Se poate incheia fara probleme un contract de vanzare-cumparare sub grila notariala, numai ca, taxele notariale se vor calcula la valoarea minima din grila. Deci, nu vad sensul declararii unui pret mai mic. Am incheiat o astfel de vanzare-cumparare care avea intradevar, pretul mai mic decat in grilele notariale dar, asta era intelegerea partilor reala. Grilele notariale nu au rolul de a impune un pret intre parti, ci de a evalua onorariul notarului si impzitul pe vanzare.
Contractul este legea partilor. Dar, nici nu se poate derlara un pret foarte mic care nu poate reprezenta vanzarea unui bun imobil.
Da, desigur, aveti dreptul sa denuntati la contract dar, va trebui sa suportati sanctiunile prevazute in aceasta situatie. Cititi clauzele de incetare ale contractului.
Stimate domn, va sfatuiesc sa mergeti la un birou notarial pentru a intelege toata procedura pe care o aveti de indeplinit in aceasta situatie. Ideal ar fi sa dezbateti succesiune in termen de 6 luni de la data decesului.
:)Stimata doamna, in mod normal trebuia sa se faca si radierea de uzufruct. Undeva s-a facut o gresala, cred ca expertul cadastral a omis sa depuna si crerea de radiere de uzufruct fie, cei de la OCPI au gresit.... se mai intampla. Vorbiti cu expertul, numai el stie ce a facut.
Expertul cadastral poate depune in interesul proprietarului, odata cu intocmirea dosarului cadastral orice tip de cere semnata de proprietar astfel incat intabularea in carte funciara sa fie conforma cu situatia reala,( ex: radiere ipoteca, notare, radiere de notare, radiere uzufruct, radiedre abitatie, etc).
Stimate domn, este simplu, daca dv din motive personale nu vreti sa incheiati tranzactia de vanzare-cumparare, veti pierde avansul pe care l-ati achitat la incheierea antecontractului de vanzare-cumparare. Daca, banca nu va aproba dosarul dv de creditare, veti primi avansul inapoi.
De obicei, predarea apartamentului are loc dupa plata pretului. Daca in contract vanzatorul s-a obligat sa va predea aprtamentul inainte de a se incheia contractul de vanzare-cumparare dar, nu il poate preda la timp iar dv nu mai doriti incheierea tranzactiei......sunt multe de spus, dar, cu siguranta in contract sunt prevazute clauze care au in vedere si aceasta situatie.
Stimate domn, asa cum v-a raspuns si Cris1971, banii aceia reprezenta pensia alimentara pentru copilul dv pana la varsta de 25 ani, asa se intelege din relatarea dv. Cum puteti afirma atunci ca sotia nu si-a onorat promisiunea? Intrebarea este, exista o astfel de promisiune scrisa prin care se obilga ca din acea suma pe care i-ati platit-o cu titlu de pensie alimentara sa cumpere un imobil pe numele copilului ?! ... Ma indoiesc ! Dar, daca verbal, ati stabilit ca din acei bani sa cumpere un imobil pe numele copilului .....asta este alta treba, din pacate, nu aveti nici o cale juridica prin care sa o obligati pe sotie sa treaca apartamentul pe numele copilului, asta o poate face numai ea, de buna voie, dupa ce copilul devine major, asta ca sa nu se mai incurce cu Autoritatea Tutelara.
Faptul ca a cumparat apartamentul pe numele ei a fost o hotarare inteleapta deoarece copilul este minor iar, costurile cu intrerea acestuia le-a suportat ea, practic este un fel de imprumut pe care ar trebui sa il restituie in rate pana cand copilul va implini varsta de 25 ani deci, oricum va trebui sa il intretina pana atunci cf. pensiei anticipate, nu cred ca o mama si-ar da copilul afara din casa si, oricum .... a facut o investitie buna ! apartamentul ii apartine si nu puteti ridica nici o pretentie. Ce se intampla daca ii punea in banca ? ....era doar o pensie alimentara conumata si nici un bun imobil.
:-/
Da, locuinta cf. art. 496 cf. NcCiv.
Multumesc pt atentionare dar in prevederile Ordonanței de urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate este domiciliu si....este acelasi lucru.
