avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Mia25

Activitate Mia25

Buna ziua,

Ma scuzati, dar nu stiu daca am postat forum-ul corect.

Am si eu o intrebare: am depus astazi acte la starea civila sector 6 pentru schimbare numelui de familie a celui mic. Mi-au zis ca dureaza 5-6 luni si ca dupa aceea trebuie sa ma duc la sector 1(de unde sa emis certificatul de nastere) ca sa mi se emita unul nou.

Cam cat ar dura emiterea unui nou certificat de nastere minor de la sectorul 1( dupa asteptarea celor 5-6 luni)? As dori sa plec in vacanta cu cel mic anu viitor.

Va multumesc!

Răspuns la discuția De necrezut- program vizita minor
Buna ziua,

Exact asta fac si mi-ati mai dat niste idei pentru care va multumesc anticipat si o sa le vorbesc cu avocata mea.
Am avut 2 simple conversatii telefonice pe care stiu sigur ca le-a inregistrat. a recunoscut ca a avut pile si relatii a jud sect.5, sa speram ca nu are si la curtea de apel.
Convorbiriile etelefonice au fost doar de informare in care el nu a vorbit prea frumos.

Va rog sa-mi spuneti daca ati mai auzit in viata dumneavoastra asemenea intrebare: "ce fel de raceala are copilul?"

In rest am in scris tot ce s-a vorbit.

Multumesc anticipat pentru toate ideiile si sper sa ne foloseasca la ceva :)
Răspuns la discuția De necrezut- program vizita minor
Buna ziua,

Ce va scapa va spun eu: domnul a renuntat la copil ca sa nu afle prietena dansului ca era inca insurat.
Dupa 2 ani de nebagat in seama copilul hop si dat seama ca este "tata" + afirmatiile dansului ca nu o sa-mi dea niciodata copilul ca sa-mi faca in ciuda si sa ma enerveze.

drept pentru care decand i s-a dat voie sa vada copilul a sunat ca vine sa-l vada de ex: sambata si pe urma m-a sunat ca nu poate sambata ca munceste si ca vine duminica ( desi are adeverinta cum ca lucreaza doar 4 ore). Deci se razgandeste de la un min la altul.
Plus ca imi spune ca nu pot sa-i impun ore de vizitare desi e clar ca judecatoria a dat de la ora 10 la ora 18.
Asta pana la recurs, nu ma las sa-i las copilul unui asemenea om care se crede "tata" numai cand ii convine.

Si utilizatorul " proastasatului" are mare dreptate. Si da doamna am primit pensie pe minimul pe economie national deoarece a fost prins cu minciuna si adeverinte mincinoase care dovedesc ca are un net de cel putin 500ron si cel mult 800-900ron in conditiile in care brutul dansului sare de la 900brut la 2300brut cu 800-900net (unde credeti ca se poate asa ceva), si totusi i s-a permis tot ce ati citit), dansul declarant "ca a avut un venit de 1100 net in mana". si acum a adus adeverinta cum ca lucreaza doar 4 ore cu un net de 400ron.
Copilul are aproape 3 ani si dificultati de comunicare( nu vrea sa vb desi stie tot), ceea ce instanta stie si a primit si scrisoare medicala pe care se pare ca a ignorat-o total.

Va raspund cu drag si la alte intrebari......dar as dori foarte mult daca puteti sa-mi dati vreo idee.
Încuviinţează pârâtului-reclamant următorul program în cadrul căruia să aibă legături personale cu minorul fără prezenţa reclamantei-pârâte: în primele trei luni de la data pronunţării prezentei hotărâri, prin preluarea minorului de către pârâtul-reclamant de la mamă şi cu obligaţia acestuia de a-l restitui la sfârşitul programului, în prima şi a treia săptămână din lună, sâmbătă şi duminică între orele 10.00-18.00; în a doua zi de Crăciun şi a doua zi de Anul Nou între orele 10-18; după cele trei luni, prin preluarea minorului de către pârâtul-reclamant de la mamă şi cu obligaţia acestuia de a-l restitui la sfârşitul programului, în prima şi a treia săptămână, de sâmbătă orele 10.00 până duminică la orele 18.00; două săptămâni în timpul vacanţei de vară, în anii pari în luna iulie în anii impari în luna august; o săptămână în timpul vacanţei de iarnă, în anii pari săptămâna cu Crăciunul în anii impari săptămâna cu Anul Nou, minorul urmând a fi preluat de pârâtul-reclamant în prima zi a perioadei la ora 9.00 şi adus la domiciliul reclamantei-pârâte în ultima zi a perioadei la ora 20; ziua de 1 iunie în anii pari, între orele 10-18; ziua de naştere a pârâtului-reclamant între orele 10-18; ziua de naştere a copilului va fi sărbătorită în prezenţa ambilor părinţi. Respinge cererea reclamantei-pârâte de exercitare exclusivă a autorităţii părinteşti şi de suplinire a acordului pârâtului în vederea schimbării numelui de familie al minorului. Respinge cererea reclamantei-pârâte de obligare a pârâtului-reclamant la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05.10.2015.


