buna ziua,
Tata are un contract de arenda in derulare din 2011.(ca arendator cu plata arendei in produse)
I s-a spus ca trebuie sa semneze un act aditional.
Ce obligatii banesti ar avea pentru cele 2 obtiuni "retinere impozitului la sursa de catre platitorii de venit " sau "determinarea venitului net in sistem real"?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
buna ziua,
varog sa ma ajutati cu un raspuns .
tatal meu are un teren de 5 ha dat in arenda din 2011 pentru 10 ani.
Arendasul i-a spus ca trebuie sa semneze un act aditional prin care sa plateasca si el impozit daca va tine la el in arenda pe 5 ani si daca il lasa pe 10 ani va plati el arendasul.Mi se pare o exagerare.
Cine plateste impozitul in cazul asta si care este legislatia in vigoare?
mentionez ca in contract e scris clar ca sunt 400 Kg grau la ha.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
buna ziua ,
Tata a arendat un teren dar arendasul nu i-a dat "exemplarul "lui de contract.
A spus ca il da dar cand l-a cerut nu l-a primit motivand ca i l-a dat.
Acest contract nu a fost semnat in primarie cum era legal.
M-am interesat si am obtinut o copie de la primarie dar ne intereseaza sa obtinem un exemplar original..Arendasul nu il va da mai ales ca relatia s-a deteriorat si noi am dori sa gasim o portita sa reziliem contractul. In plus e consilier la primarie si in bune relatii cu secrtara de acolo.
intrebarea e cum obtinem un exemplar de contract ?
Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
buna ziua ,
am si eu o problema.
Parintii mei trebuie sa prezinte la avocat, pentru o problema cu un teren, o procura de la o persoana care este stabilita in Grecia.
Intrebarile mele sunt: aceasta trebuie sa fie in limba romana,unde se poate adresa acolo in Grecia (sau facem traducere aici) si ca modalitate de transmitere e valabil mail -ul?
buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de un teren,
Tatal meu care a decedat are un teren extravilan si intravilan undeva la tara in alt judet impreuna cu ceilalti frati.
.In perioada urmatoare urmeaza sa se faca iesirea din indiviziune in instanta pentru ca unul din frati nu a dorit la notar (el si fiul au asociatie in sat acolo si au interese).
Am facut succesiunea dupa tata si eu reprezint (am procura de la fratii mei) pe tata.
Problema este ca unul din verii mei care sta in localitatea unde este terenul sustine ca tata i-a vandut terenul si ar avea un act de mana .eu nu stiu nimic de cand traia tata si nu am vazut nici un act . Problema este ca relatia cu acest var nu e buna.Se eschiveaza.
Intrebarile mele sunt:ce acte sunt valabile in astfel de cazuri?
Daca tata a semnat vreun act de arendare (nu stiu) ce pot face? Tata a murit in vara anului trecut.
Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc.
buna ziua !
Problema mea este :Se face impartirea unui teren la tara in intravilan si extravilan.
Suntem mai multi frati.
Problema este partea de teren intravilan si extravilan care a revenit mamei (acum decedata), care nu a avut venit si pe care cu acordul verbal al celorlalti frati am luat-o la mine (in oras) si am intretinut-o si ingrijit-o 18 ani si tot verbal s-a convenit atunci (1983) sa-mi revina mie casa cu terenul aferent.
Problema e ca unul din frati nu vrea sa cedeze partea batranei si a tinut pe loc la notariat aceasta actiune de iesire din indiviziune (fiind in joc si alt teren care ne revenea dupa tata).
Toti ceilalti frati recunosc si vor sa-mi cedeze mie.
Intrebarea mea este: legislatia in domeniu nu stipuleaza nimic referitor la acest aspect , care sa fie in favoarea celor care au ingrijit si intretinuti batrani stiut fiind faptul ca la tara nu existau pensii?
Cu speranta ca m-am facut inteles va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Am pierdut contractul de arendare, eu fiind arendator.
Cum trebuie sa procedez ca sa obtin un nou exemplar ? dar sa nu fie copie . Pentru ca imi trebuie "exemplarul" in original din cele trei care se incheie.
buna ziua ,
as dori sa stiu care este legislatia actuala privitoare la renta viagera in cazul in care terenul se arendeaza si pasii care trebuie sa-i urmeze arendatorul pentru a putea beneficia de aceasta renta.
Va multumesc