Art. 14. - Domiciliul minorului
(1) Domiciliul minorului este la părinții săi sau la acela dintre părinți la care el locuiește statornic.
(2) Domiciliul copilului încredințat de instanța judecătorească unei a treia persoane ramâne la parinții săi, iar în cazul în care aceștia au domicilii separate și nu se înțeleg la care dintre ei va avea domiciliu copilul, decide instanța judecatorească. Domiciliul minorului, în cazul în care numai unul dintre părinții săi îl reprezintă ori cazul în care se află sub tutela, precum și domiciliul persoanei puse sub interdicție, este la reprezentantul legal..
.:beta::D
Stimate domn, acum sunteti sub influenta emotiilor cauzate de infidelitatea si plecarea sotiei, nu sunteti nici primul si nici ultimul. Va sfatuiesc ca inainte de a depune o actiune de divort sa incercati sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila la un mediator care va poate ajuta sa ajungeti la un acord in privinta divortului, a custodiei copilului cat si a partajului. Sedintele de mediere sunt mult mai eficiente in situatia dv , mai rapide si mai ieftine.
In majoritatea situatiilor cauzate de infidelitatea unuia dinte soti, copilul devine arma prin care celalalt este pedepsit. Copilul nu are nici o vina, si el este afectat si trebuie protejat. Este bine ca fiul dv sa nu simta tensiunile dintre dv. sa nu va auda discutand despre cee ce a facut mama sa, il va afecta emotional iar efectele se vor vedea mai tarziu. Tomai de aceea, custodia comuna si implicarea ambilor parinti in educarea si formarea copilului este foarte importanta. Nu este important numai cu cine va sta copilul, ci cum si cine se va ocupa de educatia acestuia si de nevoile lui.
Ca sa va pedepsiti sotia este usor sa depuneti actiune de divort din culpa acesteia, sa castigati custodia copilului dar trebuie sa stiti ca si celalat parinte are drepturi asupra copilului chiar daca a fost infidel, acesta nu este un motiv de decadere din drepturile parintesti asa cum probabil v-ati gandit dv , chiar daca rudele sotiei vor veni ca martori imptriva acesteia la proces(de obicei acestia se razgandesc).
Iata, ce trebuie sa contina un plan parental in cazul divortului cf.Legii.
1.Incredintarea minorului;
2.Domiciliul minorului;
3.Program de vizitare a minorului;
4.Ingrijiri medicale;
5.Reguli in educarea minorului;
6.Vacantele minorului;
7.Decizii cu privire la problemele cu care se confrunta minorul;
8.Suportarea cheltuielilor privind intretinerea minorului ;
9.Reguli de mentinere a contactului cand copilul se afla la celalalt parinte;
10.Mentinerea legaturilor cu membrii familiei extinse(bunici, matusi, veri, etc)
Din punctul meu de vedere aveti sansa ca instanta sa se pronunte pentru desfacerea casatoriei din culpa sotiei, sa decida custodia comuna cu domiciliul la dv in cazul in care si copilul doreste acest lucru, asa cum vi sa rapus si in mesajele anterioare.
Incercati totusi, o intelegere pe cale amiabila la mediere deoarece este mai relaxant decat la notar si beneficiati de cate sedinte doriti pentru a ajunge la o intelegere.
Succes ! Breniuc Gherghina.:luck:
Da, se poate face astfel:
- la orice birou notarial in conditiile in care arhiva respectivului notar care a autentificat contractul de vanzare-cumparare nu a fost preluata de un alt notar si se afla la Camera Notarilor Publici.
- in cazul in care arhiva notariala a fost preluata de un alt notar, rectificarea o puteti face la acel notar. Puteti afla acest lucru de la Camera Notarilor Publici, gasiti un telefon de contact pe internet.
....Dar, cu privire la boxa, rectificarea se poate face doar in conditiile in care primul proprietar a dobandit apartamentul si boxa in baza aceluiasi contract de vanzare-cumparare sau un act aditional la contract. Deoarece se prezuma ca, daca nu ar fi vandut si boxa ar fi trebuit sa faca un act de dezmembrare.
... Daca a dobandit boxa printr-un alt act de vanzare-cumparare nu exista obiect pentru rectificare deoarece acel contract nu a stat la baza contractului de VC din 1995.
:luck: