avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate kzsi77

Activitate kzsi77

În cererea de depunere a actelor primită de la instanță scrie foarte clar, extras de cont pe anul 2023 de la actuala soție a reclamantului, în urma cererii depuse de avocatul pârâtei. (Este menționat numărul cererii și atașată cererea scanată.)
Reziliere pensie alimentară copiii soțului
Bună ziua!
Soțul meu are pe rol o procedură judiciară pentru rezilierea pensiei alimentare pentru copiii gemeni, care au împlinit deja 21 de ani. Unul dintre ei are meserie, altul s-a lăsat de școală.
Judecătorul, la cererea avocatului fostei soții, îmi cere mie extras de cont. Spun că vor să știe (fosta soție și avocatul ei) situația mea financiară. Sunt sau nu obligată să depun acest act? Ce legătură are venitul meu sau situația mea financiară cu pensia alimentară a copiilor soțului din prima căsătorie?
Menționez că soțul meu nu are loc de muncă și avem in creștere un minor (copilul meu din căsătorie anterioară)
Încă o dată spun că cei doi copiii sunt maturi, unul are meserie, altul s-a lăsat de școală timp de aproape 3 ani, iar acum, când soțul a inițiat procedura de reziliere, ambii s-au reînscris la școală profesională.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Bună ziua!
De 11 ani am divorțat și nu am cerut partaj la divorț. După divorț, fostul soț a vândut apartamentul comun, care a fost dobândit în timpul căsniciei. Am semnat și eu atunci contractul de vânzare/cumpărare iar banii pe apartament i-au intrat lui în cont. Nu am cerut parte din bani, pentru că aveam împreună un credit de nevoi personale, pe care el a promis că din banii promiți pe apartament va înapoia creditul. Acum, după mulți ani, s-a ajuns la situația următoare: el nu a plătit creditul, ba mai mult nici ratele, astfel încăt am primit și eu (acum doi ani) poprire pe salar care mi se trage și în ziua de astăzi. Mă gândesc dacă pot cere acum partaj pentru banii primiți pe apartament având în vedere că în contractul de vânzare-cumpărare apare negru pe alb că banii au intrat la el în cont. După ce că și eu plătesc pentru un credit și a mai plecat și cu banii pe apartament, nici obligația de pensie alimentară pentru minor nu îl plătește, doar cel stabilit acum 11 ani, cu toate că a fost majorat anul trecut pe 1/4 parte din venituri.
Mulțumesc pentru sfaturi :-)
Da, sí ceilalti frati decedati au.
Matusa nu are copii la randul ei, deci fratii sunt mostenitori. Problema e, ca surorile ei, care traiesc se pare ca vor ca copiii fratilor decedati sa nu aiba parte de mostenire.
Buna ziua!
Sora tatalui meu a decedat lasand in urma ei o avere frumusica. Ei au fost sapte frati, din care patru au decedat deja, printre care si tatal meu. Intrebarea mea ar fi, daca am si eu drept de mostenire sau doar fratii care inca traiesc. Mentionez ca matusa nu are testament sau orice declaratie notariala privind averea.
Multumesc
Inregistrare casatorie din Ungaria in Romania
Doresc sa va intreb de ce acte am nevoie sa inregistrez casatoria din Ungaria in Romania?
Mentionez ca eu am dubla cetatenie (roman-maghiar), iar sotul are doar cetatenie maghiara.
Multumesc
Buna ziua!
Daca vreau sa-l iau pe sotul meu ca si coasigurat imi trebuie certificat de casatorie din Romania? Ne-am casatorit in Ungaria, sotul este cetatean maghiar cu resedinta in Romania. Avem doar certificat de casatorie din Ungaria tradus. Cu acest certificat pot sa cer sa fie coasigurat?
Multumesc
Discuție Telefon gasit
Buna ziua!
S-a intamplat totul azivara, cand, cu ocazia unei excursii am gasit o geanta cu acte si doua telefoane. Am scos cele doua telefoane, geanta am abandonat-o pe marginea drumului. Un telefon l-am folosit si acum am fost citata ca martor intr-un caz penal de furt. La politie mi s-a spus ca de fapt este vorba de acele doua telefoane si bunurile din geanta. Am predat telefoanele la politie, am dat declaratie cu tot ce s-a intamplat si am plecat.
La ce ma pot astepta pe mai departe?
Sunt foarte ingrijorat, ce se va intampla... Nici in gand nu mi-a trecut niciodata sa fur ceva.
Discuție Pensionare
Buna seara!
Sotul meu lucreaza de trei ani in Romania ca sofer de microbuz, transport persoane. Inainte a lucrat in Ungaria, 11 ani ca sofer, tot transport persoane, si 20 de ani a fost angajat in cadrul armatei, si dupa acesti ani lucrati, beneficiaza de niste ani de reducere din varsta de pensionare. Intrebarea mea ar fi, care este limita de varsta, stagiul de cotizare in Romania, sau cand va fi posibil sa iasa in pensie. Este nascut in 1970.
Buna ziua!
As avea trei intrebari in legatura cu acordarea concediului platit pentru casatoria salariatului:
1. Viitorul sot este cetatean maghiar, angajat in Romania. Procedura de depunere a cererii este la fel ca pentru cetatenii romani?
2. Este o limita de timp in care trebuie depusa dovada casatoriei, certificatul de casatorie?
3. Daca casatoria se va face in Ungaria, care sunt urmatorii pasi pentru obtinerea concediului?