Cum poate un judecator sa dea asemenea sentinta cand paratul a recunoscut singur ca nu s-a mai interesat de copil si pana martora dansului fiind mama sa a recunoscut ca nu s-a mai interesat de copil sub nici o forma(fiind vorbva de 2 ani de zile)?
Cum poate un judecator sa dea asemenea sentinta cand la prins pe parat mintind si cand paratul a raspuns la toate intrebarile in favoarea reclamantei???(judecatoare a stat 15min cu paratul la minciuna prinsa si n-a fost nici singura minciuna spusa si prinsa de judecatoare).
Cum poate da o asemenea sentinta cand paratul a recunoscut ca a renuntat la copil ca sa-si protejeze prietena ca sa afle ca e inca insurat si a mai dat si scris de mana cum ca renunta la baiat definitiv???
Cum poate da o asemenea sentinta cand copilul are probleme de comunicare si judecatoare a luat la cunostiinta acest lucru+ scrisoare medicala specificand acest lucru(numai mama lui si bunica pot sa-l inteleaga ce vrea)?????

Si apropo cum se poate ca o judecatoare sa refuze o proba si sa o pastreze la dosar???

X-(X-(X-(
Discuție Acte divort
Buna ziua,

As dori daca se poate sa-mi enumerati si mie toate actele necesare pentru divort.
Suntem amandoi de acord da viitorului fost sot ii este lene sa vina cu mine la tribunal, sau sa dea vreun ban pentru divort
Mentionez ca numai stam impreuna de anu trecut din septembrie(si el mia adus acasa toate lucrurile, deci nam facut parasire de domiciliu)


Va multumesc anticipat si sper sa ma ajute cineva
Răspuns la discuția Divort- anulare cerere
gi-jane2 a scris:

Uitati-va pe portalul judecatoriei de sector si vedeti solutia pe scurt.
Cand vi se va comunica, veti sti si motivul pt care v-a respins cererea sau v-a anulat-o sau ce s-o fi intamplat cu ea.
Ce ati cerut, din ce motiv , cat ati timbrat , ati depus cerere la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun sau pe raza domiciliului lui daca nu ati avut unul comun ?
Nu ati avut fixat niciun termen ?



Am cerut divort si pensie alimentara, motiv am pus si eu nepotrivire de caracter, si am platit un timbru de 100 de lei cum mi sa zis la regisratura, am despus tot dosaru la jud,sect,6 de unde apartin si unde mam casatori civil.
pe portal scrie ca anuleaza cererea dar nu scrie nici un motiv, doar ca in termen de 15zile de la comunicare pot sa cer reexaminarea acesteia. si inca mie nu mia venit nimic acs
Am depus dosar la judecatoria sector 6 de divort.
L-am dat in judecata pe actualul sot(numai in acte) de care sunt despartita de 1an de zile. Deoarece m-am saturat sa astept sa vina cu mine desi e si el de acord cu divortul.
Am depus toate actele necesare si cu toate astea mi sa refuzat cererea.
Puteti sa-mi spuneti si mie care ar fi motivele pt care sa refuzat cererea????
Ce-ar trebuie sa fac nu vreau sa fi platit taxa judiciara degeaba.
cum procedez in continuare, va rog frumos pt un ajutor. Nu-mi permit sa-mi iau un avocat.

:(( :sorry: (imi cer scuze daca n-am postat unde trebuia)
Buna seara,

As dori sa stiu si eu cum pot sa am custodie totala a copilului meu.
Mentionez ca inca nam divortat pentru ca nu am finantele necesare. Sunt despartita de sotul meu din septembrie anu trecut. El nu vrea sa mai plateasca bani pentru copil, si plus ca a vorbit la telefon de 300 euro in loc sai dea copilului. Nu-si prea da interesul si ma intreaba de copil ce face cam odata pe saptamana.

Cum pot sa rezolv si eu aceasta problema? Si as mai intreba daca se poate cum pot sal fac sa plateasca telefonul desi abonamentul este pe numele meu, dar pot sa dovedesc ca el e cel care a vorbit la telefon nu eu?

Daca cumva iese si cu bani - cam cat mar costa toata treaba? si in ce ar consta?

SA stiu daca trebuie sa-mi gasesc un avocat bun si cam cat trebuie sa dau :((

Multumesc anticipat

P.S. a da am uitat : cum as putea sa-mi recuperez lucrurile ramase la viitorul fost sot acasa? ca nu vrea sa mi le mai dea pe cele ramase acolo


Si scuzatima daca nam postat unde trebuie
Discuție Dosar Pensie
Buna ziua,

In 2012 mi-am depus un dosar de pensie deoarece lucrand in grupa 1 de munca aveam dreptul de iesit la pensie. Mi sa refuzat pensionarea deoarece legea nu mai era in vigoare si nu se mai acorda grupa 1 de munca. La acest dosar am facut o conbtestatie de recalculare a grupei si din septembrie 2012 si pana in prezent dosarul se afla la CNP.
De la 1 ianuarie sa reaprobat introducerea grupei 1 de munca la pensionare. Pe data de 6 ianuarie 2014 am facut o renuntare la pensionare la aceea contestatie, pentru a mi se inapoia dosaru la CLP sector 6. Nici pana in prezent nu a ajuns inapoi dosaru la CLP sector 6 pentru a mi se recalcula dosaru pentru iesirea la pensie.
Va rog sa-mi da-ti un sfat cum pot pe termeni legali sa-mi retrag dosaru de la CNP sau macar sami dea originalul carti de munca (pe care mi l-au cerut cand am depus prima oara dosaru de pensie) pentru a-mi depunde alt dosar de pensie si pentru a-mi scoate adeverinta de sporurile avute cat am lucrat in grupa 1 de munca.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Divort, procedura
Cat ar costa la mediere??? ca sa stiu si eu asa
Cam un total sau conteaza in functie de ceva???