Daca nici reclamantul si nici paratul dintr-o actiune in granituire nu si-au inscris imobilele in cartea funciara, desi le-au cumparat cu acte autentice, se poate solutiona o astfel de actiune avand in vedere reglementarile noului Cod Civil privind efectele constitutive de drept ale inscrierii in cartea funciara? Multumesc .
Va pun in discutie urmatoarea situatie: arendasul unui teren agricol (asa numitele asociatii din zonele rurale) poate incasa subventia de la stat pentru culturi de cereale si apoi sa pretinda arendatorului persoana fizica sa renunte la o parte din arenda in bunuri sau sa aduca bani de acasa pentru a plati acest nou introdus impozit pe venituri din agricultura?
Am inteles ca statul a dorit ca acest impozit sa poata fi suportat tocmai din aceasta subventie UE. Ma gandesc ca se poate ajunge la situatii paradoxale in care arendatorul sa nu mai primeasca arenda deloc sau chiar sa aduca bani de acasa arendasului, care spune ca se obliga el sa vireze acest impozit catre stat. Multumesc!
As dori sa stiu ce impozite trebuie platite de un avocat. Trebuie neaparat contract cu Casa nationala de asigurari de sanatate? Exista cote de venit care sunt impuse de barou si se au in vedere la stabilirea impozitelor? Multumesc
Daca cu privire la un imobil s-a deschis o actiune in granituire si dupa acest moment se admite revocarea donatiei imobilului in favoarea fostului proprietar intr-un alt proces deschis ulterior, acesta din urma poate sa devina reclamantul din procesul deja deschis de granituire sau trebuie sa introduca iar actiune?
Este posibil ca asociatul la un SRL care detine 60% din partile sociale sa semneze acte care ar trebui semnate ce celalalt asociat care este si administrator?
Problema este ca unchiul care locuieste in casa il impiedica pe var sa foloseasca bunul asa cum ar vrea, adica casa este ocupata complet. Am gasit in codul civil art 641 si 642 si vreau sa va intreb daca varul meu este in situatia coproprietarului caruia nu i s-a cerut acordul pentru un act de dispozitie, pentru ca primirea in spatiu s-a facut fara sa i se cera chirie si daca ar putea sa introduca actiune posesorie pentru ca nu-si permite sa faca partaj la momentul actual. Va multumesc!
Bunica este in indiviziune cu un var al meu si ea i-a dat voie unui unchi sa locuiasca in intreaga casa care este bunul in indiviziune. Se poate ca varul sa mai invoce lipsa de folosinta desi unchiul a locuit acolo de vreo 20 de ani si stia de faptul ca unkiul locuieste in casa? Bunica spune ca i-a facut primire, dar nu exista nici un inscris. In orice caz se aplica vreo prezumtie de acord tacit din partea varului si poate sa faca ceva in acest caz?
Daca un salariat este cercetat disciplinar si nu este membru in sindicat, componenta comisiei de disciplina nu ar trebui sa nu includa si reprezentantul sindicatului?