avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate puiu61

Activitate puiu61

Pe data de12.11.2016 puneam o intrebare "
Sunt fochist la o institutie de stat si pt ca aceasta nu si-a gasit inca o firma care sa faca mentenanta la centralele de bloc a 8 ANLuri s-a hotarat ca eu , pt o perioada de aproximativ o luna , dupa programul meu de 8 ore sa am un serviciu de interventie si sa fiu recompensat in caz de interventie ; ora la ora.Nu mi se pare normal acest lucru si av vrea sa stiu cadrul legal al unei astfel de situatii (legi articole )"In aceasta perioada am fost inlocuit 2saptamani de un coleg de la alta subunitate ,cat mi-am luat zile recuperare si acum de cateva zile(li s-a facut mila probabil) dar nu pt. mult timp.Acum dupa 4 luni,intreb ,dreptul meu la viata privata nu imi este incalcat (ca sa parasesc orasul trebue sa-l rog pe colegul meu sa ma inlocuiasca ,ceea ce s-a intamplat o data in aceasta perioada ).Este normal sa fiu consemnat la domiciliu pana la pensie sau pana la incheerea CIM fara sa fiu macar recompensat.Ma simt arestat la domicilu .Poate cineva sa ma ajute cu un sfat.Multumesc anticipat
Mi se pare totusi un abuz , sa trebuiasca sa fiu (din timpul meu liber , sa nu pot parasi orasul) prezent la orice ora si sa nu pot fi recompensat pt aceasta .Ma simt ca un infractor condamnat la domiciliu .
as fi vrut un raspus la ce drepturi am , stiam ca pt serviciul de interventie din timpul meu liber am dreptul la un spor de 20% (o luna nu prea am dreptul la viata privata fiind la ori ce ora gata sa lichidez orice avarie aparuta ) si pt munca prestata in acest timp sa fiu platit dublu
Sunt fochist la o institutie de stat si pt ca aceasta nu si-a gasit inca o firma care sa faca mentenanta la centralele de bloc a 8 ANL s-a hotarat ca eu , pt o perioada de aproximativ o luna , dupa programul meu de 8 ore sa am un serviciu de interventie si sa fiu recompensat in caz de interventie ; ora la ora.Nu mi se pare normal acest lucru si av vrea sa stiu cadrul legal al unei astfel de situatii (legi articole )

Va multumesc anticipat !
Discuție Fisa postului
Buna seara!
Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi închiderea instituţiei.Este legal sau pot contesta
această obligaţie?
Vă mulţumesc anticipat!
Buna ziua !
Pe data de 09.09.2010 am incheiat un contract de intretinere cu socri mei.Din 2011 am inceput sa platesc impozitul pe apartamentul lor care primaria la trecut pe numele meu si al sotiei.Anul acesta cand am fost sa platesc am fost nevoit sa achit o ramasita de 212 ron,73ron dobanda si 202ron impozit pe ap. socrilor iar pe ap.meu o ramasta de 16 si o dobanda de 2ron.Vreau sa specific faptul ca plata impozitelor a fost facuta de fiecare data pana in 31 martie si am beneficiat de bonificatie.Acelasi lucru a patit si o verisoara careia eu ii platesc impozitele ea fiind plecata din tara.Pt.4 apartamente are de achitat o ramasita de 1611 si o dobanda de 503ron.Pt ca cineva nu si+a facut datoria la timp este normal sa platm noi?Ma poate ajuta cinva?Ce sanse as avea in instanta?
Multumesc anticipat !

Ca orice om realist ,care a lucrat sau lucreaza la o companie de stat am strans niste bani, nu f.multi,bani albi pt.zile negre si mi-am constituit niste depozete bancare.In noembrie 2012 am fost disponibilizat beneficiind de ordonanta 116/2006 pt. o perioada de 2 ani. In primul an am platit toate darile pentru un brut de aproximativ 2100 lei. In al doilea an mi se plateste doar CAS sanatate. Un prieten mi-a spus ca o sa platesc CAS sanatate si pentru dobanzile acestor depozite, ceea ce nu i s-ar fi intamplat unui salariat. Nu mi se pare normal acest lucru, odata ce sunt inca platitor de CAS sanatate. Poate cineva sa ma lumineze? Chiar o sa platesc CAS pe aceste dobanzi?
Răspuns la discuția dreptul de folosinta a unei boxe
Am cerut macar o scutire de impozit daca acesta Primarie care are dreptul la de toate,ceea ce-mi aduceaminte de vremuri de demult si nu plateste lumina femeie de serviciu si caldura(pe vremea vechiului sistem).D-voastra sunteti in tema sau va dati cu parerea ?

Eu cer o parere autorizata
Va multumesc anticipat
La demisol am o boxa de 2.2m2.Primaria,detine aprox.40% din suprafata destinata boxelor datorita unei foste magazii ALA,care s-a desfiintat de cativa ani si i-a intrat in :">mostenire:"> Pe contractul de vanzare cumparare,intre mine si R.A.G.C.L scrie:se atribue cumparatorului in folosinta,pe durata existentei constructiei,terenul aferent locuintei in suprafata 31,91m2,respectiv cota indiviza de 1.14%din teren potrivit deciziei (nu scrie) a primariei.La acest moment ,Primaria nu foloseste si nici nu a folosit acest spatiu ,dar nu vrea nici sa-l dea locatarilor indreptatiti sa-l foloseasca.Mentionez ca suprafata apartamentului meu este de 65,68+1,13m2.Credeti ca am vreo sansa daca ma judec?
am cotactat conducerea ALA ei nu mai au pretentii la acest spatiu