-a inchis(ordonanta militara pt COVID 19). In ce conditii pot disponibiliza acesti angajati(somaj tehnic sau somaj la AJOFM)? Afecteaza acest lucru obtinerea fondurilor de la buget?
Am un contract cu o agenție de turism, din care am achitat 50%, urmând să achit restul de 50% înainte de 29 aprilie. Daca renunț la sejur, din cauza pandemiei COVID 19, cum pot să îmi recuperez avansul?
Sunt administrator și angajat al unui SRL, care face consultanta și management. Datorita crizei COVID19 afacerea a picat, cei cu care lucram nu mai au nevoie de serviciile mele. As putea, că unic salariat al SRL-ului, sa beneficiez de somaj tehnic? Influențează aceasta decizie poziționarea SRL în rândul IMM care plătesc impozit pe venit(1%)?