Este aberant sa condamni pentru omor un om cu motivarea ca a disparut o persoana presupus a se afla in relatii cu persoane dubioase ori cu servicii secrete. Si nu stiu daca s-a lamurit problema unor milioane de euro pe care le gestiona persoana disparuta...
In definitiv, ar trebui sa ramanem in domeniul dr. penal si sa se stabileasca vinovatia pe baza probelor indubitabile.
Daca a zgariat pisica pe soacra-mea, eu am ajutat-o sa se panseze si am urme de sange pe haina insemna ca nu mai trebuie sa plec de acasa si sa imi pazesc soacra sa nu dispara? Iar existenta petelor de sange evidentiate cu lampasul lui Mos Craciun nu pot reprezenta decat dovada ca victima a pierdut sange, si nu ca X sau Y ar fi fost autorii violentei.
In mod evident, atunci cand exista probe suficiente ca un om se face vinovat de aceasta infractiune poate fi condamnat pentru omor chiar in lipsa cadavrului. Dar cand lumea a facut excursii intre Rucar si Bran cautand probe in prapastii, in loc sa fie cautate probe in raport cu presupusul faptuitor nu ne putem astepta decat la un nou Tundrea.
Si fereasca Dumnezeu sa vina din America Latina "victima" dupa ce "autorul" va face vreo 15 ani de puscarie...
In mod evident este vorba despre o escrocherie. Ar trebui sa va adresati institutiilor abilitate, adica Politie sau Parchet cu plangere penala. Nu comentez faptul ca veti avea dificultati in a dovedi ceea ce sustineti, ci dimensiunea prejudiciului in raport cu efortul financiar presupus de demersurile pe care ofiterul de politie, procurorul, judecatorul ar trebui sa le faca pentru a lamuri cum ati trimis dvs. un telefon unei persoane pe care nu ati cunoscut-o, despre care nu stiti nimic dar in care aveati incredere. Va trebui ca dvs. sa decideti pe viitor daca este in ordine sa transmiteti bunurile dupa un schimb de telefoane.
Daca nu puteti rezolva problema prin buna intelegere, pentru ca pe cale administrativa nu ati reusit sa solutionati problema urmeaza sa va adresati instantei de judecata cu solicitarea la o obliga pe vecina sa modifice fereastra pentru a nu mai avea vedere spre proprietatea dvs. daca distanta este mai mica de 19 decimetri pentru o casa construita inainte de 1.10.2011 si de 2 metri pentru o casa edificata ulterior.
Sunt doua probleme:
-prima se refera la faptul ca legea se refera direct la persoanele in cauza:
"Art. 1. - Beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe persoana, cetăţean român, care în perioada regimurilor instaurate cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 a avut de suferit persecuţii din motive etnice, după cum urmează:
a) a fost deportată în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate;
b) a fost privată de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare;
c) a fost strămutată în altă localitate decât cea de domiciliu;
d) a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată;
e) a fost supravieţuitoare a trenului morţii;
La lit. f) se prevede ca se acorda aceste drepturi sotiei/sotului strict pentru situatia in care victima a fost asasinata sau executata:
f) este soţul sau soţia persoanei asasinate sau executate din motive etnice, dacă ulterior nu s-a recăsătorit."
-a doua se refera la termenul in care se formuleaza cererea:
Art. 7 alin. (2) "Cererile pentru stabilirea drepturilor prevăzute în prezenta ordonanţă se depun la direcţia generală de muncă şi protecţie socială teritorială până la data de 31 martie 2001. După această dată se vor primi doar cererile persoanelor prevăzute la art. 3, precum şi cele ale cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate."
Intelegerea pentru solutionarea partajului este preferabila oricarei alte variante, iar candva se spunea ca o intelegere stamba este mai buna decat o judecata dreapta. Necazul consta in dificultatea cu care oamenii reusesc sa comunice, mai ales dupa un divort, insa merita sa faceti tot ce se poate in acest sens. Preparator, daca nu reusiti sa ajungeti la intelegere incercati sa va adresati unui mediator. Cand ati reusit sa conveniti asupra aspectelor esentiale va puteti adresa unui Notar pentru redactarea actului daca intre bunuri se afla imobile. In caz contrar va trebui sa apelati la instanta, cu tot ceea ce presupune: timp, bani, consum nervos.
Regula generala este aceea a angajarii raspunderii administratorului, iar raspunderea opereaza pentru perioada in care a avut aceasta calitate. Ca urmare, in opinia mea nu este necesara o asemenea precizare(cred ca este o exprimare redundanta, chiar pleonastica) desi nimic nu o impiedica, iar unii colegi chiar tin la acesta mentiune.
A doua chestiune implica o oarecare nuantare: daca intr-un proces comercial se pate sustine culpa exclusiva a administratorului, intr-un eventual proces penal se tinde la a se identifica autorul/instigatorul/complicele.
In procesele de partaj instantele manifesta deplina disponibilitate pentru solutionarea amiabila a cauzelor. Problema este aceea a neintelegerilor dintre dvs. si sot, a imposibilitatii de a ajunge la o intelegere. Cu privire la mutarea ipotecii va rog sa observati ca in procesul de partaj dintre dvs. si sot nu au calitate si nu sunt parti nici socrii dvs. si nici parintii, astfel incat instanta nu are dreptul de a pronunta o hotarare impotriva unor persoane care nu au participat la proces. Urmeaza sa probati destinatia sumelor imprumutate pentru a fi transmise obligatiile catre sotul dvs. Cum isi rezolva ulterior problema cu parintii sai nu este cazul sa va preocupe.
Raspunderea pentru ceea ce se intampla la societatile comerciale apartine administratorilor. Daca ati avut calitatea de administrator poate fi angajata raspunderea dvs. Dar faptul ca se efectueaza cercetari penale nu are de ce sa va ingrijoreze daca faptele stau asa cum afirmati: se va stabili vinovatia persoanei sau persoanelor vinovate si se va dispune tragerea lor la raspundere si obligarea la acoperirea prejudiciului.
Mai intai trebuie sa existe o hotarare prin care se stabileste pensia. Pentru a o obtine trebuie sa va adresati judecatoriei cu cerere de chemare in judecata. Daca aveti hotararea incercati direct la angajator si in cazul refuzului procedati la executare silita, prin executor judecatoresc.