avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate mireaandreiiustin

Activitate mireaandreiiustin

Răspuns la discuția Cum pot sa rezolv?
pot face asta fara sa mai fac vreo succesiune sau sa ma impart cu mostenitorii unchilor mei?
Cum pot sa rezolv?
Buna ziua! Tatal meu a mostenit impreuna cu cei doi frati ai sai, cate o treime dintr-un teren apartinand parintilor lor. Dupa decesul tatalui meu, acea 1/3 din avere am mostenit-o eu. Am facut in notariat un precontract de vanzare-cumparare, precum ca ma oblig sa vand acea cota de 1/3 din avere. Intrebarea mea este daca pot sa transfer dreptul acesta de proprietate de 1/3 catre cumparatorul meu, avand in vedere ca nu scrie pe precontract ca trebuie sa ies din indiviziune si nici nu mai stiu cum sa dau de urmasii unchilor mei, cei care detin restul de 2/3 din avere, ca sa facem separarea. Multumesc!
Reziliere precontract vanzare-cumparare
Buna ziua! In septembrie 2020 am facut un precontract pentru vanzarea a 1/3 din 3 terenuri ce le aveam mostenire de la tata decedat. Notarul ne-a dat termen de doi ani pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare. NU pot sa ii fac actul caci terenurile nu sunt iesite din indiviziune, sunt la comun cu alti 2 frati ai tatalui care adecedat si nu am de unde sa mai iau mostenitorii acestora ca sa putem face succesiunea. In clauzele de reziliere a precontractului scrie ca eu ma oblig "sa restituim promitentei cumparatoare dublul avansului primit de la aceasta , aceasta fara a impieta asupra dreptului promitentei cumparatoare , de a se adresa instantei de judecata pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate. Noi partile declaram ca avem cunostinta de prevederile art. 1669, alin.1 potrivit caruia <cand una din partile care au incheiat o promisiune bilaterala de vanzare refuza nejustificat sa incheie contractul promis cealalta parte poate cere pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract, daca toate celelalte conditii de validitate sunt indeplinite, caz in care partea care refuza sa isi execute obligatia va suporta si toate cheltuielile ocazionate de proces, precum si de art. 1544, alin.3, potrivit caruia <creditorul obligatiei poate insa opta pentru executare sau pentru rezolutiunea contractului si repararea prejudiciului potrivit dreptului comun> " Mai scrie ca eu "sunt de acord ca in situatia in care nu imi indeplinesc promisiunea de a incheia contractul de vanzare la termenul fixat prin antecontract pentru autentificare, PROMITENTA -CUMPARATOARE sa solicite inscrierea in cartea funciara in favoarea sa a unei ipoteci legale asupra imobilelor , potrivit art.2386 pct2 Cod civil. Transmisiunea proprietatii , a posesiei si a folosintei , va avea loc la data incheierii in forma autentica a contractului de vanzarea-cumparare privind aceste imobile."
Noi, din motive care nu tin de vointa noastra, nu putem sa facem aceasta vanzare. Va rog sa imi spuneti ce se intampla daca la termenul stabilit nu pot sa inchei actul. Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

dati dublul avansului, dupa cum v-ati obligat.

Nu am inteles partea aceea cu impietarea si cu judecata...
Reziliere precontract vanzare-cumparare
Buna ziua! Am facut un precontract in care eu sunt vanzatorul iar la clauzele de reziliere, eu ma oblig "sa restituim promitentei cumparatoare dublul avansului primit de la aceasta , aceasta fara a impieta asupra dreptului promitentei cumparatoare , de a se adresa instantei de judecata pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate. "
Noi, din motive care nu tin de vointa noastra, nu putem sa facem aceasta vanzare. Va rog sa imi spuneti ce se intampla daca la termenul stabilit nu pot sa inchei actul. Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Un apartament.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Alte bunuri mai are tatal pe numele lui ?

Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari iar fostul sot nu vrea sa inteleaga si sa ii mai dea ceva in plus de cat a fost stabilit. Mentionez ca el este pensionat pe caz de boala cu venit de 704 lei/luna dar munceste 8 ore, la negru, de unde ia salariu minim pe economie. Daca deschid actiune in instanta, avand in vedere situatia prezentata, i se va mari pensia alimentara? Care este valoarea pensiei minime acum?
Buna ziua!

Sunt parinte unic de copil cu handicap grav, locuim cu chirie, detin un teren si am inceput demersurile pentru a ne construi o locuinta.

As dori sa stiu daca beneficiem de vreo facilitate in construirea locuintei deoarece costurile sunt imense. Doar pe acte am cheltuit pana acum aproape 10000lei si inca nu avem autorizatia de construire.

Multumesc anticipat!
Discuție Scutire taxa
Buna seara! Am citit pe internet despre scutirea de taxa pentru autorizatia de construire si certificat de urbanism pentru persoanele cu handicap. Am intrebat la primaria de care apartinem si mi s-a spus ca nu beneficiem de nicio reducere.
Mentionez ca sunt parinte unic de copil cu handicap grav.
Intrebarea mea este daca exista sau nu legea aceasta si daca beneficiem de avantajele ei.
Multumesc anticipat!
Discuție Sediu social
Buna ziua!
Doresc sa imi infintez un pfa. Nu detin locuinta dar am contract de inchiriere pentru casa in care locuim. Am discutat cu proprietarul si este de acord sa fac sediul social aici. In afara de contractul de inchiriere vizat de finante mai am nevoie si de alt acord de la proprietar?