avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate pista62

Activitate pista62

Tata avea un frate,care nu era casatorit si nici copii.A decedat .Rudele cele mai apropiate sunt tata si un frate. Cel care a murit avea domiciliul in Sanmartinul Maghiar din judetul Timis,tata sta in Deva iar fratele in Bistrita.Asi vrea sa va intreb daca stie cineva costul informativ al succesiunii in acest caz .Decedatul avea o casa cu gradina 1000mp,terenuri extravilane 2500mp si bani la o banca 70000 ron.Va multumesc
Discuție Mostenire
Tata avea un frate care nu era insurat si nu avea nici copii.A decedat si singurele rude apropiate sunt tata si un frate.Fratele a declarat la notar ca e singurul mostenitor,ceilalti sunt morti( inclusiv tata), a facut certificat de mostenitor si a ridicat o suma considerabila din banii decedatului.Ce ar putea sa faca tata in acest caz?
Am fost operat pe cord deschis.Sunt pensionat de boala si am facut dosar de handicap.Desi la bolile care se incadreaza la handicap accentuat sunt trei diagnostice care l-e am si eu ,serviciul pentru handicapati a considerat ca nu ma incadrez la grad de handicap.Am facut contestatie in februarie si dupa trei luni a venit raspunsul ca diagnosticul N18 se incadreaza la gradul de handicap usor.Problema este ca diagnosticul N18 -insuficienta renala acuta ,eu nu l-am avut niciodata.Diagnosticele mele sunt 125.2,150,110,125.9,121,123.Toate sunt legate de inima ,nicidecum de rinichi.
Discuție taxa de timbru
Ma judec cu cineva si pentru pretentiile mele ,a trbuit sa platesc o taxa de timbru pe care nu o puteam plati.Am primit un ajutor public judiciar si suma care s-a hotarat l-am platit.Am castigat la tribunal,dar cel cu cine ma judec a facut apel.Acum la curtea de apel va fi nevoie sa platesc taxa de timbru intreg sau se ia in considerare ajutorul public judiciar?
Discuție nelamurire
Ma judec cu cineva ,sa dat sentinta la tribunal,in cat timp se trimite motivarea sentintei ?Domnul cu care ma judec a facut apel ,procesul nu isi urmeaza cursul pana nu vine motivarea?
Discuție Succesiune
A murit un unchi de-al meu ,el nu era casatorit,statea de vreo zece ani in concubinaj cu o femeie,care avea din alta casatorie doi copii,majori,care stateau la casele lor.Femeia a ramas in casa inchiului.Dupa un an a murit si femeia.Femeia nu avea nimic trecut pe numele ei din proprietatile unchiului.(casa ,pamanturi,bani)La clauza ,la bani e trecut tata si un alt unchi.Acum baiatul femeii s-a mutat in casa si s-a facut stapan pe tot.Este legal?Cum se procedeaza cu succesiunea,daca vrea tata s-o faca?
Răspuns la discuția Nelamurire problema medicala
MUltumesc frumos.
Multumesc frumos.
Multumesc frumos pentru raspuns.Intradevar momentul critic a trecut,dar din cauza netratarii in primele 12 ore a infartulul,eu am ajuns la cluj si m-i s-a pus un petec de 7/5 cm pe inima(pentru ca o parte a inimii era moarta),m-i s-a schimbat rolul venrticulelor intre ele,am fost internat 35 de zile.Dar ce sa facem, neatentia unor doctori costa.:)
M-am prezentat la camera de garda intr-o noapte ca m-am simtit rau (am facut infart miocardic),doctorul a spus ca e reumatism.Am cerut sa-mi elibereze o copie dupa fisa de observatie.In fisa scrie ca m-am prezentat la urgenta la ora 01 (ce corespunde),dar au anexat si EKG-ul.Pe ekg este ora 23.10 .Eu la ora respectiva eram acasa si dormeam.Ce ar trebui sa fac?Ma gandesc ca acest ekg nu este al meu.