avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Activitate Anasl

Activitate Anasl

Buna ziua,

Ne-am lovit de o problema cu cei de Casa de pensii. Am un certificat a stagiului de cotizare pentru o perioada de lucru 1975-1976 la o intreprindere de stat din Bucuresti care este radiata din 1998. Ceritificatul este realizat de catre detinatorul de drept arhivei, care mi-a spus stampila societatii lui, spunandu-mi ca nu are si nici nu ar putea sa foloseasca o stampila a unei societati radiate de 20 de ani. Din pacate Casa de pensii mi-a respins documenul si nu mi-a luat in considerare vechimea. In aceasta situatie ar trebuie sa depunem o solutionare amiabila in termen de 30 de zile. Intrebarile mele sunt?
1. Care este art. prin care pot sa le argumentez ca o societate radiata nu are dreptul sa semnare documente.
2. Care este art prin care pot sa le argumentez detinatorul arhivei este cel care poate elabora documente.

Multumesc
Buna ziua, vrea să va intreb, in situația in care ma intorc la alta societate din CIC, cum se procedează pentru a primi stimulentul de inserție? Multumesc
Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot beneficia de stimulet de insertie daca optez sa ma intorc la munca,in tremenul stabilit de lege, la o alta societate
Buna ziua, eram intr-un taxi , cand am ajuns la destinatie el a parcat pe partea carosabil , eu eram in stanga spate i-am dat banii si am plecat, cand am deschis usa, o masina a intrat in portiera deschisa de mine. Intrebarea mea este cine este vinovat de accident. Eu ca nu m-am uitat sau el ca nu mi-aasigurat coborarea in siguranta
Va multumesc mult pentru ajutor.
Intr-adevar contractul se suspenda pe perioada in care primesti indemnizatie de crestere copil, nu cand esti si in concediu medical de sarcina sau lehuzie plata acestuia se face in baza Ordonanţa de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate. Va rog sa ma ajute cineva cu o interpretare ok pentru acest lucru.
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca am voie sa primesc de la angajator venituri in perioada de 126 de zile concediu prenatal si postnatal? Ma refer la bonusuri si prime. Va multumesc si astept un raspuns urgent.

Toate cele bune
Buna ziua,

Am inteles in mare parte care este diferenta intre concediu de marnitate si concediu de crestere copil, dar va rog sa am ajutati pentru ca am urmatoarele dileme:

- pot beneficia de amble concediu, intai cel de matenitate si dupa cel de crestere copil?
- cum se calculeaza fiecare?
- cand, unde si ce acte se depun actele pentru fiecare tip de concediu?

Va multumesc mult anticipat pentru informatiile pretioase.

O zi buna
Multumesc
Buna ziua,

As dori sa va intreb care din venituri imi vor fi luate in considerea, la calcularea indemnizatiei, in conditiile in care lucrez cu contract de munca pentru care se plateste toate indemnizatiile la stat si pe contract de colaborare pentru care se plateste doar impozit pe profit.

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc.